Bootcampserie: Digitale Skills voor de Toekomst

Niveau
Tijdsduur

Bootcampserie: Digitale Skills voor de Toekomst

Virtual Reality Learning Lab
Logo van Virtual Reality Learning Lab

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

In deze opleiding helpen we je overzicht te krijgen op de belangrijkste digitale ontwikkelingen. In de verschillende bootcamps behandelen we UX Design, robots, slimme apparaten, Virtual Reality, programmeren, Kunstmatige Intelligentie, chatbots en Augmented Reality.

Bij elke bootcamp staan telkens twee vragen centraal: wat betekent deze technologie voor de samenleving en hoe kun je dit concreet inzetten in jouw werk?

Om deze vragen te beantwoorden bestaat elke bootcamp uit een unieke combinatie van theoriediscussieen hands-on vaardigheden. Alleen deze combinatie leidt tot echt vernieuwende inzichten. We analyseren samen de technologie en de inzet in de samenleving, maar verwacht ook zelf…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Augmented Reality, 3D vormgeving, Gamedesign, Virtual Reality en Debatteren.

In deze opleiding helpen we je overzicht te krijgen op de belangrijkste digitale ontwikkelingen. In de verschillende bootcamps behandelen we UX Design, robots, slimme apparaten, Virtual Reality, programmeren, Kunstmatige Intelligentie, chatbots en Augmented Reality.

Bij elke bootcamp staan telkens twee vragen centraal: wat betekent deze technologie voor de samenleving en hoe kun je dit concreet inzetten in jouw werk?

Om deze vragen te beantwoorden bestaat elke bootcamp uit een unieke combinatie van theoriediscussieen hands-on vaardigheden. Alleen deze combinatie leidt tot echt vernieuwende inzichten. We analyseren samen de technologie en de inzet in de samenleving, maar verwacht ook zelf robots te programmerenVirtual Reality werelden te makenen neurale netwerken te trainen!

De bootcamps zijn los te volgen, maar kunnen ook in combinatie met coaching-gesprekken en een eindopdracht als volledige opleidingworden gevolgd.

Data bootcampserie

Dag 1 - vrijdag 20 september 2019: UX Design, prototypes & interactief lesmateriaal 

Een belangrijke basis voor de volgende bootcamps. Je leert handige tools om zelf interactieve websites, lesmateriaal en prototypes voor apps te maken. Je leert denken als een ontwerper en stelt de User Experience centraal.

Dag 2 - vrijdag 4 oktober 2019: 3D-printen & ontwerpen

3D ontwerpen wordt voor een breder publiek uitvoerbaar en relevant. Je leert de basis van 3D producten ontwerpen en printen en leert hoe je zelf een interactieve 3D wereld maakt, bijvoorbeeld voor een serious game.

Dag 3 - vrijdag 11 oktober 2019: Virtual Reality ervaringen ontwikkelen

Virtual Reality (VR) is een sterk opkomende technologie met verrassende toepassingen, bijvoorbeeld voor therapie en onderwijs. Hoe kun je het gebruiken in jouw werkveld? In deze bootcamp maken we Virtual Reality prototypes met CoSpaces Edu en gaan we met 360 camera’s aan de slag voor een virtuele tour of immersive video.

Dag 4 - vrijdag 1 november 2019: Robots & slimme apparaten programmeren met de micro:bit

Robots en slimme apparaten krijgen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Denk aan drones die pakketjes bezorgen, slimme stofzuigers en aan sensoren die doorgeven wanneer de afvalbak vol zit.

Tijdens deze bootcamp gaan we zelf een slim huis maken dat reageert op de omgeving,  programmeren we een robot en bespreken we hoe deze technologie de arbeidsmarkt van de toekomst beïnvloedt.

Dag 5 - vrijdag 8 november 2019: Programmeren met Processing

Tijdens deze bootcamp gaan we aan de slag met échte code. We werken met variabelen, if-statements en loops. Aan het eind van de dag heeft iedereen een game van de grond af geprogrammeerd die je op je smartphone kunt spelen.

Hoe kun je dit overbrengen op jongeren? En hoe kun je deze programmeervaardigheden inzetten en uitbreiden?

Dag 6 - vrijdag 29 november 2019: Kunstmatige Intelligentie (KI) & Chatbots

Computers worden steeds slimmer. Zelflerende programma’s voeren niet meer alleen van tevoren bedachte stappen uit, ze kunnen omgaan met dynamische omstandigheden en verbeteren zichzelf.

Tijdens deze bootcamp leer je over lerende systemen, train je zelf een neuraal netwerk en experimenteren we met de mogelijkheden van een chatbot als digitale gesprekspartner.

Aan het eind van de dag heb jeeen beter beeld van de techniek achter KI, de invloed hiervan op jouw werkveld en een concreet plan om dit in jouw werk in te zetten.

Dag 7 - vrijdag 13 december 2019: Augmented Reality

Hebben we over een paar jaar allemaal een Augmented Reality-bril op? Die ons helpt om onze bestemming te vinden? En buitenlandse sprekers live ondertitelt?

Tijdens deze bootcamp experimenteren we met verschillende AR-toepassingen, leer je hoe deze apps in elkaar zitten en hoe je dit in jouw werk kunt gebruiken.

Dag 8 - vrijdag 20 december 2019: Presentaties van de eindprojecten

De deelnemers van de hele opleiding presenteren hun eindproject. Denk hierbij aan een lessenserie over Virtual & Augmented Reality, of een innovatieplan voor hun organisatie. Sommige deelnemers presenteren een eerste plan, anderen complete prototypes van een nieuwe dienst.

Uiteraard eindigen we deze laatste sessie met een gezellige borrel. Deze sessie is alleen bedoeld voor cursisten die de hele opleiding volgen.

Belangrijke aanvullende informatie

De bootcamps worden gegeven in PLNT, Leiden. De specifieke data van de bootcamps kunt u in het onderstaande overzicht vinden.Onderwijsdagen beginnen om 09:45 en duren tot 16:45.

Deze serie bootcamps is o.a. bedoeld voor

  • Docenten die onderwijs geven over technologie en de invloed ervan op de maatschappij
  • Beleidsmedewerkers rond digitalisering en innovatie
  • Innovatiemanagers
  • Projectleiders voor projecten met grote IT-component

We vragen voor deze opleiding een HBO+ werk- en denkniveau. Specifieke kennis is niet vereist, maar we gaan er wel vanuit dat je een (kritische) interesse hebt voor technologie.

Het is ook mogelijk om losse bootcampdagen te volgen. Om losse bootcamps te volgen kun je kijken in ons assortiment van workshops.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)