SIPROTEC 5 basiscursus met DIGSI 5 (H-SIPBAS5)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Siemens Nederland N.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeZoetermeer
9 feb. 2021 tot 10 feb. 2021

Beschrijving

Wil je snel leren werken met de beveiligingsrelais uit de SIPROTEC 5-serie? Onze tweedaagse basiscursus leert Je een SIPROTEC 5-relais te bepalen, uit te kiezen en op te nemen in een
project.

Tijdens de cursus kom je te weten hoe de SIPROTEC 5-relais hardware-matig zijn opgebouwd. Na een bondig theoriegedeelte gaje zelf aan de slag. Aan de hand van een eenvoudige beveiliging leer je stap-voor-stap online je eigen SIPROTEC 5-beveiliging samen te stellen en te bestellen. Vervolgens programmeer je het relais met de software DIGSI 5. Als je dit één keer zelf hebt gedaan, kun je het voor alle beveiligingen uit de SIPROTEC 5-reeks. Na de cursus kun je een SIPROTEC 5- beveiliging instellen, aanstur…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Toyota Kata: Improvement / Coaching, Agile Coach, Lean Six Sigma Black Belt, Lean en Lean Six Sigma Green Belt.

Wil je snel leren werken met de beveiligingsrelais uit de SIPROTEC 5-serie? Onze tweedaagse basiscursus leert Je een SIPROTEC 5-relais te bepalen, uit te kiezen en op te nemen in een
project.

Tijdens de cursus kom je te weten hoe de SIPROTEC 5-relais hardware-matig zijn opgebouwd. Na een bondig theoriegedeelte gaje zelf aan de slag. Aan de hand van een eenvoudige beveiliging leer je stap-voor-stap online je eigen SIPROTEC 5-beveiliging samen te stellen en te bestellen. Vervolgens programmeer je het relais met de software DIGSI 5. Als je dit één keer zelf hebt gedaan, kun je het voor alle beveiligingen uit de SIPROTEC 5-reeks. Na de cursus kun je een SIPROTEC 5- beveiliging instellen, aansturen, testen, in bedrijf nemen en data uitlezen en analyseren.

Programmeren met DIGSI 5
Om de cursus te kunnen volgen, moet je bekend zijn met de basisfuncties van digitale elektrische beveiligingen en de wijze waarop je deze engineert.Je werkt in groepjes van twee personen en kunt gebruik maken van een trainings-PC. We raden je
echter aan om je eigen PC met geïnstalleerde DIGSI 5 mee te brengen, zodat je na afloop van de cursus je project eenvoudig mee naar huis kunt nemen. Verder krijg je van ons een cursushandboek mee met daarin naast algemene informatie over SIPROTEC 5
ook een toelichting bij het toepassen van de beveiligingsrelais in projecten.

De onderwerpen in deze cursus zijn:

* Een SIPROTEC 5 beveiliging bepalen, uitkiezen en opnemen in een projectfile op basis van de benodigde beveiligingsfuncties via de Configurator en DIGSI 5 zelf
* De opbouw van DIGSI 5 met de licenties en wijze van werken met de ALM
* Eigenschappen van een project binnen SIPROTEC 5 DIGSI 5:
Hardware en protocollen / Koppelen van meetwaarden / Koppelen van functies / Matrix bewerkingen ingangen, uitgangen, Leds en de hardware benamingen / Communicatie mapping / CFC / Displays / Testsequenties / Opgeslagen data / Fout beelden (SIGRA koppeling)
* Het koppelen aan SIPROTEC 5 apparaten
* Het opslaan van een configuratie om de informatie met deskundigen van Siemens te kunnen uitwisselen.
* Het uitlezen van storingen.
* Het instellen van de taal
* Het uitwisselen en in bedrijf stellen van een SIPROTEC 5 beveiliging.
* Het doorstromen en controleren van de instellingen

* Er wordt gewerkt in groepjes van 2 personen en indien men tijdens de cursus de behoefte (en gelegenheid) heeft stappen meteen te kunnen volgen dient u, in verband met de licenties, een eigen PC met geïnstalleerde DIGSI 5 mee te nemen.
* De cursus heeft een sterk praktisch karakter. Alles is gericht op het onder de knie krijgen van alle handelingen binnen DIGSI 5 die door een technicus of engineer voor een in bedrijf zijnde beveiliging moeten kunnen worden uitgevoerd.

* In deze tweedaagse cursus leert u omgaan met het softwarepakket DIGSI 5 op uw PC en hoe u omgaat met diverse apparaten (beveiligingen) uit de SIPROTEC 5 reeks. Tijdens deze cursus worden de keuze en de wijze van programmeren van een SIPROTEC 5 relais met behulp van DIGSI 5 uitgelegd. Met behulp van een aanwezige SIPROTEC 5 beveiliging wordt daarnaast getoond hoe de hardware opgebouwd is en in communicatie met deze unit data kan worden uitgelezen en geanalyseerd.
* De cursus is niet direct gericht op de functionaliteit van een beveiliging of de keuze van de instellingen, hoewel we van een voorbeeld enkele zaken zullen behandelen. Hiervoor bestaan productgerichte cursussen. U leert de kenmerken van de tool DIGSI 5 kennen en raakt op de hoogte van de kenmerken van de SIPROTEC 5 hardware eigenschappen.

Beveiligen laag- middenspannings- installaties (H-BM)
OMICRON Secundair Basiscursus (H-OMIBAS)

Engineers, inbedrijfstellers en onderhoudstechnici

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)