Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau - Virtual Classroom

Tijdsduur

Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau - Virtual Classroom

SRM
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.141 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Je bent communicatieprofessional, medior of senior communicatieadviseur, communicatiemanager, leidinggevend aan het communicatieteam. Dat kan zijn in het bedrijfsleven, in de non-profit, bij een co...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Adviesvaardigheden, Beïnvloeden, Consultancy, Gesprekstechnieken & Gespreksvaardigheden en Pitchen.

Je bent communicatieprofessional, medior of senior communicatieadviseur, communicatiemanager, leidinggevend aan het communicatieteam. Dat kan zijn in het bedrijfsleven, in de non-profit, bij een co...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Je bent communicatieprofessional en je wilt je verder ontwikkelen tot een stevige communicatieadviseur op strategisch niveau. Dan sluit jouw ambitie naadloos aan bij de groeiende behoefte van organisaties en hun directies. Zij willen goed opgeleide adviseurs die in staat zijn communicatie mee te nemen naar het niveau waar de organisatie haar beleidskeuzes maakt. Strategische keuzes hebben altijd consequenties voor de reputatie en stakeholders van de organisatie. De Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau zet je op weg naar dit strategisch beleidsniveau. Het niveau waarop jij met jouw specifieke kennis, kunde en persoonlijkheid een ...In 3 lesdagen vol theorie, praktijk en training ga je interactief aan de slag met alle aspecten van adviseren op strategisch niveau. Je verkent het strategische niveau van de organisatie, de arena waar het beleid wordt gemaakt. Je verkrijgt inzicht in hoe jij als communicatieadviseur met impact bijdraagt aan de doelen en het succes van de organisatie. Je ontwikkelt een visie op strategische communicatie, ook om de taken van de communicatieadviseur af te bakenen en prioriteiten te stellen.
Je gaat ontdekken wat jouw sterke kanten als communicatieadviseur zijn en welke leiderschapsstijl het beste bij jou past. Ook inventariseer je hoe je succesvol en effectief functioneert in verschillende adviessituaties met verschillende opdrachtgevers. Onderling wissel je ervaringen uit van geslaagde en minder geslaagde advisering, om zo samen tot de best practices te komen. En meermalen oefen je intensief jouw adviesvaardigheden en gesprekstechnieken met realistische cases. Uiteindelijk sta je steviger bij het overtuigend adviseren, het plegen van interventies en overwinnen van weerstanden, zodat je jouw opdrachtgevers weet te winnen voor jouw ideeën en oplossingen.

Theorie en praktijk gaan hand in hand in deze training. Je leert hoe je kunt omgaan met machtsverhoudingen en weerstand en je past deze kennis direct toe in oefeningen met medestudenten.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau


o Positie en taken van de communicatieadviseur op strategisch niveau
o De beleidsarena van de organisatie waaronder Decision Making Unit en dominante coalitie
o Inzicht in en analyse van organisatievraagstukken vanuit communicatieperspectief
o Een visie op strategische communicatie en de communicatieve organisatie formuleren
o Communicatiestrategieën ontwikkelen vanuit visie, missie en waarden van de organisatie
o Toepassen adviesmodellen: Communicatieframe, Canvas, Strategische Adviescyclus e.d.
o Interventietechnieken: omgaan met hiërarchie, macht, weerstand, belangen, coalities
o Succesvolle adviesrelaties: typen en stijlen van adviseurs, opdrachtgevers en leiderschap
o Adviesvaardigheden: trainen en oefenen met effectief adviseren a.d.h.v. cases uit de praktijk
o Tips & tricks voor de impactvolle strategische communicatieadviseur

3 dagen

Trainingen

SRM-ASN|Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)