NIMA B Corporate Communicatie (zonder Live Businesscase) - E-learning

Type product
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.135 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Je bent in je functie verantwoordelijk voor (een deel van) het corporate communicatiebeleid en je wilt je graag ontwikkelen op dit gebied. Daarbij wil je graag het officiële NIMA-diploma NIMA B Cor...

Als communicatiemanager of -adviseur wordt er van je verwacht dat je als gesprekspartner van het management kunt fungeren op het gebied van strategie. Wil je strategisch communicatiebeleid kunnen vaststellen en vormgeven voor zowel de interne als externe omgeving van de organisatie? In de opleiding NIMA B Corporate Communicatie werk je een corporate communicatiebeleid uit in een tactisch operationeel plan voor je eigen organisatie. Daarvoor doe je de benodigde kennis op over onderwerpen als org…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Corporate Communicatie, NIMA e-Marketing B, NIMA Marketing-B, Business Case Management en NIMA.

Je bent in je functie verantwoordelijk voor (een deel van) het corporate communicatiebeleid en je wilt je graag ontwikkelen op dit gebied. Daarbij wil je graag het officiële NIMA-diploma NIMA B Cor...

Als communicatiemanager of -adviseur wordt er van je verwacht dat je als gesprekspartner van het management kunt fungeren op het gebied van strategie. Wil je strategisch communicatiebeleid kunnen vaststellen en vormgeven voor zowel de interne als externe omgeving van de organisatie? In de opleiding NIMA B Corporate Communicatie werk je een corporate communicatiebeleid uit in een tactisch operationeel plan voor je eigen organisatie. Daarvoor doe je de benodigde kennis op over onderwerpen als organisatieanalyse, merkidentiteit, communicatiestrategieën, positionering en verschillende vormen van corporate communicatie. Zo ontwikkel je je tot expert in corporate communicatie. Met de praktijk- en resultaatgerichte aanpak word je uitstekend voorbereid op de officiële NIMA-examens. Met een NIMA-diploma op zak heb je een zeer gewaardeerd en onafhankelijk bewijs van bekwaamheid in je bezit.

Er zijn geen verplichte toelatingseisen voor het programma en het examen. Kennis van NIMA A Communicatie is een pre.

De examens NIMA B1 Communicatie en NIMA B2 Corporate Communicatie worden regelmatig aangeboden. Kijk op www.nima.nl voor de actuele data.
De examens leg je af bij NIMA. Als je hiervoor een voldoende behaalt, ontvang je het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA B Corporate Communicatie’. Je hebt als voordeel dat je wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

Deze opleiding bereidt je optimaal voor op het NIMA-examen. Onder leiding van ervaren en deskundige communicatieprofessionals leer je strategische communicatieplannen ontwikkelen, uitvoeren, presenteren en verdedigen. Theorie en praktijk worden gedurende je studie voortdurend aan elkaar gekoppeld. Je merkt direct hoe praktijkgericht een NIMA-studie kan zijn.

Nieuw! Extra NIMA Persoonscertificering

Na het behalen van je diploma NIMA B Communicatie via SRM mag je een jaar lang gratis de internationaal erkende communicatietitel Senior Communication Professional (SCP) achter je naam voeren. Hiermee maak je jouw kwaliteiten zichtbaar voor de buitenwereld en onderscheid je je van collega-communicatieprofessionals.
o Na het behalen van je diploma meld je je aan via https://www.nima.nl/persoonstitels/senior-communication-professional/. Je naam wordt vervolgens geregistreerd in het NIMA-diplomaregister, zodat je zichtbaar (internationaal) erkend SCP’er bent
o Je mag de afkorting SCP achter je naam dragen en het officiële SCP logo gebruiken
o De titel is een garantielabel voor een goede en actuele vakbekwaamheid en hoge kennis en ervaring op het gebied van communicatie


Om je tot corporate communicatiespecialist te ontwikkelen verdiep je je in je organisatie, de omgeving waarin deze opereert en raak je vertrouwd met verschillende communicatiestrategieën.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatiemanager B

(10 bijeenkomsten)
o Missie, visie en strategie
o Communicatieplan
o Communicatiestrategieën
o Merkidentiteit
o Communicatiebeleid
o Digitale communicatie
o Social media
o Adviseren
o Corporate brand
o Relatiemanagement
o Eventmanagement

Corporate communicatie B

(6 bijeenkomsten)
o Plaatsbepaling interne en concerncommunicatie
o Interne en externe omgevingsanalyse
o Organisatieanalyse en -cultuur
o Positionering
o Geïntegreerde communicatie
o Financiële communicatie
o Public affairs
o Crisiscommunicatie
o Arbeidsmarktcommunicatie
o Communicatie bij veranderingen
o Projectmanagement
o Presentatietechnieken

Live businesscase (optioneel)

(2 dagen waarvan 1 met aansluitende avond)
o Actuele - real life - businesscase
o Actiegerichte aanpak in teams
o Multidisciplinaire aanpak marketing, communicatie, marketingcommunicatie
o Challenge met pitch voor - real life - opdrachtgever

Deze opleiding NIMA B Corporate Communicatie duurt 8 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. De opleiding is ook via e-learning te volgen met contact en begeleiding op afstand.
Kies je ervoor om aan de live businesscase deel te nemen? Dan moet je voor alle varianten rekening houden met 1 dag van 10.00 uur tot 22.00 uur en 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de live businesscase.

Vakopleiding

SRM-NCCB3|NIMA B Corporate Communicatie (zonder Live Businesscase)

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)