NIMA B Corporate Communicatie - Zaterdag

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

NIMA B Corporate Communicatie - Zaterdag

SRM
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.142 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam
17 feb. 2024 tot 11 jan. 2025
placeEindhoven
17 feb. 2024 tot 11 jan. 2025
placeRotterdam
17 feb. 2024 tot 11 jan. 2025
placeUtrecht
17 feb. 2024 tot 11 jan. 2025
placeZwolle
17 feb. 2024 tot 11 jan. 2025

Beschrijving

Je bent werkzaam in een functie met de verantwoordelijkheid voor (een deel van) het corporate communicatiebeleid en je wilt je verder ontwikkelen op dit gebied. Ook wil je het officiële NIMA-diplom...

Als communicatiemanager of -adviseur ben jij de gesprekspartner van het management als het gaat over strategie. Wil je een strategisch communicatiebeleid kunnen vaststellen en vormgeven voor zowel de interne als externe omgeving van je organisatie? Tijdens de opleiding NIMA B Corporate Communicatie ga je aan de slag met het uitwerken van een corporate communicatiebeleid in een tactisch operationeel plan voor je eigen organisatie. Daarvoor leer je alles wat je moet weten over onderwerpen als org…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Corporate Communicatie, NIMA e-Marketing B, NIMA Marketing-B, NIMA en Brand Management.

Je bent werkzaam in een functie met de verantwoordelijkheid voor (een deel van) het corporate communicatiebeleid en je wilt je verder ontwikkelen op dit gebied. Ook wil je het officiële NIMA-diplom...

Als communicatiemanager of -adviseur ben jij de gesprekspartner van het management als het gaat over strategie. Wil je een strategisch communicatiebeleid kunnen vaststellen en vormgeven voor zowel de interne als externe omgeving van je organisatie? Tijdens de opleiding NIMA B Corporate Communicatie ga je aan de slag met het uitwerken van een corporate communicatiebeleid in een tactisch operationeel plan voor je eigen organisatie. Daarvoor leer je alles wat je moet weten over onderwerpen als organisatieanalyse, merkidentiteit, communicatiestrategieën, positionering en corporate communicatie. Met de praktijk- en resultaatgerichte aanpak van de opleiding ontwikkel je je tot expert in corporate communicatie en ben je helemaal voorbereid op de officiële NIMA-examens. Zo ben jij straks onmisbaar op de arbeidsmarkt.

Er zijn geen toelatingseisen voor het programma en het examen. Kennis van NIMA A Communicatie is een pre.


Je ontwikkelt je tot corporate communicatiespecialist door middel van 2 modules. Het programma van NIMA is hybride, wat betekent dat de opleiding bestaat uit 10 klassikale bijeenkomsten. Ook beschik je over een online omgeving waarin je op eigen gelegenheid kan oefenen met de stof. Tijdens vragenuurtjes staat je docent klaar om vragen over deze e-learning of stof te beantwoorden. Je gaat je verdiepen in je organisatie en de omgeving waarin deze opereert en je raakt vertrouwd met verschillende communicatiestrategieën.

Nieuw! Extra NIMA Persoonscertificering

Zodra je het diploma NIMA B Communicatie via SRM hebt behaald, mag je een jaar lang gratis de internationaal erkende communicatietitel Senior Communication Professional (SCP) achter je naam voeren. Zo zijn jouw kwaliteiten goed zichtbaar voor de buitenwereld en onderscheid je je van collega-communicatieprofessionals.

o Heb je je diploma behaald? Meld je aan via https://www.nima.nl/persoonstitels/senior-communication-professional/. Je naam wordt vervolgens geregistreerd in het NIMA-diplomaregister, zodat je kunt aantonen dat je een (internationaal) erkend SCP’er bent
o Je mag nu de afkorting SCP achter je naam zetten en het officiële SCP-logo gebruiken
o De titel garandeert dat je over goede en actuele vakbekwaamheid beschikt en hoge kennis en ervaring hebt op het gebied van communicatie


De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatie B1

(3 bijeenkomsten + e-learning)

o Missie, visie en strategie
o Communicatieplan
o Communicatiestrategieën
o Merkidentiteit
o Communicatiebeleid
o Digitale communicatie
o Social media
o Adviseren
o Corporate brand

Corporate communicatie B2

(3 bijeenkomsten + e-learning)

o Plaatsbepaling interne en concerncommunicatie
o Interne en externe omgevingsanalyse
o Organisatieanalyse en -cultuur
o Positionering
o Geïntegreerde communicatie
o Financiële communicatie
o Public affairs
o Crisiscommunicatie
o Arbeidsmarktcommunicatie
o Communicatie bij veranderingen
o Projectmanagement
o Presentatietechnieken

Live businesscase (optioneel)

(2 dagen waarvan 1 met aansluitende avond)

o Actuele real life businesscase
o Actiegerichte aanpak in teams
o Multidisciplinaire aanpak marketing, communicatie, marketingcommunicatie
o Challenge met pitch voor real life opdrachtgever

Deze opleiding NIMA B Corporate Communicatie duurt 10 maanden. De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten van 9.00 tot 12.00 uur of van 19.00 tot 22.00 uur (inclusief examentraining). Daarnaast zijn er 12 digitale vragenuurtjes. Tijdens deze vragenuurtjes staat de docent klaar om vragen over de e-learning of de stof te beantwoorden. De opleiding is ook via e-learning te volgen met contact en begeleiding op afstand.
Kies je ervoor om aan de live businesscase deel te nemen? Dan moet je voor alle varianten rekening houden met 1 dag van 10.00 uur tot 22.00 uur en 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Vakopleiding

SRM-NCCBL3|NIMA B Corporate Communicatie

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)