NIMA B Digital Marketing - Avond

Tijdsduur

NIMA B Digital Marketing - Avond

SRM
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.142 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Je bent betrokken bij digital marketing en/of commerciële digitale communicatie binnen je organisatie. Je wilt meer kennis opdoen over het online gebied en het opstellen van op elkaar afgestemde on...

Als marketeer wil je volledig op de hoogte zijn van de kansen en mogelijkheden op het gebied van online marketing. Wil je je kennis en inzichten actualiseren en zo de veranderende markt bijhouden? De opleiding NIMA B Digital Marketing behandelt de kern van digital marketing en de invloed hiervan op strategisch denken en het functioneren van de organisatie. Na afloop beschik jij over de juiste kennis en vaardigheden om succesvolle marketingplannen op te stellen. Ook wordt je voorbereid op de off…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Digital Marketing, NIMA Marketing-B, NIMA e-Marketing B, Online marketing en NIMA.

Je bent betrokken bij digital marketing en/of commerciële digitale communicatie binnen je organisatie. Je wilt meer kennis opdoen over het online gebied en het opstellen van op elkaar afgestemde on...

Als marketeer wil je volledig op de hoogte zijn van de kansen en mogelijkheden op het gebied van online marketing. Wil je je kennis en inzichten actualiseren en zo de veranderende markt bijhouden? De opleiding NIMA B Digital Marketing behandelt de kern van digital marketing en de invloed hiervan op strategisch denken en het functioneren van de organisatie. Na afloop beschik jij over de juiste kennis en vaardigheden om succesvolle marketingplannen op te stellen. Ook wordt je voorbereid op de officiële NIMA-examens. Doordat de opleiding een praktijkgerichte aanpak heeft, kun je de leerstof direct toepassen in je eigen werk. Als goed opgeleide online marketeer met strategische marketingkennis ben jij straks onmisbaar voor jouw organisatie.

Er zijn geen toelatingseisen voor de opleiding en het examen. Kennis van NIMA A Marketing is een pre.

Je ontwikkelt je tot digital marketingspecialist door middel van 2 modules. Het programma van NIMA is hybride, wat betekent dat de opleiding bestaat uit 10 klassikale bijeenkomsten en een online omgeving waarin je op eigen gelegenheid kan oefenen met de stof. Tijdens vragenuurtjes staat je docent klaar om vragen over deze e-learning of stof te beantwoorden. Je gaat je verdiepen in de marketingmix, segmentatie en customer journey om de digitale marketingstrategie van je organisatie te kunnen verbeteren. Vervolgens breng je jouw opgedane kennis en ervaringen samen in een digitaal marketingplan voor je eigen organisatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Marketing B1

o De ondernemingsstrategie en het marketingplanningsproces
o Mission statement en business definition
o Analyse/marktonderzoek van de externe omgeving
o Inzicht in consumentengedrag
o Analyse interne omgeving
o Van SWOT-analyse tot centraal probleem
o Van centraal probleem naar opties: het formuleren van nieuw strategisch beleid
o Segmentatie, targeting, positionering

Digital marketing B2

o Technologische trends (zoals Internet of Things, robotisering en 3D-printing) en digitale marketing
o Segmentering
o Personalisatie voor organisatie en klant
o Klantprofielen op basis van data-analyse
o SMART online doelstellingen formuleren
o De waardepropositie
o De customer journey
o Een naadloze aansluiting on- en offline touchpoints (omnichannel)
o De rol van cocreatie, crowdsourcing, coproductie, co-innovatie, mass customization, individual customization, crowdfunding binnen het productrealisatieproces
o (Mobiele) websites en apps binnen het productrealisatieproces
o Dynamic pricing/yield pricing, realtime pricing
o E-fulfillment binnen het distributiebeleid
o De impact van een platformstrategie
o De effectieve mix van online marketingcommunicatie-instrumenten
o Retargeten van de doelgroep via bijvoorbeeld audience, contextual, geografische, sociodemografische of behavioural targeting
o De rol van contentmarketing
o Klantrelatie, retentie en eCRM
o Service via (mobiele) website, apps, e-mail en social media
o Wetgeving AVG
o Monitoring, realtime data en bijsturen
o Accountability: zijn de doelen behaald

Live businesscase (optioneel)

o Actuele real life businesscase
o Actiegerichte aanpak in teams
o Multidisciplinaire aanpak marketing, communicatie, marketingcommunicatie
o Challenge met pitch voor real life opdrachtgever

Deze opleiding NIMA B Digital Marketing duurt 10 maanden. De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten van 9.00 tot 12.00 uur of van 19.00 uur tot 22.00 uur (inclusief examentraining). Daarnaast zijn er 12 digitale vragenuurtjes. Tijdens deze vragenuurtjes staat de docent klaar om vragen over de e-learning of de stof te beantwoorden. De opleiding is ook via e-learning te volgen met contact en begeleiding op afstand.

Kies je ervoor om aan de live businesscase deel te nemen? Dan moet je voor alle varianten rekening houden met 1 dag van 10.00 uur tot 22.00 uur en 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de live businesscase.

Vakopleiding

SRM-NDMBL3|NIMA B Digital Marketing

Brand Owner

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)