Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro

Tijdsduur

Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro

Start2Move
Logo van Start2Move
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Start2Move heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

INHOUD VAN HET FYSIEKE TRAINER VOETBAL PRO PAKKET

Het Start2Move traject Fysieke Trainer Voetbal Pro bestaat uit vier modules: Fitnesstrainer A, Fitnesstrainer B, Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal. Je kunt zowel met Fitnesstrainer A, Conditietrainer Voetbal als Hersteltrainer Voetbal starten. Het is ook mogelijk om deze drie modules “gelijktijdig” te volgen. 

De opleiding Fitnesstrainer B kan pas gevolgd worden na afronding van de opleiding Fitnesstrainer A. Het is wenselijk om de opleiding Fitnesstrainer B na -of gelijktijdig met- de voetbalcursussen te volgen, zodat je de voetbalspecifieke kennis kunt toepassen bij de begeleiding van een sporter/voetballer. Eventuele gemist…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Anatomie, Train de trainer, Rehabilitatie, Huisarts en Medisch Secretaresse.

INHOUD VAN HET FYSIEKE TRAINER VOETBAL PRO PAKKET

Het Start2Move traject Fysieke Trainer Voetbal Pro bestaat uit vier modules: Fitnesstrainer A, Fitnesstrainer B, Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal. Je kunt zowel met Fitnesstrainer A, Conditietrainer Voetbal als Hersteltrainer Voetbal starten. Het is ook mogelijk om deze drie modules “gelijktijdig” te volgen. 

De opleiding Fitnesstrainer B kan pas gevolgd worden na afronding van de opleiding Fitnesstrainer A. Het is wenselijk om de opleiding Fitnesstrainer B na -of gelijktijdig met- de voetbalcursussen te volgen, zodat je de voetbalspecifieke kennis kunt toepassen bij de begeleiding van een sporter/voetballer. Eventuele gemiste lesdagen kunnen kosteloos worden ingehaald op een andere locatie.

Module 1 Fitnesstrainer A 

Tijdens de opleiding Fitnesstrainer A leer je onder andere over voedingsleer, anatomie, biomechanica, trainingsleer, krachttraining en blessurepreventie. Daarnaast komen onderwerpen als omgaan met klanten, leidinggeven en organisatieleer uitgebreid aan bod. Na afronding van deze internationaal erkende opleiding ben je o.a. in staat om klanten verantwoord te begeleiden tijdens hun training en zelfstandig trainingsprogramma’s op te stellen. 

Hoewel reguliere voetbalopleidingen zich meer richten op het technisch en tactische en minder op het fysieke aspect, geven veel trainers en verzorgers aan dat kennis op het fysieke vlak een welkome aanvulling is. De opleiding Fitnesstrainer A is een uitstekend fundament hiervoor.

Module 2 Fitnesstrainer B

Tijdens de internationaal erkende opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer ga je je verder verdiepen op diverse onderdelen die bij de opleiding Fitnesstrainer A aan de orde zijn geweest. Daarnaast ga je de geleerde oefenstof direct toepassen bij een klant die jij voor een langere periode als Personal Trainer -tijdens je stage- gaat begeleiden. Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld een voetballer met een specifieke vraag om zijn snelheid, wendbaarheid of herstelvermogen te verbeteren. 

Naast de ‘reguliere’ Fitnesstrainer B kennis krijg je speciaal voor Start2Move ontwikkeld extra onderwijs op het gebied van mentale en fysieke coaching, gedragsverandering, krachtprogrammering, slaap- en stressmanagement, specifieke periodisering en bewegingskundigheid. 

Module 3 Hersteltrainer Voetbal

Een fitte selectie is de droom van iedere (voetbal)trainer. Helaas krijgt elk voetbalteam vroeg of laat te maken met blessures. Dit wordt door de trainer vaak afgedaan als ‘domme pech’. Meestal onterecht, aangezien een groot aantal blessures zijn te voorkomen door beter rekening te houden met de individuele belastbaarheid van elke speler. Gedurende de 2-daagse cursus Hersteltrainer Voetbal krijg je meer inzicht in de oorzaken van veel voorkomende voetbalblessures en raak je bekend met veel gebruikte revalidatieprotocollen (o.a. Rehaboom). Aan de hand van casussen, gericht op o.a. hamstring-, knie-, enkel- en lies-/buikspierklachten, worden de revalidatieprotocollen vertaald naar praktische oefeningen op het veld. Met de opgedane kennis en praktische tools ben je in staat de geblesseerde spelers gerichter te laten revalideren, zodat ze sneller weer fit zijn en minder snel weer geblesseerd raken. 

Je kunt de opgedane kennis ook gebruiken om tijdens de stage van de opleiding Fitnesstrainer B een speler met een blessure voor een langere tijd te gaan begeleiden.

Module 4 Conditietrainer Voetbal

Tijdens de cursus Conditietrainer Voetbal leer je hoe je het maximale kunt halen uit jouw team en individuele spelers. Je gaat onder andere aan de slag met het verbeteren van de voetbalconditie, je leert o.a. welke energiesystemen een belangrijke rol spelen tijdens een wedstrijd en welke testen je het beste kunt gebruiken om onder andere de wendbaarheid, snelheid, herstelvermogen en kracht te meten. 

Je kunt de opgedane kennis gebruiken om tijdens de opleiding Fitnesstrainer B met een speler met specifieke wensen (bv. verbeteren startsnelheid en/of sprongkracht) aan de slag te gaan.

De lesdagen van de vier modules bestaan uit een afwisseling van theorie en praktijk zodat je de kennis direct kunt toepassen. Je krijgt aan de hand van de testresultaten, praktische voorbeelden hoe je bijvoorbeeld voetbalspecifieke core-stabilty, loop- en krachtvormen kunt gaan inzetten met of zonder bal. Het voetbalspel is echter altijd leidend.

Na afronding van het meest uitgebreide pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro ben je in staat om zowel de individuele speler als het team de juiste fysieke prikkel te geven die nodig is om te komen tot een optimale prestatie op korte, maar ook op lange termijn.

Wat zijn mijn carrièrekansen? Er is op dit moment een groot tekort aan fysieke trainers met specifieke kennis over de “voetbalfysiek”. Wij hebben regelmatig vacatures bij Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) in binnen- en buitenland!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)