Leidinggeven - managen - leiderschap

Type product
Tijdsduur
Trainer
Nienke Strikwerda

Leidinggeven - managen - leiderschap

Hospitality Coaching & Trainingen
Logo van Hospitality Coaching & Trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,4 Hospitality Coaching & Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,4 (uit 23 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

- Gemiddeld evaluatiecijfer op inhoud en trainer: 8,0 (schaal 1 op 10) -

Training leiderschap

Dit is een in-house training (geen ‘open inschrijf’ training).

Voor wie?

Voor leidinggevenden en managers.

Trainingstraject

Deze training bestaat uit:

  • 2 dagen, van 9:30-17 uur.
  • Huiswerk (leesopdracht)

Inhoud training

Bij elke vraag of actie van een medewerker kun je als leidinggevende anders reageren: met meer of minder inhoudelijke sturing, met meer of minder complimenten. Hoe bepaal je nu wat je doet? Wat is het best voor de korte termijn – een medewerker die bij deze taak het juiste doet – en waarmee werk je het best aan de lange termijn – een medewerker die steeds zelfstandiger ga…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leidinggeven, Leiderschap, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan professionals.

- Gemiddeld evaluatiecijfer op inhoud en trainer: 8,0 (schaal 1 op 10) -

Training leiderschap

Dit is een in-house training (geen ‘open inschrijf’ training).

Voor wie?

Voor leidinggevenden en managers.

Trainingstraject

Deze training bestaat uit:

  • 2 dagen, van 9:30-17 uur.
  • Huiswerk (leesopdracht)

Inhoud training

Bij elke vraag of actie van een medewerker kun je als leidinggevende anders reageren: met meer of minder inhoudelijke sturing, met meer of minder complimenten. Hoe bepaal je nu wat je doet? Wat is het best voor de korte termijn – een medewerker die bij deze taak het juiste doet – en waarmee werk je het best aan de lange termijn – een medewerker die steeds zelfstandiger gaat werken? Want uiteindelijk is dat het doel van leidinggeven: medewerkers die zelfstandig het juiste doen.

Voor precies deze vraag heeft Blanchard het model van situationeel leidinggeven ontwikkeld. Zijn model leert managers om medewerkers zo te behandelen dat ze hun taken goed uitvoeren en tegelijkertijd taakvolwassener worden. De crux van zijn model is dat managers hun reactie afstemmen op het niveau van hun medewerker. Er bestaat dus niet één standaard reactie die managers in alle gevallen uit de kast kunnen halen. Volgens Blanchard is leidinggeven juist maatwerk leveren.

Vier stijlen van leidinggeven

Volgens Blanchard kun je op grofweg twee manieren leidinggeven: taakgericht en relatiegericht. Als manager geef je taakgericht leiding om bepaalde dingen gedaan te krijgen. Je geeft relatiegericht leiding om de band met je medewerkers te versterken en te onderhouden.

Beide soorten van leidinggeven zijn nodig. Als je alleen taakgericht leidinggeeft, krijg je vroeg of laat ontevreden medewerkers. En als je alleen relatiegedrag leidinggeeft, merk je vroeg of laat dat bepaalde klussen niet of te laat afkomen. De ene soort van leidinggeven kan dus niet zonder de ander. Wel kun je variëren in de mate waarin je taakgericht en relatiegericht leidinggeeft. Je kunt allebei meer of minder doen. Op die manier kun je kiezen uit vier stijlen van leidinggeven.

Stijl 1 Instrueren (veel taakgericht, weinig relatiegericht)

Stijl 2 Begeleiden ((veel taakgericht, veel relatiegericht)

Stijl 3 Ondersteunen (weinig taakgericht, veel relatiegericht)

Stijl 4 Delegeren (weinig taakgericht, weinig relatiegericht)

Hoe pas je de stijlen toe? Wat houden ze in? En hoe herken je welke medewerker wat nodig heeft?

Deze antwoorden krijg je in de training. Elke stijl heeft de volgende opbouw:

  • we gaan op onderzoek uit wát het nu zo lastig maakt om die vaardigheid goed toe  te passen.
  • hierna behandelen we de theorie op interactieve wijze.
  • dan gaan we stap voor stap, via oefeningen, de theorie onder de knie krijgen.
  • we sluiten af met een finale-praktijkoefening met een eigen ingebrachte situatie. Je zult altijd succes ervaren in deze oefening waardoor je met vertrouwen weer terugkeert naar de eigen praktijk/het echte leven.

Investering

De investering voor de training inclusief voorbereiding en cursusmaterialen bedraagt € 795,- per dagdeel (3 ¼ uur) excl. BTW. Indien gewenst factureer ik BTW vrij.

Met alle plezier beantwoord ik uw eventuele vragen en opmerkingen. En bied ik u vrijblijvend een offerte aan.

Mooie dag en hartelijke groet van Nienke Strikwerda, Strikwerda Traint!

Gastvrijheid: in welk concreet gedrag vertaalt zich gastvrijheid eigenlijk? En hoe gastvrij ben jij eigenlijk? En jouw omgeving?

Bij Strikwerda Traint! gaat speciale aandacht uit naar klantgerichtheid en gastvrijheid, ook wel hospitality en hostmanship. Mijn diagnose begint bij uw praktijk, vanwaar ik mijn training opbouw. Ik zoom met u in.

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Leidinggeven.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Nienke Strikwerda
Nienke Strikwerda
Trainer/coach NL leert door • DISC & Drijfveren & Talenten • teamcoaching • hospitality • retail coaching • spreker • dagvoorzitter
9,4

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.