Voortgezet lezen (1) - Gemotiveerd begrijpend lezen

Type product

Voortgezet lezen (1) - Gemotiveerd begrijpend lezen

Studdy
Logo van Studdy
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 Studdy heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 77 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Met Studdy gaat er een wereld vol inspiratie, kennis en plezier voor je open!

Volg de online cursus Voortgezet lezen (1) - Gemotiveerd begrijpend lezen gemakkelijk via Studdy! Studdy is dé online leeromgeving vol kennis, plezier en continue groei. Kies deze optie om (enkel deze) cursus Voortgezet lezen (1) - Gemotiveerd begrijpend lezen los te volgen op Studdy. Toegang tot de cursus is standaard 1 jaar en je ontvangt een certificaat na afronding. Kun je niet kiezen of wil je meerdere cursussen volgen? Zoek dan op de term "all you can learn" via de zoekbalk. Met all you can learn krijg je 1 jaar lang toegang tot alles op Studdy en ben je vrij om te leren wat én hoeveel je wilt! In totaal biedt Studdy namelijk ruim 1000+ cursussen, luisterboeken en e-boeken over diverse…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Begrijpend lezen, Effectief lezen, Nederlandse taal en grammatica, Voortgezet Onderwijs en Nederlandse spelling.

Met Studdy gaat er een wereld vol inspiratie, kennis en plezier voor je open!

Volg de online cursus Voortgezet lezen (1) - Gemotiveerd begrijpend lezen gemakkelijk via Studdy! Studdy is dé online leeromgeving vol kennis, plezier en continue groei. Kies deze optie om (enkel deze) cursus Voortgezet lezen (1) - Gemotiveerd begrijpend lezen los te volgen op Studdy. Toegang tot de cursus is standaard 1 jaar en je ontvangt een certificaat na afronding. Kun je niet kiezen of wil je meerdere cursussen volgen? Zoek dan op de term "all you can learn" via de zoekbalk. Met all you can learn krijg je 1 jaar lang toegang tot alles op Studdy en ben je vrij om te leren wat én hoeveel je wilt! In totaal biedt Studdy namelijk ruim 1000+ cursussen, luisterboeken en e-boeken over diverse persoonlijke- en zakelijke onderwerpen. De leeromgeving van Studdy is op elk moment beschikbaar. Dat betekent dat je kunt inloggen, leren, luisteren en lezen wanneer het jou uitkomt! Via je laptop, telefoon of tablet, vanaf de bank, op vakantie of tijdens het werk.

In dit deel zal het gaan over het gemotiveerd begrijpend lezen. Besproken zal worden hoe je voortgezet lezen kunt integreren in je zaakvakonderwijs, hoe je je leerlingen kan motiveren om te lezen en hoe je het denkend lezen van je leerlingen kan vergroten. In het tweede deel zal het gaan over makkelijk en moeilijk lezen. Besproken zal worden hoe je de technische leesvaardigheid van je leerlingen kan onderhouden en wat studievaardigheid inhoudt. Ook wordt besproken hoe je het leesniveau van je leerlingen kunt evalueren en kunt differentiëren in je leesonderwijs. Aan het eind van deze twee cursussen zal je verschillende ideeën en handvatten hebben voor de praktische invulling van het leesonderwijs.

Doel van de cursus

In deze cursus leer je hoe je je leerlingen kan motiveren om te lezen, hoe je begrijpend lezen kan integreren in je zaakvakonderwijs en hoe het begrijpend leesonderwijs eruit moet zien, door het (hardop)denkend lezen te stimuleren.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je weet hoe je een groot deel van het voortgezet leren lezen kunt integreren in je zaakvak- of wereld-oriënterend onderwijs.
  • Je weet hoe je je aanpak van de leesbevordering kunt inrichten om de leesmotivatie en leestijd van je leerlingen te vergroten.
  • Je weet hoe je de didactiek van het (interactief) denkend lezen kunt optimaliseren als een belangrijke manier om het lezen voor leesbegrip bij je leerlingen te verbeteren.

Duur en studiebelasting

De cursus Voortgezet lezen (1) - Gemotiveerd begrijpend lezen duurt ongeveer 6 uur met een studiebelasting van 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leraren die met oudere kinderen werken (VO). Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek, didactiek of onderwijskunde of daarin geïnteresseerd is. Een pedagogische, didactische of onderwijskundige vooropleiding op minimaal mbo-niveau is aan te bevelen.

Vaardigheden

Je breidt je kennis uit over het voortgezet lezen van je leerlingen en hoe je dit kan stimuleren. Je ontwikkelt je leerkrachtvaardigheden door activiteiten in en buiten de klas uit te voeren die het voortgezet lezen van je leerlingen zullen stimuleren.

Lesmaterialen

De cursus Voortgezet lezen (1) - Gemotiveerd begrijpend lezen bestaat uit: Online instructie, e-learning, praktijkopdrachten en vragen na elk (sub)thema.

Opbouw van de cursus

Deze cursus bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst wordt het voortgezet lezen besproken aan de hand van drie thema's:

  1. Lezen voor kennis
  2. Leesbevordering
  3. Begrijpend lezen is denkend lezen

Binnen elk thema vind je subthema's. Hierbij worden verschillende soorten vragen gesteld. Zo worden er leesvragen bij de artikelen gesteld. Dit zijn vragen die je helpen om het artikel denkend te bestuderen en om te reflecteren op je eigen praktijk. Daarnaast zullen er kennisvragen over de inhoud worden gesteld. Ook vind je bij de subthema’s praktijkopdrachten. Deze zijn bedoeld om te reflecteren op je eigen praktijk en de opgedane inzichten toe te passen om je eigen handelen verder te ontwikkelen en je leesonderwijs nog beter vorm te geven. De voorbereiding op deze praktijkopdrachten doe je in deze cursus. Vervolgens voer je deze opdrachten in de praktijk uit. Dit kan ook na de cursus gedaan worden. Als je de cursus hebt afgerond kun je daarna altijd terug om je beantwoording nog eens terug te lezen.

Toetsing

Om voor de cursus te slagen, moet je minimaal 90 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)