MBO Eerste Medewerker Fastservice (niveau 3)
Beschrijving
Een eerste medewerker fastservice werkt in een fastservicebedrijf, waar gasten relatief kort verblijven. Denk dan aan een cafetaria, strandpaviljoen, koffiezaak, lunchroom, pizza-afhaal en bezorgbedrijf of een cateringorganisatie. Gasten verwachten snelle, correcte en eenvoudige service. Je vervult een leidinggevende, coördinerende, opleidende, informerende, bewakende en faciliterende rol. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en de resultaten van het hele team tijdens je dienst. Je hebt een voorbeeldfunctie naar de medewerkers toe en delegeert fastservicewerkzaamheden aan (lerende) medewerkers. Je rapporteert dagelijks aan de manager of bedrijfsleider over het verloop van…

Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Een eerste medewerker fastservice werkt in een fastservicebedrijf, waar gasten relatief kort verblijven. Denk dan aan een cafetaria, strandpaviljoen, koffiezaak, lunchroom, pizza-afhaal en bezorgbedrijf of een cateringorganisatie. Gasten verwachten snelle, correcte en eenvoudige service. Je vervult een leidinggevende, coördinerende, opleidende, informerende, bewakende en faciliterende rol. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en de resultaten van het hele team tijdens je dienst. Je hebt een voorbeeldfunctie naar de medewerkers toe en delegeert fastservicewerkzaamheden aan (lerende) medewerkers. Je rapporteert dagelijks aan de manager of bedrijfsleider over het verloop van je dienst en verschaft daarbij informatie over het functioneren van de verschillende medewerkers.
Wat kun je doen met deze opleiding?
Als eerste medewerker fastservice heb jij een veelzijdig takenpakket. De volgende werkzaamheden worden door jou uitgevoerd:
Maakt bedrijfsruimtes bedrijfsklaar en bereidt en/of stelt fastserviceproducten samen
- Houdt de productie-, distributie- en overige gastenruimtes schoon gedurende zijn dienst
- Onderhoudt apparatuur en gereedschap
- Voert afrondende werkzaamheden in de productie- en distributieruimte uit
- Voert productiewerkzaamheden uit
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit voor productie- en distributieproces
Verkoopt fastserviceproducten en verleent gastvrijheid aan gasten
- Bedient en beheert de kassa
- Distribueert bestellingen
- Gaat om met normafwijkend gedrag
- Vangt klachten van gasten op
- Verkoopt producten
- Verleent gastvrijheid
Beheert de voorraad
- Controleert de voorraad
- Ontvangt en controleert producten en goederen
- Transporteert grondstoffen en goederen en slaat deze op
Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- Instrueert en begeleidt (lerende) medewerkers
- Plant en verdeelt werkzaamheden
- Rapporteert aan de manager/bedrijfsleider/ondernemer
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.