MBO-Verpleegkundige (niveau 4)

Type product

MBO-Verpleegkundige (niveau 4)

Study-Online
Logo van Study-Online

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Als Mbo-Verpleegkundige werk je in zorg en welzijn met een verscheidenheid aan zorgvragers en situaties. Je kunt werkzaam zijn binnen alle branches van de verpleging en verzorging: ziekenhuis (ZH), verpleeghuizen en thuiszorg (VT), geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en de gehandicaptenzorg (GHZ). Je stelt de zorgvrager en diens vraag centraal en bent in staat vanuit de regie van de zorgvrager professioneel te handelen. Je zorgt voor de benodigde zorg en ondersteuning in situaties waarin de zorgvrager professionele zorg nodig heeft en/of geen eigen regie meer kan voeren. De zorg en ondersteuning is gericht op de wensen van de zorgvrager waarbij preventie, herstel, behoud en het bevorderen van …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Als Mbo-Verpleegkundige werk je in zorg en welzijn met een verscheidenheid aan zorgvragers en situaties. Je kunt werkzaam zijn binnen alle branches van de verpleging en verzorging: ziekenhuis (ZH), verpleeghuizen en thuiszorg (VT), geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en de gehandicaptenzorg (GHZ). Je stelt de zorgvrager en diens vraag centraal en bent in staat vanuit de regie van de zorgvrager professioneel te handelen. Je zorgt voor de benodigde zorg en ondersteuning in situaties waarin de zorgvrager professionele zorg nodig heeft en/of geen eigen regie meer kan voeren. De zorg en ondersteuning is gericht op de wensen van de zorgvrager waarbij preventie, herstel, behoud en het bevorderen van gezondheid en ontwikkeling centraal staat. De werkzaamheden variëren van het stellen van de verpleegkundige diagnose en opstellen van het individuele plan van de zorgvrager tot het uitvoeren van interventies, organiseren en coördineren van de zorgverlening en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.

Wat kun jij doen met deze opleiding? 

Als Verpleegkundige heb je een veelzijdig takenpakket. De volgende werkzaamheden worden door een commercieel medewerker uitgevoerd:

Bieden van zorg en ondersteuning in het verpleegkundig proces

  • Communiceert met de zorgvrager en het sociale netwerk (Communicator)
  • Onderkent bestaande of dreigende gezondheidsproblemen (Gezondheidsbevorderaar)
  • Organiseert en coördineert de zorgverlening van de zorgvragers (Organisator)
  • Reageert op onvoorziene en crisissituaties (Organisator)
  • Stelt de verpleegkundige diagnose en stelt het individuele plan van de zorgvrager op (Zorgverlener)
  • Voert interventies uit (Zorgverlener)
  • Voert verpleegtechnische handelingen uit (Zorgverlener)

Werken aan organisatie- en professiegebonden taken

  • Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en kwaliteitsbevorderaar)
  • Werkt aan professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP professional)
  • Werkt samen met andere beroepsgroepen in de keten (Samenwerkingspartner)

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)