IPMA® C | Online Training

Niveau
Tijdsduur
Logo van Lagant Management Consultants BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Lagant Management Consultants BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

IPMA® C Examentraining

De IPMA C training is de ideale voorbereiding op het IPMA C theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De training is gebaseerd op de eindtermen die in de NCB-4 worden beschreven. Naast gerichte kennisoverdracht, richt de training zich op de praktische toepassing van verkregen inzichten en kennis. Hiermee wordt tevens een goede basis gelegd voor het examen.

Competenties

Tijdens deze IPMA C training leer je om gecompliceerde projecten in interactie met belanghebbenden voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de binnen de ICB-4 onderkende contextuele, persoonlijke & sociale en technische competenties die voor IPMA C niv…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IPMA-C, Assessment, IPMA-B, IPMA PMO en Toetsen & beoordelen.

IPMA® C Examentraining

De IPMA C training is de ideale voorbereiding op het IPMA C theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De training is gebaseerd op de eindtermen die in de NCB-4 worden beschreven. Naast gerichte kennisoverdracht, richt de training zich op de praktische toepassing van verkregen inzichten en kennis. Hiermee wordt tevens een goede basis gelegd voor het examen.

Competenties

Tijdens deze IPMA C training leer je om gecompliceerde projecten in interactie met belanghebbenden voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de binnen de ICB-4 onderkende contextuele, persoonlijke & sociale en technische competenties die voor IPMA C niveau van toepassing zijn.
Het uitgangspunt voor de training is de projectmanagement theorie en technieken op basis van de ICB-4 eindtermen versie 1.3.

Contextueel

5 Contextuele competenties gericht op strategische context van verander initiatieven, prestatie en baten management, de business case en hiermee samenhangende investeringen, de realisatie van veranderingen via projecten en programma’s, projectmanagement methoden, de portfolio besturing, inrichten PPP- & permanente PMO organisaties, de structuur en cultuur van de staande organisatie, systeemontwikkeling methoden, de financiële administratie, duurzaamheid en veiligheid, HRM in projecten, macht en invloed.

Gedrag

10 Gedragsmatige competenties gericht op zelfkennis en zelfmotivatie, efficiënt omgaan met je tijd, stress beheersing, ethiek, betrouwbaarheid, communicatie en gespreksvaardigheden, vergaderen, presenteren, openheid, adviseren, motiveren, leidinggeven, teamwerk, conflict & crisis beheersing, onderhandelen, complexe problemen oplossen & creativiteit, resultaat gericht werken.

Techniek

13 Technische “hard skills“ van projectmanagement, competenties en practices gericht op projectaanpak, doelen & eisen, scope & resultaat, configuratie beheer, planning & fasering, organisatie, informatie, kwaliteit, kosten, financiering, middelen, procurement, projectmanagement proces ( voorbereiding, inrichting, beheersing & rapportage, wijzigingen, afsluiting), risico management, stakeholder management, change management.

Blended learning

De trainer is een ervaringsdeskundige die de deelnemers op een pragmatische wijze laat kennis maken met de vele modellen, methoden & technieken. De toelichting op de theorie wordt afgewisseld door praktijkgerichte opdrachten. Deze zijn opgezet rondom video’s over praktijkcases en (examen-) oefenscenario’s. Er is ook ruimte voor het delen van kennis en ervaringen uit de eigen praktijksituatie van deelnemers.

Tip! Maak je IPMA Projectmanagement ervaring compleet door te kiezen voor de IPMA projectmanagement belevenis.

Inbegrepen

 • Online zelfstudie voor IPMA C specifieke componenten
 • Cursusmaterialen
 • Licentiekosten
 • Locatie & catering

Tijdsinvestering

 • 4 dagen (8 dagdelen): 9:00u – 17:00u
 • 16 uur zelfstudie

Certificering / Examen

Het examen is alleen rechtstreeks te bestellen via IPMA certificeren NL. Deelnemers moeten zich hiervoor zelf aanmelden. Voor meer informatie over het assessment en aanmelding kan je kijken op de website van IPMA Certificering Nederland (http://www.ipmacertificeren.nl/).

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren trainer en zal 4 dagen in beslag nemen. Bij de training wordt gebruik gemaakt van het boek ‘IPMA Compact’ van Rob Janssen Duyghuysen. Deze IPMA theorie samenvatting is het ideale hulpmiddel bij voorbereiding van de klassikale trainingssessies en het theorie examen.

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online zelfstudie met examentrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

In de praktijk

Met de online zelfstudie ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Onderwerpen

Onder andere:

 • Project succes, succesfactoren, kiezen van een geschikte projectaanpak;
 • Strategie, prestatie management, staande organisatie en verandering;
 • Batenmanagement, verandermanagement en relatie naar projecten, programma’s en portfolio;
 • Belangen rondom het project, creëren van meerwaarde , stakeholder betrokkenheid;
 • Leiderschap, motivatie en invloed;
 • Teamwerk en probleem oplossen;
 • Communicatie, adviseren, onderhandelen, omgaan met conflicten;
 • Practices bij project voorbereiding, inrichting, beheersing en afsluiting.

Doelgroep

Ervaren projectmanagers (voor deelname aan het IPMA C assessment is 3 jaar projectmanagement ervaring vereist ) die betrokken zijn bij gecompliceerde projecten. Een HBO werk- en denkniveau is gezien de omvang en breedte van NCB-4 prettiger voor de deelnemer.

Resultaat

Na deze training heb je inzicht verkregen in de NCB-4 competenties en hoe je die competenties kunt gebruiken bij het realiseren van projectdoelstellingen.

Je kunt meer procesgericht kijken naar projecten. Je bent goed voorbereid op het IPMA C theorie examen. Volledige IPMA C certificering bestaat uit het IPMA C examen, binnen 18 maanden gevolgd door het IPMA C assessment. Informatie over het assessment is te vinden op https://www.ipmacertificeren.nl.

Wanneer het assessment niet binnen 18 maanden succesvol wordt afgesloten komt het IPMA C theorie certificaat te vervallen. Het IPMA C theorie certificaat kan binnen de periode van 18 maanden worden omgezet naar een IPMA D certificaat, wat 5 jaar geldig is en door her-certificering kan worden verlengd.

Voor meer persoonlijk advies, neem contact met ons op a.u.b.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)