IPMA® C | Online zelfstudie mét begeleiding

Type product
Niveau
Logo van Lagant Management Consultants BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Lagant Management Consultants BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

IPMA® C  Online zelfstudie mét begeleiding

De online IPMA C Zelfstudie + begeleiding is een uitkomst voor iedereen die zich wil verdiepen in de IPMA methode, maar geen klassikale training wil volgen. De begeleiding bestaat uit de mogelijkheid om contact per e-mail op te nemen met een ervaren IPMA trainer over de stof, cases of andere vragen die jij als cursist hebt. Onze IPMA Zelfstudies hebben het IPMA Keurmerk en voldoen daarmee aan alle kwaliteitscriteria zoals gesteld door IPMA Nederland. Het IPMA C examen dient rechtstreeks bij IPMA Certificeringen Nederland te worden aangevraagd.

Je krijgt met het aanschaffen van onze online IPMA C Zelfstudie een half jaar toegang. Dit is over het al…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IPMA-C, Assessment, IPMA-B, IPMA PMO en Toetsen & beoordelen.

IPMA® C  Online zelfstudie mét begeleiding

De online IPMA C Zelfstudie + begeleiding is een uitkomst voor iedereen die zich wil verdiepen in de IPMA methode, maar geen klassikale training wil volgen. De begeleiding bestaat uit de mogelijkheid om contact per e-mail op te nemen met een ervaren IPMA trainer over de stof, cases of andere vragen die jij als cursist hebt. Onze IPMA Zelfstudies hebben het IPMA Keurmerk en voldoen daarmee aan alle kwaliteitscriteria zoals gesteld door IPMA Nederland. Het IPMA C examen dient rechtstreeks bij IPMA Certificeringen Nederland te worden aangevraagd.

Je krijgt met het aanschaffen van onze online IPMA C Zelfstudie een half jaar toegang. Dit is over het algemeen ruim voldoende om de online Zelfstudie te doorlopen. Mocht je toch extra tijd nodig hebben kan in onze webshop een verlenging van 2 maanden aanschaffen. De online IPMA C Zelfstudie is alleen in het Nederlands beschikbaar.

Zelfstandig samen

De IPMA C Computer Based Training (CBT) is de ideale manier om jezelf op een efficiënte en persoonlijke wijze voor te bereiden op het IPMA C theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De CBT is gebaseerd op de eindtermen die in de ICB4 worden beschreven. Deze training is gelijk aan “IPMA® C – Online zelfstudie”, maar inclusief hulp van een ervaren trainer om je sneller resultaat te laten behalen.

Tip! Maak je IPMA Projectmanagement ervaring compleet door te kiezen voor de IPMA projectmanagement belevenis.

Competenties

In onze Computer Based Training worden de te examineren eindtermen van alle competenties in compacte vorm uitgelegd. Gebruik makend van meerkeuze- en open vragen kan verkregen kennis worden getoetst . Met behulp van scenario-opdrachten kunnen praktijk vaardigheden worden getraind. Er is een proefexamen omgeving beschikbaar om jezelf op het examen voor te bereiden. Het uitgangspunt voor de CBT is de projectmanagement theorie en technieken op basis van de ICB-4 eindtermen.

Contextueel

5 Contextuele competenties gericht op strategische context van verander initiatieven, prestatie en baten management, de business case en hiermee samenhangende investeringen, de realisatie van veranderingen via projecten en programma’s, projectmanagement methoden, de portfolio besturing, de structuur en cultuur van de staande organisatie, systeemontwikkeling methoden, de financiële administratie, duurzaamheid en veiligheid, HRM in projecten, macht en invloed.

Gedrag

10 Gedragsmatige competenties gericht op zelfkennis en zelfmotivatie, efficiënt omgaan met je tijd, stress beheersing, ethiek, betrouwbaarheid, communicatie en gespreksvaardigheden, vergaderen, presenteren, openheid, adviseren, motiveren, leidinggeven, teamwerk, conflict & crisis beheersing, onderhandelen, complexe problemen oplossen & creativiteit, resultaat gericht werken.

Techniek

13 Technische “hard skills“ van projectmanagement, competenties en practices gericht op projectaanpak, doelen & eisen, scope & resultaat, configuratie beheer, planning & fasering, organisatie, informatie, kwaliteit, kosten, financiering, middelen, procurement, projectmanagement proces ( voorbereiding, inrichting, beheersing & rapportage, wijzigingen, afsluiting), risico management, stakeholder management, change management.

Inbegrepen

  • Cursusmaterialen
  • Volledige online IPMA C Opleiding, inclusief examentraining (26 weken, verlengen is mogelijk)
  • Licentiekosten

Tijdsinvestering

De tijdsinvestering voor de IPMA C keurmerk zelfstudie (CBT) is per persoon verschillend en hangt o.a. af van reeds aanwezige (bijvoorbeeld via PRINCE2 training of zelfstudie verkregen) kennis. Deze flexibiliteit, waarbij deelnemers zelf bepalen welke competenties zij willen ontwikkelen, is overigens een van de belangrijke voordelen van onze zelfstudie.

Per competentie rekenen wij ongeveer 1 uur studie tijd inclusief het oefenen met enkele meerkeuze en open vragen. De voorbereiding van het examen met behulp van de examensimulator en het uitwerken van enkele scenario gerelateerde opdrachten kost gemiddeld 16 uur. Deelnemers krijgen een half jaar toegang tot de IPMA e-leer omgeving. Na ontvangst van de betaling krijgen deelnemers binnen 2 werkdagen toegang tot de online leeromgeving van de IPMA C keurmerk zelfstudie.

Aanpak

De online training gaat uit van zelfstudie waarbij een deelnemer zelf kan bepalen welke competenties, wanneer en waar met behulp van een e- leeromgeving worden bestudeerd en toegepast. De te examineren eindtermen van ICB4 zijn beschikbaar in de vorm van een e-book: “ICB4 compact”.

Examensimulatie

Via de examensimulatie kan vastgesteld worden of verkregen kennis voldoende is. Doormiddel van oefenscenario’s traint een deelnemer tot slot de toepassing van kennis. In de leeromgeving zijn proefexamens beschikbaar waarmee vastgesteld kan worden of verkregen inzichten en vaardigheden voldoende zijn.

Self-assessment

Met behulp van de in de leeromgeving opgenomen self-assessment kan een deelnemer gericht kiezen welke competenties bestudeerd moeten worden. De ervaring leert dat voor het bestuderen van elke competentie een deelnemer ongeveer 1 tot 2 uur moet investeren. Hierna besteedt de gebruiker tijd aan het toetsen van kennis via de meerkeuze- en open vragen.

Er zijn onder andere een FAQ en definities beschikbaar. Verder bestaat de mogelijkheid om bij vragen of onduidelijkheden online contact op te nemen met een begeleider.

Doelgroep

Ervaren projectmanagers die betrokken zijn bij gecompliceerde projecten.

Voor deelname aan het IPMA C assessment is 3 jaar projectmanagement ervaring vereist. Als er weinig tijd en/of financiële middelen zijn vormt de CBT een ideale manier om je op deelname aan het IPMA C examen voor te bereiden. Een HBO werk- en denkniveau is gezien de omvang en breedte van ICB-4 wel wenselijk.

Resultaat

Met behulp van de IPMA C CBT ben je goed voorbereid op succesvolle deelname aan het IPMA C examen van IPMA Certificering Nederland. Daarbij zal je in de praktijk ook minder snel voor een verrassing komen te staan. 

Het examen is alleen rechtstreeks te bestellen via IPMA certificeren NL. Deelnemers moeten zich hiervoor zelf aanmelden. Voor meer informatie over het assessment en aanmelding kan je kijken op de website van IPMA Certificering Nederland (http://www.ipmacertificeren.nl/).

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)