E-training Een artikel schrijven

Type product
Niveau
Trainer
Yolan Witterholt
Logo van TaalGewoon
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 TaalGewoon heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Je wilt (of moet) een artikel schrijven; een wat langere tekst. Misschien een stuk voor een bedrijfsblad of een vakblad, misschien een goed verhaal op een website, of misschien wil je het eens gaan proberen in de freelance journalistiek en wil je weten hoe je een goed journalistiek stuk op papier zet. Het liefst eentje met een kop en een staart en een begrijpelijk midden. Een verhaal dat goed te volgen is en prettig leest. Hoe pak je zo'n grotere schrijfklus aan? Hoe begin je, wat moet je doen voordat je aan het schrijven gaat en hoe zorg je ervoor dat de lezer de draad van het verhaal gemakkelijk vasthoudt? Waarin verschilt journalistiek schrijven van 'gewoon' schrijven? Welke opening pakt …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Schrijven, Brieven schrijven, Klantgericht schrijven, Creatief schrijven en Offertes schrijven.

Je wilt (of moet) een artikel schrijven; een wat langere tekst. Misschien een stuk voor een bedrijfsblad of een vakblad, misschien een goed verhaal op een website, of misschien wil je het eens gaan proberen in de freelance journalistiek en wil je weten hoe je een goed journalistiek stuk op papier zet. Het liefst eentje met een kop en een staart en een begrijpelijk midden. Een verhaal dat goed te volgen is en prettig leest. Hoe pak je zo'n grotere schrijfklus aan? Hoe begin je, wat moet je doen voordat je aan het schrijven gaat en hoe zorg je ervoor dat de lezer de draad van het verhaal gemakkelijk vasthoudt? Waarin verschilt journalistiek schrijven van 'gewoon' schrijven? Welke opening pakt de aandacht van de lezer? Een goed artikel schrijven vergt uiteenlopende vaardigheden en is niet eenvoudig. Maar het is wél heel leuk om te doen.

In deze training schrijf je in etappes en onder begeleiding een eigen (publicabel) artikel. Je kiest (eventueel in overleg) zelf het onderwerp en richt je op een publiek van 'geïnteresseerde leken' of, in het geval van bedrijfsjournalistiek, op lezers uit je eigen bedrijf of organisatie. Het draait in eerste instantie om het structureren van een tekst maar we bekijken ook hoe je het verhaal aantrekkelijk kunt schrijven en met welke technieken je ervoor kunt zorgen dat een lezer blijft lezen, en niet afhaakt.

Je bepaalt zelf het tempo waarin je de training volgt dus als je per week niet zoveel tijd hebt om aan een artikel te besteden, smeer je de training over wat meer tijd uit. Dat is geen probleem. 

Bij TaalGewoon kennen we de kracht van taal.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Schrijven.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Yolan Witterholt - schrijftrainer, NT2, Publiekgericht, Kort en Bondig, Correct Nederlands
Yolan Witterholt
schrijftrainer, NT2, Publiekgericht, Kort en Bondig, Correct Nederlands
9,3

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)