Executive Master of Health Administration

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Executive Master of Health Administration

TIAS School for Business and Society
Logo van TIAS School for Business and Society
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 TIAS School for Business and Society heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

7,7
Gemiddeld cijfer voor Executive Master of Health Administration
Gebaseerd op 3 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Manon Goertz
RVE manager GGZ
8
warning Executive Master of Health Administration is niet meer beschikbaar

"Combinatie theorie en praktijk was heel goed. Achtergrond van deelnemers zorgt voor de extra diepgang in discussies
Er mag meer variatie in de toetsvormen zitten (nu alleen papers).
De persoonlijke coaching dient een duidelijkere plek te krijgen en kwalitatief verbeterd te worden in het gehele leertraject." - 15-11-2018 10:26

"Combinatie theorie en praktijk was heel goed. Achtergrond van deelnemers zorgt voor de extra diepgang in discussies Er mag meer variatie in… alles lezen - 15-11-2018 10:26

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
22 apr. 2024 tot 31 dec. 2025
placeUtrecht
1 jul. 2024 tot 30 jun. 2026
placeUtrecht
11 nov. 2024 tot 30 jun. 2026
placeUtrecht
10 feb. 2025 tot 31 dec. 2026
placeUtrecht
22 apr. 2025 tot 31 dec. 2026
placeUtrecht
30 jun. 2025 tot 31 dec. 2026
placeUtrecht
17 nov. 2025 tot 31 dec. 2027

Beschrijving

Bij TIAS School for Business and Society doceren we vanuit de gedachte dat inzichten van vandaag niet de oplossingen van morgen zijn. Daarom leggen we, naast het overbrengen van kennis en vaardigheden, de nadruk vooral op het stimuleren van een kritische, nieuwsgierige benadering. Andere vragen stellen om te weten hoe het echt zit. Op zoek naar antwoorden met impact op organisaties, business en de samenleving.

TIAS is de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

Breder strategisch kader in de zorg: word Executive Master of Health Administration

De deeltijd masteropleiding MHA geeft je een brede blik op de zorgsector. Vanuit een overkoepelende visie, gecombineerd met kennis van huidige ontwikkelingen in de zorg, bestuurskunde, bedrijfskunde, zorgeconomie, organisatiepsychologie en andere relevante vakgebieden, bieden we een compleet spectrum aan specifieke zorginhoudelijke kennis voor een breed strategisch kader. Daarnaast leer je hoe je complexe vraagstukken effectief kunt oplossen door theoretische basismodellen te combineren met een analytische benadering en dit te verbinden aan je eigen praktijk. Hiermee versterk en verbreed je niet alleen je ker…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: MBA Zorg/Welzijn, Zorg en Welzijn, Management Algemeen, Zorgmanagement en Welzijn.

Bij TIAS School for Business and Society doceren we vanuit de gedachte dat inzichten van vandaag niet de oplossingen van morgen zijn. Daarom leggen we, naast het overbrengen van kennis en vaardigheden, de nadruk vooral op het stimuleren van een kritische, nieuwsgierige benadering. Andere vragen stellen om te weten hoe het echt zit. Op zoek naar antwoorden met impact op organisaties, business en de samenleving.

TIAS is de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

Breder strategisch kader in de zorg: word Executive Master of Health Administration

De deeltijd masteropleiding MHA geeft je een brede blik op de zorgsector. Vanuit een overkoepelende visie, gecombineerd met kennis van huidige ontwikkelingen in de zorg, bestuurskunde, bedrijfskunde, zorgeconomie, organisatiepsychologie en andere relevante vakgebieden, bieden we een compleet spectrum aan specifieke zorginhoudelijke kennis voor een breed strategisch kader. Daarnaast leer je hoe je complexe vraagstukken effectief kunt oplossen door theoretische basismodellen te combineren met een analytische benadering en dit te verbinden aan je eigen praktijk. Hiermee versterk en verbreed je niet alleen je kerncompetenties, maar realiseer je ook nieuwe, interessante carrièremogelijkheden.

Eventueel aanvullende kosten:

Diners en overnachtingen
Premaster(modules), indien noodzakelijk (€ 450 - € 1350)**
Reis- en verblijfskosten tijdens een studiereis (indicatie €1500 - €2000)
Softwarelicenties (indien specifieke software is vereist)

Als je deze master met goed gevolg afrondt, heb je de keuze uit de prestigieuze titel Master of Health Administration (MHA) of de internationaal erkende academische titel Master of Science (MSc). De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie).Als je deze master met goed gevolg afrondt, heb je de keuze uit de prestigieuze titel Master of Health Administration (MHA) of de internationaal erkende academische titel Master of Science (MSc). De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie).

Naar aanleiding van je inschrijving neemt de Program Adviser contact met je op voor een eerste kennismaking en om een intakegesprek met de Academic Director in te plannen. Doel van deze intake is om in gesprek te gaan over jouw ontwikkelambities én de match met de leerdoelen van de opleiding. Wanneer de Academic Director naar aanleiding van de intake een positief advies geeft, ontvang je de officiële studieovereenkomst en kun je je inschrijving definitief maken.

Groeien met uitdagend onderwijs bij een van de beste business schools van Nederland
Met de flexibele aanpak van TIAS creëer je impact:

* Stem je je opleiding en leertraject af op jouw leerbehoeften
* Leer je veel en snel door frequente interactie
* Leer je in je eigen tempo, zowel online als on-site
* Staat persoonlijke aandacht centraal waardoor je het maximale uit jezelf haalt en je beschikbare tijd
* Stap je in wanneer jij dat wilt* Breder perspectief op de zorgsector van morgen: Je ontdekt wat ontwikkelingen in andere sectoren betekenen voor de zorg en je bent beter in staat vanuit een breder perspectief en met meer visie strategisch efficiënte en toekomstbestendige besluiten te nemen rondom de zorgorganisatie en structuur.* Beter in staat op strategisch niveau te acteren: Je weet de vertaalslag te maken vanuit de nieuwe academische inzichten en nieuw verworven persoonlijke competenties naar strategieën die waarde opleveren voor patiënten, medewerkers en je organisatie.* Vergrote effectiviteit als leider: Je ontwikkelt je tot een besluitvaardige leider met oog voor een verantwoorde balans tussen een cliëntgerichte en een bedrijfsmatige benadering in de zorg* Verbinder: Je weet de verbinding te leggen tussen de strategie en de operatie waarbij je zorg draagt voor een fijn werkklimaat en een goede kwaliteit van de zorg.* Effectief managen van afhankelijkheden in de keten: Je bent in staat effectief stakeholder management uit te voeren, te netwerken en samenwerkingen met ander relevante partijen in de markt uit te bouwen.* Stevigere gesprekspartner: Door je nieuwe kennis en vaardigheden word je een onmisbare business en gesprekspartner voor je senior management* Nieuwe inspiratie en uitbreiding netwerk: Je breidt je netwerk uit met professionals die net zo gedreven en ervaren zijn als jij.

De deeltijd Executive Master of Health Administration (MHA) bestaat uit 4 blokken en 4 aanvullende modules. Deze zijn verdeeld over een periode van 15 maanden. Voorafgaand aan elk blok krijg je 4 weken de tijd voor online learning. Daarna volg je gedurende 3 x 2 dagen interactieve bijeenkomsten en colleges. Download hier de brochure voor een volledig overzicht van de invulling van de blokken.

Blok A: Optimaal organiseren van de Zorg
Zorgverlening optimaal organiseren lukt alleen vanuit een overstijgende visie en kennis van ontwikkelingen in de zorg. Een zorgorganisatie functioneert binnen een zorgsysteem met zijn specifieke kenmerken, financiering en randvoorwaarden. Kennis van nationale en internationale zorgsystemen is dan ook belangrijk. In dit blok ga je dieper in op basale begrippen als gezondheid en welzijn. Je maakt kennis met verschillende perspectieven op de zorg en leert omgaan met complexe problematiek binnen de zorgsector. Daarna pas je de opgedane kennis van basisbegrippen en zorgsystemen toe binnen specifieke thema’s, zoals ouderenzorg, integrale zorg en waarde gedreven zorg. Deze kennis geeft een overkoepelend inzicht dat de andere blokken in perspectief zet.

Blok B: Strategie en Zorg Innovatie
In dit blok staan de ontwikkeling en implementatie van strategie en innovatie centraal. Verschillende theorieën op dit gebied passeren de revue. Ondertussen oefen je daarmee in individuele en groepsopdrachten. Vervolgens leer je meer over samenwerking, al dan niet in netwerken – met fusie als meest verregaande vorm. Tegenwoordig is het ontwikkelen van samenwerkingsvormen immers een belangrijk onderdeel van het strategisch beleid. Samenwerken binnen en tussen organisaties gaat niet vanzelf op een effectieve en efficiënte manier, hier moet actief beleid op worden gevoerd. Daarnaast leer je in dit blok dankzij aanvullende kennis en inzichten vanuit marketing en klantbenadering om je eigen organisatie in dit opzicht te positioneren. Tot slot ga je in op innovatie als essentieel onderdeel van een strategisch beleid. Je maakt niet alleen kennis met verschillende vormen van innovatie, maar je leert ook hoe je innovatie succesvol kunt organiseren.

Blok C: Operationeel Management in de zorg
Bij het organiseren van zorg in je zorgorganisatie krijg je te maken met aspecten van logistiek management, financieel management, vastgoedmanagement, human resource management en ICT-management. Deze onderwerpen komen dan ook allemaal aan bod in het blok operationeel management. Vervolgens leer je de opgedane inzichten toe te passen in verschillende businessmodellen. Zo ben je optimaal voorbereid om je eigen organisatie operationeel te managen vanuit een overkoepelend strategisch-analytisch perspectief.

Blok D: Besturing en Leiderschap in de Zorg
Een zorgorganisatie heeft besturing en leiderschap nodig. Je bestudeert deze onderwerpen met name in relatie tot andere thema’s, zoals organisatiecultuur, verandermanagement, risicomanagement, vertrouwen en ethische principes. In dit blok ga je in op de maatschappelijke relevantie van de zorgorganisatie. Daarbij kijk je naar het handelen van zorgmedewerkers, zorgprofessionals, leidinggevenden en bestuurders. In dit blok werk je ook aan jouw persoonlijk leiderschap, zowel in colleges als met individuele coaching.

Vanuit een overkoepelende visie, gecombineerd met kennis van huidige ontwikkelingen in de zorg, bestuurskunde, bedrijfskunde, zorgeconomie, organisatiepsychologie en andere relevante vakgebieden, bieden we een compleet spectrum aan specifieke zorginhoudelijke kennis voor een breed strategisch kader. Daarnaast leer je hoe je complexe vraagstukken effectief kunt oplossen door theoretische basismodellen te combineren met een analytische benadering en dit te verbinden aan je eigen praktijk.

De deelnemers aan de deeltijd executive Master of Health Administration (MHA) zijn hoogopgeleide ambitieuze managers, leidinggevenden en professionals werkzaam in de zorgsector (bijvoorbeeld bij aanbieders van zorg en welzijn, zorgverzekeraars, farmaceutische organisatie, toeleveranciers van zorg of overheden). Deelnemers hebben bij voorkeur vijf jaar relevante werkervaring en zijn bijvoorbeeld:* leidinggevenden in het hoger management* bestuurders* directeuren van zorgorganisaties* strategisch adviseurs* unithoofden* locatiemanagers* medisch specialisten en artsen met leidinggevende taken* anderen betrokken bij strategische zorgvraagstukken

Prijzen zijn inclusief:

Dagarrangementen (lunch, koffie/thee en frisdrank) tijdens collegedagen
Inschrijf-, registratie- en administratiekosten
Toegang tot de online leeromgeving
Verplichte literatuur, studieboeken en lesmateriaal

7,7
Gemiddeld cijfer voor Executive Master of Health Administration
Gebaseerd op 3 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Manon Goertz
RVE manager GGZ
8
warning Executive Master of Health Administration is niet meer beschikbaar

"Combinatie theorie en praktijk was heel goed. Achtergrond van deelnemers zorgt voor de extra diepgang in discussies
Er mag meer variatie in de toetsvormen zitten (nu alleen papers).
De persoonlijke coaching dient een duidelijkere plek te krijgen en kwalitatief verbeterd te worden in het gehele leertraject." - 15-11-2018 10:26

"Combinatie theorie en praktijk was heel goed. Achtergrond van deelnemers zorgt voor de extra diepgang in discussies Er mag meer variatie in… alles lezen - 15-11-2018 10:26

starstarstarstarstar_half
Eric Nacken
Hoofd Kenniscentrum operationele gezondheidszorg
9
warning Executive Master of Health Administration is niet meer beschikbaar

"Interessante en inspirerende opleiding. Academisch leren denken over vraagstukken uit je eigen organisatie maakt de studie erg toepasbaar. Door de kleine klassen ontstaat een hechte en gevarieerde groep waarin een er een ideaal leerklimaat onstaat. De onderlinge discussies zijn van enorme meerwaarde en de contacten ook voor ná de opleiding." - 14-11-2018 16:33

"Interessante en inspirerende opleiding. Academisch leren denken over vraagstukken uit je eigen organisatie maakt de studie erg toepasbaar. D… alles lezen - 14-11-2018 16:33

starstarstarstar_borderstar_border
Liesbeth van Dijk
medisch leider klnische farmacie/bestuurslid MSB
6
warning Executive Master of Health Administration is niet meer beschikbaar

"ik ben reeds in december 2014 (!) afgestudeerd; dus zo actueel is dat niet meer. Colleges Jo Caris en Theo Poiesz waren zonder meer boeiend. Maar zij zijn reeds gepensioneerd." - 14-11-2018 15:38

"ik ben reeds in december 2014 (!) afgestudeerd; dus zo actueel is dat niet meer. Colleges Jo Caris en Theo Poiesz waren zonder meer boeiend.… alles lezen - 14-11-2018 15:38

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)