Business Economics

Type product
Niveau

Business Economics

Total Talent Education B.V.
Logo van Total Talent Education B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Business Economics

Als breed georiënteerde en ambitieuze (toekomstig) manager heeft u natuurlijk interesse in de huidige en toekomstige economische ontwikkelingen en hoe u daar met uw organisatie op kunt inspelen. Om met uw organisatie op koers te blijven (of de koers tijdig te kunnen aanpassen) is inzicht in de meest actuele en toekomstige economische (waaronder ook technologische) ontwikkelingen onontbeerlijk. In deze module krijgt u inzicht in hoe macro-economische ontwikkelingen van invloed zijn op het reilen en zeilen van uw organisatie. De MBA-module Business Economics is uitermate geschikt als u meer kennis over dit voor elke organisatie relevante vakgebied wilt vergaren. Ook als u n…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Economie, Bedrijfseconomie, Vastgoedeconomie, Management, Economie en Recht en Commerciële economie.

Business Economics

Als breed georiënteerde en ambitieuze (toekomstig) manager heeft u natuurlijk interesse in de huidige en toekomstige economische ontwikkelingen en hoe u daar met uw organisatie op kunt inspelen. Om met uw organisatie op koers te blijven (of de koers tijdig te kunnen aanpassen) is inzicht in de meest actuele en toekomstige economische (waaronder ook technologische) ontwikkelingen onontbeerlijk. In deze module krijgt u inzicht in hoe macro-economische ontwikkelingen van invloed zijn op het reilen en zeilen van uw organisatie. De MBA-module Business Economics is uitermate geschikt als u meer kennis over dit voor elke organisatie relevante vakgebied wilt vergaren. Ook als u niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen. U kunt deze module in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding van TTE.

Leerdoelen

Na het volgen van deze module bent u in staat om:

– de principes van een moderne internationale business te doorgronden;

– te begrijpen hoe (globale)macro-economische en technologische ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op de strategie en bedrijfsvoering van uw organisatie.

Studieprogramma en toetsing

De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

Processen van globalisering

Globalisering opent nieuwe markten voor Nederlandse bedrijven en beïnvloedt onze samenleving. U bestudeert de werking van de hedendaagse wereldeconomie en de geschiedenis van globalisering. Hierbij staat de Think Global-gedachte van econoom Theodore Levitt centraal.

Kernsectoren van de economie

U bestudeert de verschillende sectoren van de economie. Het cruciale belang van globalisatie binnen de logistiek, de ontwikkeling van e-commerce en recente trends in distributienetwerken worden uitvoerig behandeld.

Toekomstbeelden van de globale economie

De toekomstbeelden van de internationalisatie, in termen van globale bestuurssystemen, worden in kaart gebracht. U leert de kansen voor de toekomst en de voor- en nadelen van opkomende trends te onderkennen en benoemen.

De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief en analyserend met de materie aan de slag gaat, raakt u snel thuis in het boeiende vakgebied van Business Economics en doorziet u het belang van een goed inzicht in (macro) economische ontwikkelingen bij het succesvol aansturen van organisaties.

Voor wie is deze module bestemd?

De module Business Economics is bij uitstek geschikt voor personen die hun strategische vaardigheden op bedrijfskundig gebied verder willen ontwikkelen. Deze module maakt deel uit van de MBA-opleiding van TTE. Na het succesvol afronden van deze module kunt u versneld de volledige Masteropleiding doorlopen.

Overige informatie

Deze module kan in drie maanden worden doorlopen. U bepaalt zelf uw tempo. De module is goed voor 7,5 EC/ studiepunten. Een specifieke vooropleiding is niet vereist. De literatuur is grotendeels in het Engels, dus het is van belang dat u de Engelse taal redelijk tot goed beheerst. De studiewijzer is zowel in de Nederlandse als Engelse taal beschikbaar. Iedere module wordt afgesloten met een testcase. Na positieve afronding ontvangt u het TTE certificaat van de MBA-module Business Economics.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Economie.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)