Marco Koet
Marco Koet

Marco Koet

Marco A.M. Koet: passie voor verbeteren

Na zijn opleiding aan de Amsterdamse Academie voor de Financiële Sector, begon Marco zijn carrière bij een grote bank. In een commerciële functie ontdekte hij het belang om goed te luisteren naar de echte behoefte van de klant, om daar vervolgens op aan te sluiten met passend advies.

Na drie jaar heeft Marco de overstap gemaakt naar het leidinggeven. In de zeven jaar die volgde heeft hij een van zijn belangrijkste lessen geleerd: medewerkers motiveren en enthousiasmeren om iedere keer een stapje te verbeteren en het beste uit zichzelf halen. ‘Successen vieren zonder zelfgenoegzaam te worden’ is voor hem een belangrijk motto geworden en daarmee dus ook open staan voor en leren van zaken die nog beter kunnen!

Vooral ‘het continu willen verbeteren’ sprak Marco aan in het werken in het eerste grote Lean Six Sigma Verbetertraject binnen de bank. Zijn eerste ervaringen met dit vakgebied voelden als thuiskomen. De klant centraal zetten en van daaruit je dienstverlening optimaal maken was een werkwijze die hij als leidinggevende van nature al toepaste. En nu bleek daar ook een methode voor te bestaan!

Het werd een boeiende tijd. Pionieren, veel nieuwe werkwijzen leren en steeds enthousiaster en bekwamer worden in Lean en Six Sigma. Vanaf dat moment heeft Marco zich door diverse opleidingen op het gebied van Verandermanagement en Lean Six Sigma en het uitvoeren verschillende verbeterprojecten verder ontwikkeld tot het niveau van Lean Six Sigma Master BlackBelt.

Sinds mei 2009 heeft Marco zijn passie voor dit vakgebied doorgezet als zelfstanding ondernemer. Belangrijkste kenmerk van zijn aanpak is de combinatie maken tussen het gereedschap (bijvoorbeeld Lean Six Sigma) en de mens (verandermanagement). Vanuit die visie heeft hij verschillende vakinhoudelijke en veranderkundige opleidingen ontwikkeld en adviseert hij bedrijven en organisaties uit allerlei branches. Centraal in zijn adviezen staat deze bedrijven te helpen en te leren zich te ontwikkelen naar een continu verbeterende en lerende organisatie. Want het kan morgen altijd weer een stapje prettiger en beter!

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel jouw ervaring