Rose van Asten
Rose van Asten

Rose van Asten

Certified Barista Trainer

Opgegroeid in Tanzania

Door mijn liefde voor geuren en smaak was ik als kind meteen onder de indruk van de geuren van mijn moeders versgemalen koffie. Toen ik opgroeide in Tanzania zat ik op een school met kinderen met 63 verschillende nationaliteiten. De ouders van mijn vriendjes en vriendinnetjes keken met een grote glimlach naar hoe ik zo genoot van het eten, dat hun eigen kinderen met lange tanden aten. Hoewel deze liefde voor smaak nooit is weggegaan, kwam deze echt sterk naar voren toen ik bij de Blonde Pater mocht werken. Ok.. ik geef toe, in die tijd dronk ik mijn espresso met heerlijk opgeschuimde chocomel omdat ik koffie maar bitter vond. Nadat ik van Nicky en Louis (eigenaren Blonde Pater), tijdens onze voorbereidingen voor wedstrijden, leerde wat je allemaal voor verschillende smaken uit koffie kon halen, werd ik langzaamaan een koffiefanaat.

Mijn eerste espresso

De laatste stap, waardoor ik nooit meer terug kon, was toen ik in Australië was en daar mijn eerste espresso kreeg. Ik nam een slok en de zoetheid die stroperig door mijn mond ging was verslavend. Hoewel ik het zelf toen nog niet wist, was vanaf dat moment werken in de koffie voor mij onvermijdelijk. Daarnaast vind ik mensen enorm fascinerend. Het is een eer om mensen te mogen ondersteunen tijdens het leren en uitvoeren van hun passie en werk.

SCA Trainer

Inmiddels ben ik gecertificeerd Barista Trainer, opgeleid volgens de wereldwijd erkende SCA norm (Specialty Coffee Association). Door het aldoor trainen in perfectie, bereidde ik mijzelf voor op koffiekampioenschappen. Dit smaakte naar meer en gaandeweg werd ik onder andere 3 maal Nederlands kampioen en bemachtigde ik 2 maal een plaats in de top 10 van de wereld.

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.