Governance Programma: Boardroom Dynamics

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Governance Programma: Boardroom Dynamics

University of Groningen Business School
Logo van University of Groningen Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 University of Groningen Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placePutten
11 sep. 2024 tot 28 nov. 2024

Beschrijving

Voor ervaren toezichthouders en bestuurders die de dynamiek in hun Raad willen doorgronden en beïnvloeden.

Goed bestuur en effectief toezicht hangen sterk samen met de dynamiek en de cultuur in de bestuurskamer. Niet voor niets is er veel aandacht voor deze meer psychologische aspecten van toezicht in Raden van Bestuur, Toezicht en Commissarissen. Wilt u deze dynamiek leren herkennen, begrijpen en optimaliseren? Wilt u bovendien ontdekken wat uw eigen rol hierin is?U krijgt antwoord op deze vragen in dit programma van de University of Groningen Business School, in samenwerking met BeljonWesterterp en BoardResearch.* Start: najaar* Locatie: Kasteel De Vanenburg, Putten* Duur: 4,5 dag* Investe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Governance, Microsoft Dynamics AX (ERP), Management Algemeen, Accountmanagement en Management accounting.

Voor ervaren toezichthouders en bestuurders die de dynamiek in hun Raad willen doorgronden en beïnvloeden.

Goed bestuur en effectief toezicht hangen sterk samen met de dynamiek en de cultuur in de bestuurskamer. Niet voor niets is er veel aandacht voor deze meer psychologische aspecten van toezicht in Raden van Bestuur, Toezicht en Commissarissen. Wilt u deze dynamiek leren herkennen, begrijpen en optimaliseren? Wilt u bovendien ontdekken wat uw eigen rol hierin is?U krijgt antwoord op deze vragen in dit programma van de University of Groningen Business School, in samenwerking met BeljonWesterterp en BoardResearch.* Start: najaar* Locatie: Kasteel De Vanenburg, Putten* Duur: 4,5 dag* Investering: €7.250,- (inclusief overnachtingen tijdens de 2-daagse bijeenkomsten)* Infosessie: bezoek de programma websiteU leert van experts uit de wetenschap en van ervaren toezichthouders/bestuurders uit de praktijk hoe bestuurlijke verhoudingen en samenwerkingsvormen van invloed zijn op beslissingssprocessen. En wel op drie niveaus: vanuit het niveau van uw organisatie, van de omgeving waarin uw organisatie opereert, en vanuit uzelf als individu. Daarnaast treedt u toe tot een waardevol netwerk van toezichthouders en bestuurders uit diverse organisaties.

Goed bestuur en effectief toezicht is mensenwerk, en dit brengt uitdagingen met zich mee. Zo komen bestuurders en toezichthouders regelmatig voor besluitvormingsparadoxen te staan. En hoewel onpartijdigheid voorop staat, kan betrokkenheid tussen bestuurders en toezichthouders juist ook helpen om elkaar beter te begrijpen.Sociale beinvloeding is dus een lastig fenoneem, vooral wanneer bestuurders en toezichthouders niet weten hoe dit proces tot stand komt en aangestuurd kan worden. Zijn er bijvoorbeeld individuele kenmerken die bepalen wie het meest invloedrijk is? Hoe kunt u een open cultuur creëren binnen boards/uw board, en hoe behoudt u deze openheid in een dynamische omgeving? En is het mogelijk om effectieve besluiten te nemen en tegelijkertijd de belangen te behartigen van meerdere stakeholders?

In het programma krijgt u antwoorden op deze vragen, en geven we concreet invulling aan het begrip cultuur.

Thema's per dag
Dag 1: Individuele Besluitvorming en Boardroom Dynamics
Dag 2: Governance Structuren en Boardroom Dynamics
Dag 3: Omgevingsveranderingen en Boardroom Dynamics
Dag 4: Stakeholders en Boardroom Dynamics
Dag 5: Uw Eigen Rol in Boardroom Dynamics

Het programma brengt de strategische besluitvorming van bestuurders en toezichthouders in kaart aan de hand van psychologische inzichten uit de wetenschap. Deze inzichten worden tevens gekoppeld aan praktijkervaringen en business cases. Zo leert u boardroom dynamics beter te begrijpen en effectief te beïnvloeden.

Voor een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met de UGBS programmamanager. In dit gesprek wordt, samen met u, de aanmeldings- en toelatingsprocedure besproken. De definitieve beslissing tot toelating wordt genomen door de kerndocent Prof. dr. Floor Rink.

De thematische dagen bestaan voornamelijk uit interactieve sessies, geleid door vooraanstaande wetenschappers en gerenommeerde gastsprekers uit de praktijk. Tevens behandelen we de besluitvormingscase die u voorbereid heeft en een case waar u ter plekke mee aan de slag gaat. Tot slot krijgt u een persoonlijke ontwikkelingsscan, waarvan de resultaten in de afsluitende sessie besproken worden.Na afronding van het programma ontvangt u een certificaat van de University Groningen Business School. Deze opleiding sluit aan op uw PE-portfolio en staat voor 33 PE punten.

Het programma bestaat uit tweemaal een tweedaagse en een afsluitende sessie gericht op uw persoonlijke ontwikkeling van een halve dag. De laatste middagsessie sluiten we bovendien af met een feestelijk diner, zodat we op informele wijze samen kunnen terugblikken op de bereikte leerdoelen van het programma.De thematische dagen bestaan voornamelijk uit interactieve sessies, geleid door vooraanstaande wetenschappers en gerenommeerde gastsprekers uit de praktijk. Tevens behandelen we de besluitvormingscase die u voorbereid heeft en een case waar u ter plekke mee aan de slag gaat. Tot slot krijgt u een persoonlijke ontwikkelingsscan, waarvan de resultaten in de afsluitende sessie besproken worden.

Thema's per dag:

Dag 1: Sociale beïnvloedingsprocessen
Dag 2: Cultuur en gedragsverandering
Dag 3: Leiderschap en Innovatie
Dag 4: Contextuele invloeden
Dag 5: Persoonlijk leiderschap

Aan het eind van de opleiding heeft u geleerd wat uw eigen rol is in board dynamics, en indien gewenst, hoe u deze kunt veranderen.U heeft geleerd:
• Over het belang van een open cultuur, hoe u deze creëert en hoe u openheid behoudt in een dynamische omgeving.
• Hoe u zelf, als toezichthouder en bestuurder, geneigd bent zich te gedragen binnen een raad of bestuur.
• Welke samenwerkings- en besluitvormingsfouten ('decision biases') veelvuldig voorkomen onder toezichthouders en bestuurders, ongeacht in welke sector.
• Welke individuele kenmerken van bestuurders en toezichthouders van invloed zijn op board dynamics, en een rol spelen in effectief toezicht
• Welke factoren uit de directe sociale context van de bestuurders en toezichthouders board dynamics beïnvloeden. Denk aan de mate van diversiteit of mobiliteit binnen je bestuur of raad, maar ook aan de omgang van je bestuur of raad met relevante stakeholders.
• Welke actuele ontwikkelingen - zoals het belang van innovatie en het duurzaamheidsvraagstuk - board dynamics beïnvloeden.

Het programma is sectoroverstijgend en bedoeld voor (zeer) ervaren bestuurders en toezichthouders die vanuit een overkoepelend kader risicovolle dynamics binnen een bestuur, een raad of tussen beide partijen willen leren duiden.Deze kennis helpt bij het objectief bespreekbaar maken van dit thema. Ook is het programma geschikt voor bestuurders/toezichthouders die zich effectief willen positioneren ten opzichte van externe belanghebbende partijen en die beter in kunnen spelen op complexe veranderingen in de omgeving van hun organisatie.

De opleidingen van de University of Groningen Business School dagen u uit om vooruit te denken, het beste uit uzelf te halen en blijvend impact te maken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)