Renovatie, Onderhoud en Stops (werkvoorbereiding)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Renovatie, Onderhoud en Stops (werkvoorbereiding)

Vakwijs Opleidingen
Logo van Vakwijs Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,2 Vakwijs Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,2 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeLes Op Afstand
10 jun. 2022
Toon rooster
event 10 juni 2022, 09:00-16:00, ., Dag 1

Beschrijving

Vakwijs WVB7-ROS: Vakmodule WVB - Stops en Shutdowns

Iedere installatie en productieproces, waarin apparaten worden gebruikt zal vroeg of laat storen, slijten of aangepast moeten worden. Er zijn dus periodiek renovatie- en/of onderhoudsactiviteiten nodig om de prestaties op een goed niveau te houden. Het goed managen van een stop is een complexe klus waarbij een grote diversiteit aan werkzaamheden komt kijken. Een goede en gedegen voorbereiding en betrokkenheid van alle partijen is cruciaal. Maar tijdens deze activiteiten heb je tevens te maken met een aantal risico’s. Wil je beter leren grip te houden op het hele proces en de puntjes op de ‘i’ te zetten bij de voorbereiding van de eerstvolg…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Werkvoorbereider, Offertes schrijven, Excel, Stakeholdermanagement en Omgaan met.

Vakwijs WVB7-ROS: Vakmodule WVB - Stops en Shutdowns

Iedere installatie en productieproces, waarin apparaten worden gebruikt zal vroeg of laat storen, slijten of aangepast moeten worden. Er zijn dus periodiek renovatie- en/of onderhoudsactiviteiten nodig om de prestaties op een goed niveau te houden. Het goed managen van een stop is een complexe klus waarbij een grote diversiteit aan werkzaamheden komt kijken. Een goede en gedegen voorbereiding en betrokkenheid van alle partijen is cruciaal. Maar tijdens deze activiteiten heb je tevens te maken met een aantal risico’s. Wil je beter leren grip te houden op het hele proces en de puntjes op de ‘i’ te zetten bij de voorbereiding van de eerstvolgende stop?De training Renovatie, Onderhoud en Stops geeft je de benodigde handreikingen die je gaan helpen om de kwaliteit en veiligheid bij stops te verbeteren en te optimaliseren.

Voor wie

Je hebt al ervaring opgedaan in een uitvoerende rol en wilt graag meer zicht hebben op de rol van de werkvoorbereiding. Je wilt je begrip van het hele proces verder vergroten en/of hebt de ambitie om in de (nabije) toekomst de rol van werkvoorbeider te vervullen.

Inhoud Cursus

Het volgende leer je tijdens de cursus:

Renovatie, Onderhoud en Stops

 • Je weet welke soorten ROS-werkzaamheden zijn
 • Je weet wat werkpakketten zijn
 • Je kan het belang van een werkpakket aangeven
 • Je heb kennis van veiligheidsprocedures tijdens ROS-werkzaamheden
 • Je kan aangeven wat er nodig is om de uitgevoerde werkzaamheden voor, tijdens en na de ROS-werkzaamheden over te dragen aan de onderhoudsafdeling
 • Je weet hoe de projectbeheersaspecten (Tijd, Geld, Kwaliteit, Informatie, Organisatie en Veiligheid) ingezet worden bij ROS-werkzaamheden.

Projectmatig werken - Je kan aangeven waar projectmatig werken wordt toegepast

 • Je kent het verschil tussen een product en een dienst
 • Je kan aangeven waarom projectmatig werken wordt toegepast
 • Je kan aangeven wat projectmatig werken kan opleveren
 • Je kan de verschillende projectfasen noemen
 • Je kent de projectbeheersaspecten Tijd, Geld, Kwaliteit, Informatie, Organisatie en Veiligheid.

Aandachtspunten

 • De invloed van de werkvoorbereider snap je echt goed als je ervaring hebt in de praktijk, op de werkvloer. Praktische werkervaring is dan ook een belangrijke voorwaarde om goed deel te kunnen nemen aan de cursus.
 • Na het afronden van de cursus krijgt de cursist een certificaat waarin de behandelde stof wordt vermeld.

VOMI (VOMI Academie)

opleider van én voor de industrie.

VOMI Academie

De VOMI is gericht op het bevorderen van soft skills, vaardigheden, attitude en vakkennis in de industrie, waarin het regulier onderwijs niet voorziet. VOMI is de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie. Het aanbod van de VOMI Academie wordt ontwikkeld in samenwerking met de VOMI-leden, waardoor het aanbod precies aansluit op de branche.

Cursus code: WVB7-ROS

Vakwijs biedt als technisch praktijktrainingscentrum diverse trainingen en opleidingen aan particulieren, bedrijven en instellingen. Waar veel aanbieders werken vanuit een theoretisch oogpunt heeft Vakwijs een praktische benadering. Bedrijven en cursusten zien hierdoor direct rendement in de vorm van verhoogde productiviteit op de werkplek.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)