Coaching in de praktijk

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Coaching in de praktijk

vanHarte&Lingsma
Logo van vanHarte&Lingsma
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 vanHarte&Lingsma heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 268 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,3
Gemiddeld cijfer voor Coaching in de praktijk
Gebaseerd op 8 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Hilde Docter-Kouwenberg
Fraud Analyst
10
Coaching in de praktijk

"Top training. Mooie locaties, goede trainers, persoonlijke training: ik had verwacht veel luisteren en powerpoints, maar het was veel doen, elkaar coachen, leren, heel praktijkgericht en persoonlijk. Zeker een aanrader." - 19-08-2022 06:05

"Top training. Mooie locaties, goede trainers, persoonlijke training: ik had verwacht veel luisteren en powerpoints, maar het was veel doen, … alles lezen - 19-08-2022 06:05

Startdata en plaatsen

placeBilthoven
18 mrt. 2024 tot 16 okt. 2024
Toon rooster
event 18 maart 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 1
event 22 april 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 2
event 21 mei 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 3
event 3 juli 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 4
event 9 september 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 5
event 16 oktober 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 6
placeBilthoven
3 sep. 2024 tot 10 mrt. 2025
Toon rooster
event 3 september 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 1
event 30 september 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 2
event 11 november 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 3
event 10 december 2024, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 4
event 22 januari 2025, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 5
event 10 maart 2025, 09:30-17:00, Bilthoven, Module 6

Beschrijving

Een praktijkgerichte training om te leren hoe je collega`s, medewerkers of cliënten kan begeleiden en coachen met als doel meer resultaat, betere relaties en plezieriger werk.

Als jij het verschil maakt door naast je inhoudelijke werk ook collega`s te begeleiden en te coachen, dan is de training Coaching in de praktijk gemaakt voor jou. De huidige turbulente tijd vraagt van mensen en organisaties dat ze zich blijven ontwikkelen. Meer presteren en steeds betere kwaliteit leveren met minder mensen en middelen is een actueel thema in veel bedrijven. Het is daarmee ook noodzakelijk om medewerkers te begeleiden zodat ze de steeds veranderende eisen het hoofd kunnen bieden. Door deze ontwikkeling …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coaching, Train de trainer, Co-actief coachen, Business / Executive Coaching en Loopbaancoaching.

Een praktijkgerichte training om te leren hoe je collega`s, medewerkers of cliënten kan begeleiden en coachen met als doel meer resultaat, betere relaties en plezieriger werk.

Als jij het verschil maakt door naast je inhoudelijke werk ook collega`s te begeleiden en te coachen, dan is de training Coaching in de praktijk gemaakt voor jou. De huidige turbulente tijd vraagt van mensen en organisaties dat ze zich blijven ontwikkelen. Meer presteren en steeds betere kwaliteit leveren met minder mensen en middelen is een actueel thema in veel bedrijven. Het is daarmee ook noodzakelijk om medewerkers te begeleiden zodat ze de steeds veranderende eisen het hoofd kunnen bieden. Door deze ontwikkeling groeit de vraag naar het toepassen van coaching in organisaties. Deze training biedt de mogelijkheid om je coachvaardigheden te ontwikkelen waarmee je zowel jezelf als de organisatie vooruit helpt.

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

- Je krijgt een proeverij van verschillende coachmethodieken, waardoor je er achter komt wat voor jou persoonlijk de optimale vorm van coachen is

- Je maakt jezelf verschillende coachtools eigen

- Je leert van en met je groepsgenoten in een veilige oefenomgeving

- Je ontdekt je eigen kwaliteit, talent en ontwikkeldoelen in begeleidingswerk

- Je geeft vorm aan je eigen coachstijl, je ontwikkelt die en weet hoe je die stijl kan inzetten

- Er wordt zo gewerkt dat je dat wat je leert in de training direct kan toepassen in je eigen werksituatie

De training Coaching in de praktijk is ontwikkeld voor:
•Medewerkers die naast hun eigen functie steeds meer begeleiding- en ontwikkeltaken krijgen en zich juist in dit ontwikkelen/begeleiden van anderen willen bekwamen.
•Medewerkers die graag bijdragen aan de ontwikkeling van mensen (collega`s, klanten) en willen onderzoeken of ze hier hun vak van willen maken (coachen).
•Managers, opleiders, coaches, trainers, HRM-professionals, adviseurs, projectleiders, therapeuten en professionals die ervaring willen opdoen met andere methodieken.

Je ontwikkelt vaardigheden waarmee je, naast je inhoudelijke werk, samenwerking versterkt en persoonlijk resultaat vergroot. Je vindt de stijl van coachen die bij je past en leert welke methodieken je in kan zetten om effectief anderen te stimuleren en begeleiden.
Tussen de 6 trainingsdagen ben je al bezig met coachen in de praktijk. Je zet dat wat je leert direct in richting je coachees. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat je gedurende de doorlooptijd van de training voortdurend bezig bent met je ontwikkeling als coach. In de trainingsgroep is ruimte om van en met elkaars ervaringen te leren.

Dag 1: Kennismaken met coachvraag, coachgroep en coach
Op deze eerste dag begin je al gelijk met coachen. Een aantal onderdelen:

- persoonlijke presentaties

- je eerste indruk als coach

- het opstellen van een competentieprofiel voor een coach

- het elkaar coachen op het formuleren van je eigen coach(leer)vraag

- een start maken met het ontwikkelen of verder vormgeven van jouw visie op coachen


Dag 2: De basis van het coachen
We zoomen in op de competenties van een coach, de definitie van coachen en de do`s en dont`s van coachen.
Dag 3: Oplossingsgericht coachen
Tijdens deze dag leer je coachen met een primaire focus op mogelijkheden in plaats van op problemen of belemmeringen. De focus ligt op het scherp krijgen van de gewenste situatie van jouw coachee.
Dag 4: Coachen op geluk
Veel coachee`s willen graag meer plezier, voldoening en zingeving in hun werk. Je leert de ander hier in te coachen. Door te kijken naar je eigen persoonlijk leiderschap, persoonlijkheid, kwaliteiten en waarden, wordt het duidelijk wie je bent als coach en hoe je de coachee snel en effectief kan helpen om gelukkiger te werken.
Dag 5: Provocatief coachen
Als je met andere methodieken vastloopt kan de provocatieve coachmethodiek een uitkomst en een bevrijding zijn. Provocatief coachen is een mix van humor, warmte, uitdaging en verrassing. Deze dag leer je los te komen van je eigen normen & waarden en van de traditionele manier van coachen.
Dag 6: Coachontwikkelplan
De laatste trainingsdag waarop je nog de gelegenheid hebt om te oefenen, vragen te stellen en een stap te maken in kennis, vaardigheid en/of persoonlijke stijl.
Terugkijkend op je eigen leerproces coach je elkaar naar een concreet ontwikkelplan. Zo borg je ook je verdere ontwikkeling na de training.

De training Coaching in de praktijk bestaat uit zes losse dagen en twee intervisiedagdelen, verspreid over een periode van 6 maanden. Tussen de trainingsdagen heb je de tijd om intensief in je eigen werk te oefenen met wat je geleerd hebt. Het is sterk aan te raden om voorafgaand aan de training in je werk en/of privé omgeving één of twee personen te vragen of ze door jou gecoacht willen worden.
Gedurende de hele training is een van de ervaren coaches van Van Harte & Lingsma de procesbegeleider. Daarnaast verzorgt gasttrainer Onno Hamburger twee trainingsdagen specifiek rondom zijn expertise: Geluk op de werkvloer.
De volgorde van de bijeenkomsten:

- trainingsdag

- trainingsdag

- intervisieochtend

- trainingsdag

- trainingsdag

- trainingsdag

- intervisieochtend

- trainingsdag

9,3
Gemiddeld cijfer voor Coaching in de praktijk
Gebaseerd op 8 ervaringen
starstarstarstarstar
Hilde Docter-Kouwenberg
Fraud Analyst
10
Coaching in de praktijk

"Top training. Mooie locaties, goede trainers, persoonlijke training: ik had verwacht veel luisteren en powerpoints, maar het was veel doen, elkaar coachen, leren, heel praktijkgericht en persoonlijk. Zeker een aanrader." - 19-08-2022 06:05

"Top training. Mooie locaties, goede trainers, persoonlijke training: ik had verwacht veel luisteren en powerpoints, maar het was veel doen, … alles lezen - 19-08-2022 06:05

starstarstarstarstar
Hilde Docter-Kouwenberg
Fraude Analist Cybercrime
10
Coaching in de praktijk

"Super leuke training, veel oefenen en heel goede informatie en trainers. Mooie trainingslocaties. Is inspiratie geweest voor vervolgtrainingen. Vooraf ook goede informatie ontvangen tijdens het intakegesprek. Zeker een aanrader als je wilt starten met coaching." - 12-05-2022 09:15

"Super leuke training, veel oefenen en heel goede informatie en trainers. Mooie trainingslocaties. Is inspiratie geweest voor vervolgtraining… alles lezen - 12-05-2022 09:15

starstarstarstarstar_half
Abbie Vanhoutte
L&D Specialist
9
Coaching in de praktijk

"Als L&D’er heb ik de eervolle missie om mensen en teams vooruit te helpen in hun ontwikkeling. Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik daar met coachmethodieken nog een stap in kan maken, volgde ik Coaching in de Praktijk bij Van Harte & Lingsma. Veel geleerd, ervaren, gedeeld, gevoeld en ingezien, zowel op theoretisch als op praktisch vlak.
Het lijkt zo simpel en vanzelfsprekend, maar voor wie net als ik een oplossingsgericht brein heeft, kan deze training echt helpen om mensen zélf tot nóg betere oplossingen te laten komen. " - 21-01-2021 17:31

"Als L&D’er heb ik de eervolle missie om mensen en teams vooruit te helpen in hun ontwikkeling. Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik daar met … alles lezen - 21-01-2021 17:31

starstarstarstar_halfstar_border
Marja Swarts
adviseur bedrijven
7
Coaching in de praktijk

"De training coachen in de praktijk was inspirerend. Ik heb dit gedaan samen met een collega, hierdoor komen we er nog regelmatig op terug en houden we elkaar scherp. We hebben verschillende manieren van coachen besproken en deze handvatten gebruik ik in mijn dagelijkse werk. Erg leuke training en veel geleerd. " - 22-10-2019 15:11

"De training coachen in de praktijk was inspirerend. Ik heb dit gedaan samen met een collega, hierdoor komen we er nog regelmatig op terug en… alles lezen - 22-10-2019 15:11

starstarstarstarstar_border
Elize van den Berg
adviseur Bedrijven
8
Coaching in de praktijk

"De training coachen in de praktijk was zeer leerzaam. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen in mijzelf en manieren van coachen. Wij hadden een zeer actieve groep deelnemers dit is erg fijn zodat je ook met hen kan sparren en je issues kan bespreken. Erg leuke training en veel geleerd. " - 22-10-2019 15:05

"De training coachen in de praktijk was zeer leerzaam. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen in mijzelf en manieren van coachen. Wij hadden e… alles lezen - 22-10-2019 15:05

starstarstarstarstar
Younes Abrou
Senior Medewerker Operations
10
Coaching in de praktijk

"De training was op en top geregeld. Vanaf moment één was het een bron van inspiratie. Na elke sessie weer zin in de volgende sessie. Er was veel interactive en ruimte voor vragen en een casus. Inhoud en begeleiding wren top. De trainer was altijd goed voorbereid, flexibel en kon goed sturen." - 22-05-2019 12:39

"De training was op en top geregeld. Vanaf moment één was het een bron van inspiratie. Na elke sessie weer zin in de volgende sessie. Er was … alles lezen - 22-05-2019 12:39

starstarstarstarstar
Linda de Jongh-Langereis
HR Learning&Development
10
Coaching in de praktijk

"Goede, praktisch gerichte trainingen. Je gaat in de groep oefenen met verschillende coachingstechnieken. Er is ook altijd ruimte om te bespreken als je ergens mee zit of tegenaan loopt. Je krijgt verschillende trainers, elk met een eigen stijl" - 15-05-2019 09:12

"Goede, praktisch gerichte trainingen. Je gaat in de groep oefenen met verschillende coachingstechnieken. Er is ook altijd ruimte om te bespr… alles lezen - 15-05-2019 09:12

starstarstarstarstar
Beelen
support officer Grootbedrijf
10
Coaching in de praktijk

"Leuke praktische opleiding waarbij theorie en praktijkoefeningen goed worden afgewisseld. Fijn dat je leert coachen op gelijk niveau (bv collega's) en niet vanuit een leidinggevende rol. Het geleerde is goed toepasbaar en ik heb collega's daarmee fijn kunnen coachen. " - 05-03-2019 07:54

"Leuke praktische opleiding waarbij theorie en praktijkoefeningen goed worden afgewisseld. Fijn dat je leert coachen op gelijk niveau (bv col… alles lezen - 05-03-2019 07:54

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)