Opleiding Vastgoedmanagement

Niveau
Startdatum en plaats
Logo van Vastgoed Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 Vastgoed Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Utrecht
13 feb. 2020 tot 18 mrt. 2021
Utrecht
1 apr. 2020 tot 31 mrt. 2021
Utrecht
6 mei. 2020 tot 31 mrt. 2021
Utrecht
17 jun. 2020 tot 31 mrt. 2021
Utrecht
18 jun. 2020 tot 24 jun. 2021
Utrecht
17 sep. 2020 tot 24 jun. 2021
Utrecht
8 okt. 2020 tot 24 jun. 2021
Utrecht
19 nov. 2020 tot 24 jun. 2021
Utrecht
2 dec. 2020 tot 31 mrt. 2021
Utrecht
25 mrt. 2021 tot 24 jun. 2021

Beschrijving

Al onze cursussen kunt u ook incompany volgen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Alle genoemde startdata zijn reeds gegarandeerd!

Om vastgoed optimaal te exploiteren is een integrale benadering vereist. Deze opleiding  biedt een verruiming van het gezichtsveld van de cursist naar commerciële, technische, financiële, juridische en organisatorische aspecten van het vastgoedmanagement. Om te beginnen is actuele kennis nodig van de vastgoedmarkt. Vervolgens kan men daarop aansluitend plannen maken, het beheer inrichten en de plannen toetsen. De opleiding Vastgoedmanagement sluit aan bij de hoge prestaties die van het management vastgoed worden verwacht. Daarnaast gaat deze opleiding in op nieuwe ontwikkelingen zoals Big Data & Internet of Things en welke mogelijkheden deze b…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vastgoedmanagement & Vastgoedbeheer, Vastgoedeconomie, Bouwkunde (vastgoed), Propertymanagement en Woningverhuur.

Al onze cursussen kunt u ook incompany volgen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Alle genoemde startdata zijn reeds gegarandeerd!

Om vastgoed optimaal te exploiteren is een integrale benadering vereist. Deze opleiding  biedt een verruiming van het gezichtsveld van de cursist naar commerciële, technische, financiële, juridische en organisatorische aspecten van het vastgoedmanagement. Om te beginnen is actuele kennis nodig van de vastgoedmarkt. Vervolgens kan men daarop aansluitend plannen maken, het beheer inrichten en de plannen toetsen. De opleiding Vastgoedmanagement sluit aan bij de hoge prestaties die van het management vastgoed worden verwacht. Daarnaast gaat deze opleiding in op nieuwe ontwikkelingen zoals Big Data & Internet of Things en welke mogelijkheden deze bieden voor de vastgoedmanager.

De Vastgoed Business School werkt bij deze opleiding met groepen van ongeveer vijftien deelnemers. Hierdoor ontstaat een optimale groepsdynamiek en is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en inbreng.

Waarom de opleiding Vastgoedmanagement?

Het exploiteren van vastgoed is met de jaren risicovoller geworden. Dit kan zijn oorzaak vinden in een ruimere markt of juist in de grote concurrentie. Hierin zijn de regionale verschillen groot. Bovendien is er een groot aantal gegevens waar de manager op in moet kunnen spelen. Dit zijn gegevens zoals verhuur- en afzetproblemen, hogere kwaliteitseisen, (prijs-)concurrentie, stagnatie in vernieuwing van de voorraad en een terugtredende overheid.

De trefwoorden in het beleid van de vastgoedmanager zijn als volgt: markt- en klantgericht, toekomstgericht, resultaatgericht, bedrijfsmatig, strategische keuzes, trefzeker handelen.

Management impliceert verandering, dynamiek, sturen en regelen. Echter heeft vastgoed sterk beperkende kenmerken. Is vastgoed eenmaal gerealiseerd, dan is het de weerbarstigheid zelve:  een star product met een lange levensduur. De opleiding Vastgoedmanagement helpt u om met actief beleid de exploitatie van uw vastgoed(portefeuille) te verbeteren.

Voor wie?

De opleiding is ontwikkeld voor vastgoedmanagers, projectleiders, beleidsmedewerkers, accountmanagers en vastgoedbeheerders, werkzaam bij woningcorporaties, gemeenten, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, vastgoedeigenaren en/of vastgoedbedrijven. Hbo-denkniveau is minimaal vereist om deze opleiding voldoende af te ronden.

Modules binnen deze opleiding

  • Introductieles Vastgoedmanagement
  • Vastgoedmanagementconcept
  • Juridische Aspecten Vastgoedmanagement
  • Besturingsproducten
  • Vastgoedmarkt
  • Smart Vastgoedmanagement, Big Data & IoT
  • Vastgoedstrategie, Portfolio- en Risicomanagement
  • Financiële Aspecten Vastgoedmanagement
  • Exploitatiemanagement & Smart buildings
  • Business Case Vastgoedontwikkeling

Certificering

De kennis wordt voor elke module getoetst. Afhankelijk van de werkvorm en omvang van de groep zal dit op individueel of groepsniveau zijn. De beoordeling vindt plaats door de docent van de betreffende module. Cursisten die geen deel kunnen of willen uitmaken van een groep mogen de opdrachten individueel maken.

Diploma

Als u voldoende scoort op alle deelonderwerpen, ontvangt u het diploma Vastgoedmanagement.

Register Economie & Ruimte

Cursisten in het bezit van het diploma ‘Vastgoedmanagement’ kunnen op verzoek opgenomen worden in het E&R Register Qualified Smart Asset Manager (QSAM) en mogen achter hun naam een registervermelding (QSAM) vermelden. Het Platform Economie & Ruimte (Platform E&R) heeft ten doel u te attenderen op innovaties waarmee u in de exploitatie van uw assets het verschil kunt maken. Daarnaast helpt u uw netwerk uit te breiden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)