Digital Leadership

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Vlerick
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Vlerick heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVlerick campus Gent
24 aug. 2020 tot 28 aug. 2020

Beschrijving

WORD DE DIGITALE LEIDER IN UW ORGANISATIE

Wilt u uw digitale leiderschap verder versterken en de stap zetten naar echte transformatie in uw organisatie? Dan is deze opleiding voor u!

De focus van Digital Leadership ligt op transformatie- en veranderingsstrategieën en de onvermijdelijke invloed van digitale disruptie op uw business. Wat betekenen deze ontwikkelingen? Hoe biedt u deze het hoofd? Welke investeringen zijn verstandig en welk juist niet? Hoe pakken concullega’s dit aan?

Begrijp als geen ander de gedigitaliseerde omgeving van vandaag en welke storende technologieën impact hebben op het leiden van uw bedrijf.

WAAROM DEZE OPLEIDING?

Digitale technologie heeft een impact op de he…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leiderschap, Strategisch management, Motiveren, Teambuilding en Operationeel management.

WORD DE DIGITALE LEIDER IN UW ORGANISATIE

Wilt u uw digitale leiderschap verder versterken en de stap zetten naar echte transformatie in uw organisatie? Dan is deze opleiding voor u!

De focus van Digital Leadership ligt op transformatie- en veranderingsstrategieën en de onvermijdelijke invloed van digitale disruptie op uw business. Wat betekenen deze ontwikkelingen? Hoe biedt u deze het hoofd? Welke investeringen zijn verstandig en welk juist niet? Hoe pakken concullega’s dit aan?

Begrijp als geen ander de gedigitaliseerde omgeving van vandaag en welke storende technologieën impact hebben op het leiden van uw bedrijf.

WAAROM DEZE OPLEIDING?

Digitale technologie heeft een impact op de hele organisatie en vereist leiderschap op heel wat vlakken in de onderneming. Samen geven we vorm aan de toekomst van digitale technologie in organisaties. We bespreken welke richting we uitgaan. En via actieplanning inspireren en sturen we u om het voortouw te nemen bij de bepaling van de volgende fase.

Als deelnemer aan deze Digital Leadership opleiding wordt u uit de sfeer van de dagelijkse beslommeringen op het werk gehaald. Resultaat: u focust op transformationele veranderingsstrategieën en de cruciale samensmelting van ontwrichtende technologieën – zoals sociale media, analytische tools, mobiele en cloud-technologie – en de bedrijfsactiviteit. U kunt de cruciale vaardigheden die u tijdens het programma verwerft, aanwenden om uw functie te transformeren met het oog op grotere verantwoordelijkheden en meer leiderschap.

We beloven u een intensieve en uiterst interactieve leerervaring – op basis van best-practices en pragmatische tools, aangevuld met casestudy’s en praktische inzichten. U verrijkt zich door een waaier van uiteenzettingen, gastsprekers, casestudy’s, zelfevaluaties, action learning en probleemoplossing. Netwerken onder de deelnemers creëert een uniek klimaat dat een perfecte aanvulling vormt bij de theorie, structuren en tools die in de opleiding aan bod komen.

Na afloop keert u terug naar uw organisatie met nieuwe inzichten in de hedendaagse gedigitaliseerde businessomgeving en in de impact die disruptieve technologieën hebben op het leiderschap in uw organisatie.

VOOR WIE?

Deze world class digitale leiderschapsopleiding is bedoeld voor executives, managers en high-potentials met de ambitie om digitale projecten binnen hun organisatie te leiden. Ondernemers kunnen het programma volgen om meer inspiratie op te doen rond digitale innovatie, om hun eigen initiatieven af te toetsen aan de digitale werkelijkheid en om hun business plan te verbeteren met digitale experimenten.

We selecteren een groep van digitale leiders met passie die de stap extra willen zetten om voorop te blijven lopen.

Alle geïnteresseerden doorlopen een kwalificatieproces (CV of LinkedIn). De kandidaten zullen binnen de week na de ontvangst van hun aanvraag op de hoogte worden gebracht van de toelatingsbeslissing.

Deelnemers die in een vorige editie deelnamen hadden o.a. volgende functietitels: Digital Project Manager, VP Customer Orientation & Transformation, CIO, Digital Transformation Executive, Marketing Diretor, CEO, Digital Architect, Business Unit Manager, Strategy Manager... Diverse sectoren zijn vertegenwoordigd: pharmaceutica, industriële assemblage, automotive, eten en drinken, bank en verzekering, mode, services, consulting, industrie,...

INHOUD

Deze Digital Leadership opleiding is bestemd voor vooruitdenkende leidinggevenden en digitale leiders. Het programma geeft business- en technologieleiders een forum om hun bijdrage aan hun onderneming te voeden en te versterken.

 “Alle sectoren in alle landen ondergaan radicale hervormingen door de digitale ontwrichting – een ‘digitale draak’ die een grote troef kan zijn eens hij getemd is, maar anders zeer destructief kan zijn. […] Dit is een uitdaging voor het leiderschap.” (Bron: Gartner, 2014)

INHOUD

Professor Stijn Viaene vat de vier realiteiten van de digitale economie samen in de term ‘ExConomy’. De term staat voor customer EXperience, EXperimenteren met waardeproposities, COllaboratie en eCOsystemen. Een bedrijf dat vandaag wil inzetten op digitale innovatie, moet de klantenervaring vooropstellen, experimenteren met bedrijfsmodellen, co-economisch handelen en ecosystemisch denken.

De Digital Leadership opleiding kadert deze realiteiten in de volgende thema's:

Het digitale verschil

 • Hedendaagse uitdagingen en kansen voor digitale leiders en hun teams 
 • Het creëren van businesscases voor digitale projecten

Het leiden van uw digitale business

 • Hoe komt u tot een sterke strategie waarin digitale kansen de ruimte krijgen?
 • De belangrijkste aandachtspunten om de organisatie warm te krijgen voor projecten rond big data, cloud, social en mobile
 • De betekenis van disruptieve technologieën: inzicht in de veranderingen die digitale ontwikkelingen teweegbrengen.
 • De digitale reis: ontwerp uw ultieme klantbeleving
 • Het digitale ecosysteem: interactie en toewijding is essentieelvoor waardecreatie naar uw klant!

Leiderschap in digitale transformatie

 • De keuze voor en ontwikkeling van digitale experimenten en projecten
 • De ontwikkeling van partnerships in business en IT
 • Uw rol als leider in het digitale tijdperk
 • Het stimuleren van creatieve professionals en teams: Hoe creëert u die digitale mindset?
 • Inzicht in de competenties om succesvol te zijn in de digitale economie

PRAKTIJKGERICHT

Vlerick koppelt theorie aan praktijk en omgekeerd. Theoretische concepten en inzichten worden reëel dankzij praktische voorbeelden, cases en oefeningen. De deelnemers leren zowel uit de lezingen als uit de interactie en uitwisseling met hun collega's en met onze executive gastsprekers.

Wat deze opleiding onderscheidt, is de "hands-on"-benadering waarbij u werkt aan een feitelijke challenge. Doorheen de opleiding houdt u een Learning Diary bij waarin u alle actiestappen beschrijft die u nam voor uw organisatie. Na afloop keert u terug naar uw organisatie met praktisch inzicht in de manier waarop u betere businessresultaten kunt boeken door digitale technologie te integreren in uw onderneming.

RESIDENTIEEL

Om de netwerk- en leermogelijkheden te optimaliseren, werd deze opleiding opgevat als een residentiële opleiding. We hebben verschillende avondactiviteiten ingepland. Overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. Neem contact op met onze opleidingsassistente Isabelle De Clercq at isabelle.declercq@vlerick.com voor meer informatie over hotels in de buurt.

MAAK HET VERSCHIL

Met onze unieke aanpak slagen we erin de brug te slaan naar uw dagelijkse praktijk. U krijgt de juiste vaardigheden onder de knie en u verwerft de inzichten om het verschil te maken! We zijn ervan overtuigd dat een businessschool meer moet zijn dan een verzameling van leslokalen. Onze inspirerende campussen zijn een ontmoetingsplaats voor academici, ondernemers, managers en studenten. De ideale smeltkroes van invloeden die u vormen tot een productieve leider die een succesvolle toekomst tegemoet gaat. U ervaart van het eerste moment het unieke leertraject dat Vlerick Business School te bieden heeft.

Onze digitale aanpak zal dat leertraject nog versterken. Het gebruik van tablets tijdens de lessen en het digitale platform Showpad stelt al het lesmateriaal altijd en overal ter beschikking. Foto’s nemen van de flipchart tijdens een brainstormoefening, een rollenspel filmen, snel deelnemen aan een enquête, een Wiki-pagina creëren, … en meteen met uw collega-deelnemers delen: alles is mogelijk!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)