Online: Ruimte voor Baby's (babyspecialisatie voor pedagogisch medewerkers Kinderopvang)

Type product
Niveau
Logo van WerkendLeren

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Met ingang van september 2020 biedt WerkendLeren een eigentijdse, online-training voor pedagogisch medewerkers. Een goede baby-opvang vraagt specifieke, professionele vaardigheden, kennis en gedrag van de pedagogisch medewerker. Omdat baby’s jou zien als een vaste kracht is jouw rol als pedagogisch medewerker extra belangrijk voor hun verdere sociaal-emotionele ontwikkeling. Door het gedrag van de baby goed te kunnen analyseren en te interpreteren, weet je welke behoeften het heeft en kun je hier adequaat op reageren. Ook leer je om te gaan met onzekere of veeleisende ouders. Bovendien is het vanaf 2018 verplicht - en een van de wettelijke IKK-eisen - om je als pedagogisch medewerker hierin …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kinderopvang, Pedagogiek, Kindermishandeling, Leerpsychologie en Onderwijsmanagement / Onderwijskunde.

Met ingang van september 2020 biedt WerkendLeren een eigentijdse, online-training voor pedagogisch medewerkers. Een goede baby-opvang vraagt specifieke, professionele vaardigheden, kennis en gedrag van de pedagogisch medewerker. Omdat baby’s jou zien als een vaste kracht is jouw rol als pedagogisch medewerker extra belangrijk voor hun verdere sociaal-emotionele ontwikkeling. Door het gedrag van de baby goed te kunnen analyseren en te interpreteren, weet je welke behoeften het heeft en kun je hier adequaat op reageren. Ook leer je om te gaan met onzekere of veeleisende ouders. Bovendien is het vanaf 2018 verplicht - en een van de wettelijke IKK-eisen - om je als pedagogisch medewerker hierin bij te scholen. Het doel is om hiermee de algehele kwaliteit van de baby-opvang te verhogen.

De training levert het volgende op:
• Je ontvangt het certificaat Ruimte voor Baby’s;
• Je voldoet hiermee aan de wettelijke scholingseisen van de wet IKK;
• Je draagt bij aan de positieve hechting tussen baby's en ouders, baby's en medewerkers en tussen baby's onderling.

Na het doorlopen van de training ben je in staat antwoord te geven op de volgende deelvragen:
• Wat hebben baby’s nodig om zich fijn te voelen in de groep?
• Hoe kun je de stress voor ze vermijden?
• Welke bijdrage kun je leveren aan de ontwikkeling van baby’s?
• Hoe communiceer je met baby’s?
• Hoe richt je de speelruimte baby-vriendelijk en uitdagend in?
• Hoe versterk je de samenwerking met ouders in het belang van de baby?

Programma
In 5 online lessen aangevuld met een reader en e-learning ontwikkel jij je tot een pedagogisch medewerker die goed kan inspelen op de behoeftes van baby's. Tijdens de training krijg je onder andere inzciht in de ontwikkeling en hechting van baby's, weet je hoe je de baby zo goed mogelijk kunt begeleiden en krijg je handvatten voor een fijne en uitdagende speel- en leeromgeving op het kinderdagverblijf.

Thema's:
1:  De ontwikkeling en hechting van de baby
2:  De begeleiding van de baby
3:  Relaxed en zonder stress met baby’s op de groep
4:  De speelomgeving van de baby
5:  De organisatie en samenwerking met ouders

Dankzij praktijkopdrachten die aansluiten bij het dagelijkse werk, is het effect van de training direct zichtbaar op de werkplek van de deelnemer. Na ieder behandeld thema ga je aan de slag met praktijkopdrachten om je kennis te vergroten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden ga je je verdiepen in de theorie. Om goed te kunnen reflecteren op je handelingen, volg je gedurende de trainingsperiode een baby. Ook maak je een portfolio en zelfscan van jouw pedagogische vaardigheden. 

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang werkzaam met baby’s.

Blended Learning
Tijd en plaats onafhankelijk leren, het kan bij WerkendLeren. Wij bieden programma's aan die vanuit huis te volgen zijn. 
Online training heeft een bewezen leereffect, maar wetenschappers zijn het er inmiddels over eens dat Blended Learning nog beter werkt! Blended Learning is een combinatie van verschillende lesmethodes zoals
o online theorie
o klassikale sessies
o samen en van elkaar leren
o korte toetsmomenten
o actief toepassen in de praktijk van geleerde kennis.

Blended Learning vergroot de leeropbrengst. Bovendien en zeker zo belangrijk; de afwisseling en het sparren met andere studenten en docent maken het leren leuker!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)