ASP.NET Core 5 Fundamentals - Virtual

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van Xebia Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Xebia Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 60 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Virtual
11 okt. 2021 tot 13 okt. 2021
Toon rooster
event 11 oktober 2021, 09:00-17:00, Virtual, Dag 1
event 12 oktober 2021, 09:00-17:00, Virtual, Dag 2
event 13 oktober 2021, 09:00-17:00, Virtual, Dag 3
computer Online: Virtual
8 dec. 2021 tot 10 dec. 2021
Toon rooster
event 8 december 2021, 09:00-17:00, Virtual, Dag 1
event 9 december 2021, 09:00-17:00, Virtual, Dag 2
event 10 december 2021, 09:00-17:00, Virtual, Dag 3

Beschrijving

Microsoft heeft de nieuwste versie van ASP.NET geïntroduceerd: ASP.NET Core 5. Een nieuwe versie van MVC is ook geïntroduceerd om ontwikkelaars in staat te stellen moderne en toekomstbestendige, server-side webapplicaties te bouwen. 

Met deze nieuwe release zijn de MVC- en Web API-frameworks verenigd. Deze nieuwe versie introduceert de grootste verandering in het platform sinds de oprichting vele jaren geleden. In deze training krijgen deelnemers alle informatie over deze nieuwe frameworks om aan de slag te gaan met het bouwen van webapplicaties met ASP.NET Core 5 MVC.

Deze training geeft de deelnemers een goed begrip van ASP.NET Core 5 en ASP.NET Core 5 MVC. Het vereist dat deelnemers beken…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: ASP (.NET), PHP, Programmeren (algemeen), Microsoft LINQ (Language Integrated Query) en Entity Framework.

Microsoft heeft de nieuwste versie van ASP.NET geïntroduceerd: ASP.NET Core 5. Een nieuwe versie van MVC is ook geïntroduceerd om ontwikkelaars in staat te stellen moderne en toekomstbestendige, server-side webapplicaties te bouwen. 

Met deze nieuwe release zijn de MVC- en Web API-frameworks verenigd. Deze nieuwe versie introduceert de grootste verandering in het platform sinds de oprichting vele jaren geleden. In deze training krijgen deelnemers alle informatie over deze nieuwe frameworks om aan de slag te gaan met het bouwen van webapplicaties met ASP.NET Core 5 MVC.

Deze training geeft de deelnemers een goed begrip van ASP.NET Core 5 en ASP.NET Core 5 MVC. Het vereist dat deelnemers bekend zijn met C# en ten minste over basis webontwikkeling vaardigheden beschikken. Deze training kan zowel dienen als een introductie voor deelnemers die nieuw zijn in MVC en die willen beginnen met de nieuwste versie van het framework als een overzicht voor doorgewinterde ASP.NET-ontwikkelaars die bereid zijn te leren wat er nieuw is in deze versie van het framework.

Deze ASP.NET training is perfect voor

Deze training is perfect voor webontwikkelaars met enige voorkennis in ontwikkeling. Dit is een training op Foundation-niveau, wat betekent dat we bij het begin beginnen. Om het meeste uit deze drie dagen te halen is ervaring met C# en het maken van webapplicaties (HTML, CSS en JavaScript) een voorwaarde voor deelname. WebFormulieren of andere ASP.NET-ervaring is een pluspunt, maar niet verplicht.

Wat leer je tijdens de ASP.NET Core 5 Fundamentals training?

Je leert al doende! Tijdens de training bouwen alle deelnemers een prototype van een app, met ondersteuning van jouw trainer. Zo leer je zelf met ASP.NET Core 5 werken en ga je naar huis met een stukje software waar je aan kunt blijven bouwen.

Programma

Een inleiding tot .NET Core en ASP.NET Core MVC
In deze allereerste module leer je het nieuwe .NET Core framework kennen. Deze nieuwe versie brengt een aantal interessante veranderingen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om .NET Core apps op meerdere platformen te draaien. We zullen het ASP.NET Core framework, zijn sterke punten en zijn bouwstenen vanuit een high-level perspectief verkennen.

Jouw weg vinden in ASP.NET Core MVC
In deze module maken we samen het File à new project aan en zien we wat er wordt gegenereerd. Je leert over de nieuwe bestanden, workflow en configuratiemogelijkheden die bij ASP.NET Core 5 horen.

Het maken van onze eerste pagina
In deze module bouwen we onze eerste ASP.NET Core pagina's. We beginnen met de basisconfiguratie en voegen een eerste view, model en een controller toe. Je zal zien hoe de routing werkt en hoe we gebruikers kunnen laten inloggen met de site. Na deze module heb je al een goed inzicht in hoe een ASP.NET Core MVC app is gebouwd en kun je de belangrijkste bouwstenen zoals controllers, routing en weergaven identificeren.

Een inleiding tot de EF-kern
ASP.NET Core MVC wordt ondersteund door een nieuwe versie van Entity Framework Core. Deze nieuwe versie van het framework is helemaal opnieuw ontworpen met .NET Core als doel. In deze module verkennen we het nieuwe framework. We zullen zien hoe het zich volledig richt op code-eerst benaderingen. 

Meer doen met het uitzicht
Nu je een basiskennis hebt van het ASP.NET Core MVC raamwerk, is het tijd om dieper te gaan graven. Je hebt al wat Razor gezien in deze training. Razor is de weergave-engine die wordt geleverd met ASP.NET MVC en waarmee we dynamische HTML-reacties kunnen maken. In deze module behandelen we meer over Razor. Deze module zal ook kijken naar tag helpers, lay-outs, viewstart en view componenten. 

Navigatie en Routing
Routing is iets specifieks voor het ASP.NET Core MVC-raamwerk. In dit hoofdstuk leer je over de opties die het ASP.NET Core 5 MVC-raamwerk biedt om naar pagina's te navigeren en om goed geformatteerde URL's te maken met het oog op SEO.

Een formulier maken
Het creëren van het model vraagt om goed vooruit te denken, want het vormt de basis van onze applicatie. Modelbinding komt in dit hoofdstuk aan bod, evenals validatie, wat ons de mogelijkheid geeft om snel feedback te geven aan de gebruiker over foutieve invoer. We maken samen een formulier dat het model gebruikt.

Een inleiding tot ASP NET Identity
ASP.NET Core wordt geleverd met ASP.NET Identity, een ingebouwd raamwerk dat het mogelijk maakt om gebruikers van verschillende bronnen te authenticeren. In deze module onderzoeken we hoe we gebruikers kunnen authenticeren en hoe we ze kunnen autoriseren om acties uit te voeren binnen onze site.

Geavanceerde onderwerpen op ASP.NET Identity
In dit hoofdstuk gaan we dieper in op wat we in het vorige hoofdstuk zijn begonnen. We gaan in detail in op gebruikersbeheer, rolmanagement, claims en beleid.

Beveiligingsrisico's aanpakken met ASP.NET Core MVC
ASP.NET sites zullen worden aangevallen, dat is zeker. Wij als ontwikkelaars van de site moeten er natuurlijk voor zorgen dat we de risico's aanpakken voordat de site wordt ingezet. In deze module zullen we zien hoe we XSS, CSRF... kunnen aanpakken als de meest voorkomende beveiligingsrisico's in onze applicatie.

Geavanceerde concepten in ASP.NET Core
In dit hoofdstuk gaan we dieper in op een aantal meer geavanceerde onderwerpen zoals modelbinding, aangepaste en complexe tag helpers, attribuut routering, filters en nog veel meer.

Unit testen in ASP.NET Core MVC
Het bouwen van bedrijfstoepassingen zonder een goede reeks tests is verre van een aanbevolen aanpak. In dit hoofdstuk onderzoeken we hoe je unit tests kunt schrijven voor een ASP.NET Core 5 MVC applicatie met behulp van xUnit.

Diagnostiek en loggen
Door middel van middleware kunnen ASP.NET Core 5 applicaties worden geconfigureerd om diagnostische informatie aan de gebruikers te geven. Ook wordt ASP.NET Core geleverd met een ingebouwd logsysteem dat we ook in deze module zullen onderzoeken. We zullen hier ook enkele derde partij logging providers toevoegen (Serilog).

Caching en prestaties
De prestaties zijn van vitaal belang voor ASP.NET Core toepassingen. In dit hoofdstuk leren we hoe we gebruik kunnen maken van de verschillende manieren om caching aan onze site toe te voegen, waaronder in-memory caching, distributed caching en response caching.

Deploying en CI
In dit hoofdstuk onderzoeken we hoe we de applicatie kunnen deployen op Azure. Met behulp van VSTS (Visual Studio Team Services) zullen we ook zien hoe we de bouw kunnen automatiseren en hoe we een continue bouw en continue integratie kunnen opzetten.

Het maken van een API met behulp van ASP.NET MVC Core 5
ASP.NET Core MVC heeft nu het API- en reguliere besturingsmodel verenigd, waardoor het maken van API's nog eenvoudiger wordt. In deze module richten we ons daarom op de aspecten die nauw verband houden met RESTful Web API's.

Jouw trainer

Deze training wordt aangeboden door onze trainingspartner Xpirit. Xpirit werkt samen met experts op het gebied van nieuwe Microsoft-technologie. Deze groep van ambitieuze architecten, ontwikkelaars, consultants, trainers en coaches is gespecialiseerd in: DevOps, Cloud Architectuur en Cloud Powered Intelligence.

.NET Learning Journey

Xebia Academy biedt een breed scala aan trainingen en workshops om jou te helpen nieuwe tools te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. Als je op zoek bent naar een overzicht van onze Developer Skills cursussen, bekijk ze dan hier.

Ja, ik wil alles weten over ASP.NET.

Na aanmelding voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar je dieetwensen en delen we literatuur als je je moet voorbereiden. Tot ziens!

Wat moet ik nog meer weten?

  • Je hebt je eigen laptop nodig, met de nieuwste versie van Visual Studio.
  • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen
  • Deze training wordt aangeboden door onze trainingspartner Xpirit.

Scale up your skills
Boost your career

Get the training you need to succeed, in every IT field.
Learn from the world's leading experts with public and in-company courses at Xebia Academy.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)