Training Creativiteit

Type product
Tijdsduur
Trainer
Tijs Metternich

Training Creativiteit

Yooth
Logo van Yooth
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 Yooth heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 16 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

In Ideas We Trust

In 4 uur:

 • Krijg je inzicht in de vaste denkpatronen van jouw team
 • Leer je hoe jouw team tot meer diverse ideeën komt
 • Werk je aan technieken waarmee je de creativiteit vergroot van jouw team

Doelstelling:
Het direct verbeteren van het creatief denken van de deelnemers.

Wat lost de training creativiteit op?
Als organisatie is het zeer belangrijk dat de creatieve vaardigheden van medewerkers op hoog niveau zijn. De ideeën die ontstaan in een organisatie bepalen immers het koersverloop en het toekomstperspectief. Je wilt niet afhankelijk blijven van die creatieve enkeling. Wanneer de creatieve vaardigheden op niveau zijn, verhoog je de diversiteit van ideeën en dus de kans op goede ideeën…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Creativiteit, Creatief schrijven, Verhalen schrijven, Schilderen en Muziek.

In Ideas We Trust

In 4 uur:

 • Krijg je inzicht in de vaste denkpatronen van jouw team
 • Leer je hoe jouw team tot meer diverse ideeën komt
 • Werk je aan technieken waarmee je de creativiteit vergroot van jouw team

Doelstelling:
Het direct verbeteren van het creatief denken van de deelnemers.

Wat lost de training creativiteit op?
Als organisatie is het zeer belangrijk dat de creatieve vaardigheden van medewerkers op hoog niveau zijn. De ideeën die ontstaan in een organisatie bepalen immers het koersverloop en het toekomstperspectief. Je wilt niet afhankelijk blijven van die creatieve enkeling. Wanneer de creatieve vaardigheden op niveau zijn, verhoog je de diversiteit van ideeën en dus de kans op goede ideeën.

Gelukkig zijn creatieve vaardigheden aan te leren en geen aangeboren talent. Tijdens deze training  gaan we kijken hoe we de creatieve output kunnen stimuleren. Na het volgen van de training lukt het jou en je team om meer verschillende ideeën te genereren. Ideeën die je soms zelfs zullen verassen. Daarbij beantwoorden we wat een goed idee nu tot een goed idee maakt zodat de ideeën die jij en je team produceren ook nog eens een grotere overlevingskans hebben.

Wat behandelen we tijdens de training creativiteit?
We gaan ons eerst bewust worden van onze huidige denkpatronen. Waarom denken we de dingen die we denken en leggen we bepaalde associaties? Wanneer we dit beseffen is het gemakkelijker om onze gedachten te sturen richting creatievere gebieden. Dit doen we aan de hand van een interactieve oefening die we gebruiken als echte eye-opener. Daarna is het tijd om te kijken hoe we deze denkpatronen kunnen doorbreken zodat we buiten de gebaande paden gaan treden. Hiervoor hebben we legio oefeningen en technieken die we meegeven om de creatieve vaardigheden van jou en je team te vergroten. Hierbij vertellen we natuurlijk ook waar je op moet letten bij het genereren van een idee met een hoge overlevingskans. Dat dit meer met de natuur te maken heeft dan je op het eerste gezicht zou zeggen is hopelijk een aangename verrassing.

Programma

 • Denksporen doorbreken

We gaan met een kort moordspel erachter komen hoe denksporen worden neergelegd en hoe we worden beïnvloed door priming. Hetzelfde waar illusionisten gebruik van maken, maar ook vanuit de neuropsychologie veel aandacht voor is op het gebied van marketing. Wij primen elkaar net zo goed.

 • Ons brein; wat maakt ons creatief?

Creativiteit wordt gestimuleerd door bepaalde delen van de hersenen. Hoe zorgen we ervoor dat we deze delen aanspreken als we onze creativiteit nodig hebben? En vooral, wat doen we nu in onze dagelijkse patronen dat ervoor zorgt dat we deze delen niet weten aan te spreken?

 • Technieken voor creatief denken

Naast de informatie over het brein bestaan er veel technieken die ons helpen creatiever te denken. We hebben het gehad over denksporen en hoe makkelijk we steeds dezelfde wegen bewandelen. Nu gaan we met technieken aan de slag die ervoor zorgen dat je eens een andere afslag neemt.

 • Psychologie; waarom houden we ideeën tegen?

Als groep zijn we geprogrammeerd om samen te werken. We houden onze banden warm door consensus te vinden. Dit werkt echter niet bij het brainstormen aangezien we diversiteit nodig hebben. We leren meer over groepsdynamica, psychologie en hoe we vanuit het belang van het idee gaan handelen in plaats van onze groepsbelangen.

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Creativiteit.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Tijs Metternich
Tijs Metternich
Supertrainer
9,7

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.