Assetmanagement Game - inzicht in ISO 55000 en asset management in uw organisatie

Type product
Tijdsduur
Logo van AssetPouwer

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Verbeteringen doorvoeren op het gebied van assetmanagement is niet eenvoudig. Misschien heeft u het overzicht en weet u precies wat er moet gebeuren. Maar hoe zit dat voor anderen in uw organisatie? Waar liggen kansen voor verbeteringen? En hoe krijgt u iedereen mee?

Bordspel

De assetmanagement game is een bordspel dat is ontworpen als hulpmiddel bij verandertrajecten op het gebied van assetmanagement. In een workshop worden de principes van assetmanagement in een (historische) spelcontext geplaatst. Hierdoor worden de deelnemers in staat gesteld relatief onbevooroordeeld naar de eigen organisatie te kijken. Tijdens het spel komen de meest belangrijke aspecten van assetmanagement aan de or…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Assetmanagement, Financieel Beleid & Management, Taxateur, (Wft) Beleggen en Life Cycle Costing (LCC).

Verbeteringen doorvoeren op het gebied van assetmanagement is niet eenvoudig. Misschien heeft u het overzicht en weet u precies wat er moet gebeuren. Maar hoe zit dat voor anderen in uw organisatie? Waar liggen kansen voor verbeteringen? En hoe krijgt u iedereen mee?

Bordspel

De assetmanagement game is een bordspel dat is ontworpen als hulpmiddel bij verandertrajecten op het gebied van assetmanagement. In een workshop worden de principes van assetmanagement in een (historische) spelcontext geplaatst. Hierdoor worden de deelnemers in staat gesteld relatief onbevooroordeeld naar de eigen organisatie te kijken. Tijdens het spel komen de meest belangrijke aspecten van assetmanagement aan de orde. Vervolgens projecteren de deelnemers deze aspecten op de eigen organisatie.

Doelgroep

De assetmanagement game is bedoeld voor organisaties die een kapitaalintensieve bedrijfsvoering hebben: beheerders van infrastructuur, materieel eigenaren, gemeenten, waterschappen, elektriciteitsbedrijven, drinkwater-bedrijven, etc.

Resultaat

De workshop kan, afhankelijk van de focus die gelegd wordt, verschillende resultaten hebben:

  • inzicht in de aspecten van assetmanagement en de samenhang daartussen;
  • bewustwording hoe assetmanagement is verweven in de hele organisatie;
  • identificatie van sterkten en verbeterpunten op het gebied van assetmanagement (quick scan PAS 55 / ISO 55000);
  • kennisdeling;
  • draagvlak voor verandering.

Maatwerk

Vooraf stemmen wij samen af welk doel u wilt bereiken. Afhankelijk daarvan wordt de workshop vormgegeven. Zo kunnen bijvoorbeeld de vragen die in het spel aan de orde komen specifiek gemaakt worden voor uw organisatie of kan nadruk gelegd worden op een bepaald aspect van assetmanagement.

Spelcontext

De deelnemers van de assetmanagement game zijn assetmanager van een haven en een vloot binnen de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC). Samen met de andere assetmanagers zorgen zij ervoor dat de aangeboden lading over de hele wereld kan worden verscheept zodat aan de bedrijfsdoelstelling van de VOC kan worden voldaan.

Assetmanagement aspecten

Veel serieuze aspecten van assetmanagement komen op speelse wijze aan de orde. Een greep uit de elementen die in het spel terugkomen:

  • Investeren deelnemers op het juiste moment in de juiste assets of hoopt de lading zich op?
  • Op welke soorten risico’s ligt de focus van de deelnemers? Riskeren zij een incident met kosten, onbeschikbaarheid of minder marktaanbod tot gevolg? Hoe helpt de risicomatrix hierin?
  • Welke strategie hanteren de deelnemers om de doelstellingen te bereiken?
  • Is er voldoende informatie aanwezig om de assets te managen?
  • Staat het belang van de eigen haven of het bedrijfsbelang van de VOC voorop?

Spelopbouw

Deze managementgame wordt gespeeld door zes tot negen deelnemers die in drie teams tegen elkaar spelen. Hierbij worden afwisselend spelronden en vragenronden gespeeld. De ervaringen die de spelers in de spelronden opdoen, komen terug in de vragenronden.

In deze vragenronden wordt de structuur van ISO 55000 of PAS 55 gebruikt. Voor de belangrijkste aspecten van assetmanagement is er een spelvraag. Deze wordt door de deelnemers bediscussieerd. Vervolgens maken de deelnemers de projectie naar de praktijk. Naar aanleiding van de bijbehorende discussie beoordelen de deelnemers de volwassenheid van de organisatie voor het betreffende aspect. De resultaten worden direct vastgelegd. Na afloop ontvangt u een samenvatting.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.