Training Train de Trainer

Type product
Tijdsduur
Trainers
Roland van SonHarold van de Laar

Training Train de Trainer

Bekensteyn Training & Coaching
Logo van Bekensteyn Training & Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Bekensteyn Training & Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De training Train de Trainer is een training voor aankomende trainers, die inspeelt op het ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van een leuke, onderhoudende training of workshop.

De training Train de Trainer vergroot de competenties voor docenten en aankomend trainers met betrekking tot het ontwikkelen van trainingsmateriaal, het ontwerpen van een training en het vergroten van vaardigheden bij de uitvoering van trainingen. Steeds meer bedrijven of organisaties kiezen ervoor hun zelf opgebouwde expertise uit te dragen aan (nieuwe) medewerkers. Het ligt daarbij steeds meer voor de hand deze trainingen te laten verzorgen door eigen medewerkers. Vanuit hun kennis en praktijkervaring leiden zij o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en Didactische vaardigheden.

De training Train de Trainer is een training voor aankomende trainers, die inspeelt op het ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van een leuke, onderhoudende training of workshop.

De training Train de Trainer vergroot de competenties voor docenten en aankomend trainers met betrekking tot het ontwikkelen van trainingsmateriaal, het ontwerpen van een training en het vergroten van vaardigheden bij de uitvoering van trainingen. Steeds meer bedrijven of organisaties kiezen ervoor hun zelf opgebouwde expertise uit te dragen aan (nieuwe) medewerkers. Het ligt daarbij steeds meer voor de hand deze trainingen te laten verzorgen door eigen medewerkers. Vanuit hun kennis en praktijkervaring leiden zij op vraag van de organisatie nieuwe, maar ook ervaren medewerkers op.

Speciaal voor aankomende trainers heeft Bekensteyn Training & Coaching een programma ontwikkeld om cursisten of medewerkers adequaat te kunnen trainen. De training ‘Train de Trainer’ gaat hierbij uit van praktisch inzetbare methoden en technieken waarmee een afwisselend trainingsprogramma geboden kan worden.

De meer ervaren docent of opleider krijgt handvatten aangeboden om zijn of haar kennis op te frissen of te vergroten.

Doel van de Training Train de Trainer

Doel van de Train de Trainer training is om aankomende trainers bekend te maken met het vak van trainen. Na afloop van de training hebben de deelnemers tips en tools met betrekking tot het ontwikkelen, ontwerpen en uitvoeren van een training. Uiteindelijk zullen zij niet alleen technisch, maar ook praktisch in staat zijn om cursisten adequaat een verantwoord en afwisselend programma aan te bieden.

Voor wie is de Training Train de Trainer

Iedereen die de vraag heeft gekregen om zich binnen hun organisatie toe te leggen op het vak van trainer en daarvoor essentiële competenties mist.

Er wordt bij voorkeur gewerkt in groepen van minimaal 4 tot maximaal 8 personen.

Programma

Het accent, de rode draad door het trainingsprogramma heen, zal in het bijzonder liggen op de onderdelen interactie en presentatie. De Training Train de Trainer kent een logische opbouw. In de training wordt een basis gelegd, ondersteund door een theoretisch kader en oefeningen, om goed zicht te krijgen op het begrip ‘trainen’ en het hoe en waarom van het trainersvak. Tijdens deze training zal onder andere aandacht worden geschonken aan de volgende onderwerpen:

 • Voorbereiding van de training;
 • Opbouw van de training;
 • Hoe mensen leren;
 • Doelen stellen;
 • Het kiezen van werkvormen;
 • Het vormgeven van de inhoud;
 • Interactie;
 • Het stellen van vragen;
 • Reflectiebevorderende vragen;
 • Geven en ontvangen van feedback;
 • Omgaan met weerstand;
 • Motiveren van deelnemers;
 • Omgaan met heterogene groepen;
 • Het maken van een trainershandleiding;
 • Persoonlijke presentatie.

Bekensteyn Training & Coaching ziet de mens als een uniek individu, dat recht heeft op zijn eigen wijze van mens zijn en mens worden. Daardoor beschouwt Bekensteyn iedere deelnemer als bijzonder, met zijn of haar individuele kwaliteiten, ontwikkelpunten, kansen en belemmeringen. In de visie van Bekensteyn zijn training en coaching instrumenten om persoonlijke effectiviteit te vergroten en individuele prestaties te verbeteren.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Roland van Son
Roland van Son
Elk mens heeft recht op persoonlijke groei en ontwikkeling
9,8
Harold van de Laar
Harold van de Laar
Mens, gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit
9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.