Training Vertrouwenspersoon klassikaal

Tijdsduur

Training Vertrouwenspersoon klassikaal

BTR Trainingen
Logo van BTR Trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,9 BTR Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,9 (uit 551 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

BTR Trainingen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Inleiding Training Vertrouwenspersoon

De Arbowetgeving verplicht iedere werkgever een beleid Psychosociale Arbeidsbelasting te voeren. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon ondersteunt hierbij. Neem jij binnen je organisatie de functie van vertrouwenspersoon op je? Dan is de training vertrouwenspersoon zeer geschikt voor jou. Specifieke voorkennis is niet vereist, wel is het belangrijk dat je het vertrouwen hebt van je organisatie. Een belangrijke en complexe rol. In deze training leer je precies wat daarbij komt kijken. Zo kun je adequaat reageren wanneer jouw collega’s bij je aankloppen. De vertrouwenspersoon vangt medewerkers op en begeleidt hen bij een melding of een klacht, geeft a…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vertrouwenspersoon, E-HRM, Human Resource Management (HRM), Strategisch HRM en Integriteit.

Inleiding Training Vertrouwenspersoon

De Arbowetgeving verplicht iedere werkgever een beleid Psychosociale Arbeidsbelasting te voeren. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon ondersteunt hierbij. Neem jij binnen je organisatie de functie van vertrouwenspersoon op je? Dan is de training vertrouwenspersoon zeer geschikt voor jou. Specifieke voorkennis is niet vereist, wel is het belangrijk dat je het vertrouwen hebt van je organisatie. Een belangrijke en complexe rol. In deze training leer je precies wat daarbij komt kijken. Zo kun je adequaat reageren wanneer jouw collega’s bij je aankloppen. De vertrouwenspersoon vangt medewerkers op en begeleidt hen bij een melding of een klacht, geeft advies en verwijst door naar professionele hulpverleners.

Uit welke onderwerpen bestaat de training vertrouwenspersoon?

De training vertrouwenspersoon kan uit verschillende onderwerpen bestaan, altijd toegespitst op jouw situatie of de organisatiebehoefte. Ben jij al vertrouwenspersoon of ben je van plan om je beschikbaar te stellen als vertrouwenspersoon? Dat maakt een wezenlijk verschil bij het samenstellen van de training. Wij stellen altijd een training op maat samen. Wij geloven namelijk niet in het principe open inschrijving en werken uitsluitend met maatwerktrainingen. Hierdoor is het voor iedere deelnemer interessant op zijn of haar eigen niveau en leerbehoefte. Denk niet dat een training vertrouwenspersoon voor jou niet geschikt is, want we kunnen deze zo samenstellen dat jij met meer zelfvertrouwen terug de werkvloer op gaat. Onderwerpen die mogelijk aan bod komen tijdens de training vertrouwenspersoon zijn:

  • Rol, bevoegdheden en verantwoordelijkheden als vertrouwenspersoon
  • Aard, omvang en verschijningsvormen van ongewenste omgangsvormen
  • Wet- en regelgeving
  • Gespreksvaardigheden en omgaan met emoties
  • Het geven van voorlichting en advies

Dit leer je tijdens een training vertrouwenspersoon

Na het volgen van een training vertrouwenspersoon ben jij in staat om je specifieke rol te herkennen en ben je op de hoogte van je verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Daarnaast heb je kennis van ongewenste omgangsvormen, ben je bekend met de wet- en regelgeving en kun je makkelijk onderscheid maken tussen interpretatie en feiten. Jij weet hoe je met een melding en eventuele klacht moet omgaan en beheerst de verschillende gespreksvaardigheden. Voor die laatste vaardigheid kan een training gesprekstechnieken een mooie uitkomst bieden. Tot slot behandelen we de verschillende routes die je aflegt wanneer je iemand moet doorverwijzen en bieden we je handvatten voor de verschillende dilemma’s die je kunt tegenkomen als vertrouwenspersoon.

Kies voor onze unieke en persoonlijke aanpak

Bij BTR Trainingen staan de deelnemers centraal. Jullie leerdoelen en -behoeftes zijn de basis van iedere training vertrouwenspersoon die wij verzorgen. We starten met een persoonlijke intake om meer informatie te verzamelen over de precieze leervraag. Op basis daarvan kiezen we één van onze ervaren trainers die expert is op het gebied van gezond ondernemen. Vervolgens vindt er een kennismaking plaats tussen de trainer en de deelnemer om de inhoud van de training vertrouwenspersoon te bepalen. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat er een klik is tussen de trainer en de deelnemers. Alleen dan kun je het maximale in jezelf naar boven halen. Op basis van het kennismakingsgesprek schrijven wij een adviesvoorstel en gaan we data kiezen waarop de training vertrouwenspersoon plaats kan vinden.

Wat zijn de kosten van een training vertrouwenspersoon?

De kosten van onze maatwerktraining hangen volledig af van de vraag van de deelnemer. Omdat de duur en de inhoud worden aangepast aan de organisatie en de wensen van de deelnemer kunnen de kosten verschillen. We schetsen daarom een kostenplaatje tijdens het adviesvoorstel, dat we vrijblijvend toesturen nadat jij en de trainer een kennismakingsgesprek hebben gehad. Wil je daar nou meer over weten? We staan je graag telefonisch te woord om onze werkwijze verder toe te lichten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)