Cursus Inventor

Type product

Cursus Inventor

Global Training
Logo van Global Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Global Training heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 24 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠?

✅ Praktijkgerichte en kleine klassen

✅ Diepgaand kennismakingsgesprek docent 

✅ Bevlogen trainers uit de praktijk

✅ Werken aan persoonlijke businesscase

✅ Unieke nazorg

✅ Officieel Global Training certificaat

✅ 45 opleidingslocaties in NL en BE

Cursus Inventor: producten ontwerpen en testen voordat ze gebouwd worden om zo betere producten te leveren, ontwikkelkosten te verlagen en producten sneller op de markt te brengen

Bent u een engineer of tekenaar en wilt u uw eigen producten eerst parametrisch, twee- of driedimensionaal ontwerpen voordat ze gebouwd worden? Uw ontwerpen presenteren in Exploded view of 2D- en 3D werktekeningen? Of prototypes ontwerpen om dit vervolgens naar een 3D printer te sturen? Met de ontwerpsoftware van Autodesk Inventor kunt u aan de hand van flexibele en geavanceerde functies complete productlijnen twee- en driedimensionaal ontwerpen en vormen naar productieklare werktekeningen. Hierdoor kunt deze prod…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Autodesk Inventor, Printen, AutoDesk 3ds Max, AutoCAD en CAD / CAM.

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠?

✅ Praktijkgerichte en kleine klassen

✅ Diepgaand kennismakingsgesprek docent 

✅ Bevlogen trainers uit de praktijk

✅ Werken aan persoonlijke businesscase

✅ Unieke nazorg

✅ Officieel Global Training certificaat

✅ 45 opleidingslocaties in NL en BE

Cursus Inventor: producten ontwerpen en testen voordat ze gebouwd worden om zo betere producten te leveren, ontwikkelkosten te verlagen en producten sneller op de markt te brengen

Bent u een engineer of tekenaar en wilt u uw eigen producten eerst parametrisch, twee- of driedimensionaal ontwerpen voordat ze gebouwd worden? Uw ontwerpen presenteren in Exploded view of 2D- en 3D werktekeningen? Of prototypes ontwerpen om dit vervolgens naar een 3D printer te sturen? Met de ontwerpsoftware van Autodesk Inventor kunt u aan de hand van flexibele en geavanceerde functies complete productlijnen twee- en driedimensionaal ontwerpen en vormen naar productieklare werktekeningen. Hierdoor kunt deze productlijnen eerst uitvoerig bekijken en testen voordat zij in de praktijk worden geproduceerd. Met Inventor komt u daarom tot betere resultaten in het productieontwerp, bespaart u op tijd en realiseert u een drastische verlaging van de ontwikkelkosten.

Inventor is een 3D CAD-software en biedt een eenvoudig te gebruiken toolset voor onder andere 3D ontwerpen in de werktuigbouwkunde en productontwikkeling. Hiermee kunt u 2D en 3D modelleren, product testen voordat ze gebouwd worden en diverse documentatie opstellen. Van origine is deze software ontworpen voor het ontwerpen van werktuigbouwkundige projecten, maar wordt het steeds vaker door installateurs en bouwbedrijven gebruikt om constructies uit te werken. Dit komt doordat Inventor in de basis erg flexibel is en daardoor ingezet kan worden in verschillende disciplines. Zo beschikt Autodesk Inventor over een grote bibliotheek vol standaardonderdelen zoals bouten, moeren en allerlei andere bevestigingsmaterialen en staalprofielen. Uiteraard kunt u in Inventor ook simulaties uitvoeren, matrijzen creëren en ontwerpcommunicatie ontwikkelen. Een ander groot voordeel van Inventor is dat alle bestanden intern aan elkaar gekoppeld zijn. Gaat u bijvoorbeeld een 3D-model wijzigen, dan veranderen alle afgeleide tekeningen mee. Hierdoor werkt Inventor ten opzichte van veel andere ontwerpsoftware erg efficiënt en tijdbesparend.

Tijdens deze cursus ontwikkelt u aan de hand van dit krachtige tekenprogramma kwalitatieve en professionele twee- en driedimensionale productieontwerpen (eigen businesscase). U leert deze te testen, simuleren, om te zetten in Exploded View. Ook leert u complexe aanpassingen aan onder andere 3D werktekeningen door te voeren, parametrische modellen samen te stellen en leert u over de verschillende 3D-modelleertechnieken. Ook gaan we diep in op het uitvoeren van productsimulaties en het opstellen documentaties. Nadat u deze cursus heeft afgerond, beschikt u over verregaande en gespecialiseerde kennis van Autodesk Inventor. Dit gaat uw werk in de toekomst enorm vergemakkelijken, u komt tot betere resultaten in het productieproces, u bespaart uzelf enorm veel tijd en gaat ook nog eens op ontwikkelkosten besparen.

De docenten van Global Training hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van bedrijven in de tekenkamer. Zij hebben deze cursus ontworpen en afgestemd op de tekenpraktijk. Verwacht van deze cursus dan ook geen lange theoretische verhalen, maar praktijkgerichte en to the point oefeningen die u in staat stellen om het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Daarnaast vertellen onze docenten over alle mogelijkheden en functies van Inventor, maar geven vooral ook aan wat u niet moet doen voor een professioneel en kwalitatief productietekening. Op deze manier zult u nog jarenlang profijt en plezier hebben aan deze cursus Inventor van Global Training. Download de brochure voor meer informatie over de cursus Inventor. 

Waarom kiezen voor de cursus Inventor bij Global Training

 • In slechts vijf lesdagen leert u Autodesk Inventor voor bedrijfsmatige doeleinden in te zetten.
 • Tijdens deze cursus ontwikkelt u kwalitatieve en professionele twee- en drie dimensionale productieontwerpen (eigen businesscase). U leert deze te testen, simuleren, om te zetten naar 2D- en 3D werktekeningen en in Exploded View.
 • Dankzij Digital Prototyping (Engels) kunt u uw producten eerst ontwerpen en valideren voordat ze gebouwd worden om zo betere producten te leveren, ontwikkelkosten te verlagen en uw producten sneller op de markt te brengen.
 • U leert alle mogelijkheden en functies van Autodesk Inventor kennen.
 • U bent voortaan niet meer afhankelijk van dure externe bureaus voor de ontwikkeling van productieontwerpen en werktekeningen en bespaart hierdoor op onnodige kosten.
 • U leert de laatste ontwikkelingen over Inventor kennen en u past de modernste ontwerptechnieken toe.

Doelgroep & voorkennis

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn kennis, vaardigheden en competenties inzake Inventor wil vergroten en op een professioneel niveau met Inventor aan de slag wil. Denk hierbij aan:

 • Werktuigbouwkundige tekenaars.
 • Industriële engineers.
 • Tekenaars die de grenzen van AutoCAD, Revit Architecture of Solidworks hebben bereikt en willen omschakelen naar Autodesk Inventor.
 • Installateurs en bouwbedrijven die Inventor gebruiken voor het uitwerken van constructies (constructeurs).
 • Iedereen die op professioneel niveau wil ontwerpen en engineeren, maar nog geen ervaring heeft opgedaan met Autodesk Inventor (beginners).

Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist, anders dan kennis van een PC-omgeving en het Windows besturingssysteem. Ervaring met een andere CAD programma is wel een pre. Deze cursus is een uitstekende voorbereiding op het officiële Autodesk Inventor examen. 

Verder krijgt u de mogelijkheid om Inventor op uw pc of laptop te installeren, waarbij u gebruik maakt van een licentie.

Subsidie

Indien u bent aangesloten bij een branchefonds, dan kunt u subsidie voor uw cursus aanvragen. Zo bespaart u flink op uw investering voor de cursus Inventor. Bij het branchefonds voor de metaal, de OOM, is het zelfs mogelijk dat de gehele cursus voor u betaald wordt! Neem gerust contact met onze opleidingsadviseurs op voor meer informatie.

Lesmaterialen, software en benodigdheden

Wij adviseren om een eigen laptop mee te nemen. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen. Dit kan inhouden dat er voor u een laptop wordt gehuurd.

Wat ga ik leren?

Tijdens de cursus leert u Autodesk Inventor in slechts vijf lesdagen in te zetten voor bedrijfsmatige doeleinden. Zo gaat u kwalitatieve en professionele mechanische productieontwerpen maken (eigen businesscase). Vervolgens leert u deze te testen, simuleren, om te zetten naar 2D- en 3D werktekeningen en in Exploded View. Ook worden de schetstechnieken van het CAD-programma behandeld, word er ingegaan op parts-tekeningen, views maken, dimensioneren, sheet modeling en Digital Prototyping workflow. Ook leert u alle mogelijkheden en functies van Autodesk Inventor kennen. Uiteraard brengen we u ook de laatste ontwikkelingen over Inventor bij en leren we u de modernste ontwerptechnieken toe te passen. Hieronder een beknopt overzicht van de onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden:

 • Introductie in inventor
 • Leer werken met de Inventor bibliotheek
 • Ontwerpen van samenstellingen
 • Modellen schetsen
 • Het extruderen, draaien en bewerken van onderdelen
 • Patronen en gaten plaatsen
 • Creëren van doorsneden en details
 • Modellen vanuit een 3D view bekijken
 • 3D modellen omzetten naar 2D werktekeningen
 • Exploded views maken voor montage
 • Vormen en maten parametrisch vastleggen
 • Lassen en plaatwerken

Onze Inventor specialisten zullen u stapsgewijs door het lesprogramma loodsen aan de hand van een stappenplan. Naarmate de dagen vorderen, zal steeds meer de diepte worden opgezocht. Uiteindelijk zult u alle functies onder de knie krijgen en leert u alle mogelijkheden van Inventor kennen.

Lesprogramma

Tijdens de cursus Inventor worden de volgende modules behandeld:

 • Inventor projecten
 • Inventor methodieken
 • Inventor User Interface
 • Design Doctor
 • Sketches & Parts
 • Construeren van gedetailleerde vormen
 • Parametrische vormen, maten, patronen en spiegelen
 • Een samenstelling ontwerpen en delen
 • Bestaande componenten gebruiken
 • De omgeving van het tekenblad, standaard en bronnen
 • Content Center (bibliotheek) en zoeken van onderdelen
 • Gaten, schroefdraad, chamfer, fillet, bouten en moeren
 • Centerlijnen, symbolen en tabellen
 • Basis schets- en vormtechnieken
 • Modellen schetsen
 • 2D schetsen maken
 • Een 3D model vertalen naar 2D werktekeningen
 • Sketch regels en toevoegen van constraints
 • Sketched features, work features en placed features
 • Parttekeningen maken en een overzicht van de assembly omgeving
 • Onderdelen plaatsen, in-place creëren en constrainen
 • Geometrische constraints plaatsen en maken
 • Exploded views, animaties maken en adaptive layout
 • Onderdelen extruderen, draaien en bewerken
 • Snel gaten en patronen plaatsen
 • Adaptive part features
 • Ontwerpen van assembly tekeningen
 • Art informatie toevoegen
 • Positienummers plaatsen
 • Stuklijsten en modeldata genereren
 • Een model van alle standpunten observeren
 • Samenstellingen opbouwen uit koop- en maakdelen
 • Eenvoudig creëren van doorsneden en details
 • Adaptive parts en assemblies
 • Adaptive part features
 • Dimensionering, extrude, revolve en annotaties in een samenstelling
 • Automatisch en handmatig bematen
 • Stuklijsten, sweep, loft en ballonnen
 • Samenstelling testen: beweging en clashdetectie
 • Introductie tot lassen en plaatwerk
 • Met projectfiles werken
 • Design assistance gebruiken
 • Data importeren en exporteren
 • Met meerdere personen aan een samenstelling werken
 • Presentaties en presentatieviews maken

Resultaten

Na het volgen van de vijfdaagse cursus Inventor bent u in staat om:

 • Snel en doeltreffend complexe 3D productieontwerpen te maken in Autodesk Inventor.
 • Zelfstandig 2D- en 3D werktekeningen te genereren.
 • Uw ontwerpen te simuleren, valideren, testen en om te zetten in Exploded view.
 • Matrijzen creëren en ontwerpcommunicatie ontwikkelen.
 • De bibliotheek met standaardonderdelen effectief te gebruiken.
 • Alle functionaliteiten en mogelijkheden te gebruiken die Autodesk Inventor te bieden heeft.
 • De modernste ontwerptechnieken toe te passen.
 • Kwalitatief betere producten te ontwikkelen in een korter tijdsbestek.

Arbeidsperspectieven

Momenteel is er veel vraag naar Inventor specialisten. Door deze cursus te volgen zal u beschikken over specifieke kennis en vaardigheden en kunt u zich onderscheiden van de rest. Als goede Inventor tekenaar heeft u een streepje voor op de arbeidsmarkt. U kunt direct aan de slag voor veel werkgevers op de engineering- en tekenafdeling. De verwachting is dat deze vraag vanuit de arbeidsmarkt de komende jaren gaat stijgen. Doordat er veel vraag is naar goed opgeleide Inventor tekenaars, hebben deze professionals een sterke uitgangspositie aan de onderhandelingstafel. Hierdoor zijn zij in staat om betere arbeidsvoorwaarden te eisen.

Zo kunt u denken aan functies als:

 • Inventor tekenaar
 • Technisch bouwkundig tekenaar
 • Constructeur WTB (werktuigbouwkunde)
 • Werkvoorbereider
 • Tekenaar machinebouw
 • Mechanical Design Engineer
 • Overige types van engineer

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om carrière te maken als freelance Inventor tekenaar/engineer.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.