Basis van Projectmanagement

Type product
Tijdsduur
Trainer
Richard Haeck
Logo van HetTrainingsbureau.nl

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Veel organisaties werken aan projecten. Wat is een project eigenlijk en hoe start je een dergelijk project? Wat is de reden dat veel projecten buiten de tijd en buiten scope verlopen? Het heeft een aantal belangrijke redenen. Allereerst omdat er een onduidelijke start is geweest. Denk daarbij aan projectdoel, projectresultaat en vooral ook draagvlak. Ook betekent het vaak dat het projectteam de tijd en risico's te beperkt heeft ingeschat. Tijd dus om naar de belangrijkste vragen rondom projecten te kijken. Startende met de "wat", naar de "wie", via de "hoe", tot de "waarbinnen en waarmee" te komen. Hiervoor hanteren we het projectcanvas, met 5 vragen en 15 elementen. Ook worden de drie fases…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Projectmanagement, Projectmatig werken, PRINCE2, Eventmanagement en Projectmedewerker.

Veel organisaties werken aan projecten. Wat is een project eigenlijk en hoe start je een dergelijk project? Wat is de reden dat veel projecten buiten de tijd en buiten scope verlopen? Het heeft een aantal belangrijke redenen. Allereerst omdat er een onduidelijke start is geweest. Denk daarbij aan projectdoel, projectresultaat en vooral ook draagvlak. Ook betekent het vaak dat het projectteam de tijd en risico's te beperkt heeft ingeschat. Tijd dus om naar de belangrijkste vragen rondom projecten te kijken. Startende met de "wat", naar de "wie", via de "hoe", tot de "waarbinnen en waarmee" te komen. Hiervoor hanteren we het projectcanvas, met 5 vragen en 15 elementen. Ook worden de drie fases van een project: vormgeven, uitvoeren en afronden / gebruiken (implementeren) belicht.

Inhoud Projectmanagement
De basis van projectmanagement heeft de volgende onderdelen:

  • hoe starten we gewoonlijk een project?
  • welke fases zijn er van toepassing?
  • welke rollen zijn er van toepassing?
  • hoe ziet een projectcanvas eruit en wat is het voordeel ervan?

Alle stappen worden interactief gepresenteerd. Ook gebruiken we gamification om de deelnemers echt bewust te maken.

Voor verrassend doelgerichte trainingen, workshops en begeleiding. De juiste professionals bij de behoefte van de deelnemer en opdrachtgever. 

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Richard Haeck - met de dialoog start je ontwikkeling
Richard Haeck
met de dialoog start je ontwikkeling

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.