ISO 27001 Lead Implementer (informatiebeveiliging)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

ISO 27001 Lead Implementer (informatiebeveiliging)

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 47 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCentraal in het land
17 jun. 2024 tot 21 jun. 2024
Toon rooster
event 17 juni 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land
event 18 juni 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land
event 19 juni 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land
event 20 juni 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land
event 21 juni 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land

Beschrijving

ISO 27001 Lead Implementer Informatiebeveiliging

Deze 5-daagse training (incl. examen) leidt op voor de titel Certified ISO 27001 Lead Implementer Informatiebeveiliging. ISO 27001 is de enige certificeerbare internationale standaard waarin de vereisten voor een ISMS zijn gedefineerd.

Wat leert u in deze training? 

ISO 27001 is de enige certificeerbare internationale standaard waarin de vereisten voor een informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS) zijn gedefinieerd. In deze 5-daagse training worden alle aspecten van het Information Security Management System (ISMS) behandeld en leert u deze in te zetten als ‘normaal’ bedrijfsproces. U krijgt een uitgebreid beeld van alle concepten, standaa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: ISO 27001, Informatiebeveiliging, Information Security Foundation (ISFS), ISO 9001 en ISO/ IEC 20000.

ISO 27001 Lead Implementer Informatiebeveiliging

Deze 5-daagse training (incl. examen) leidt op voor de titel Certified ISO 27001 Lead Implementer Informatiebeveiliging. ISO 27001 is de enige certificeerbare internationale standaard waarin de vereisten voor een ISMS zijn gedefineerd.

Wat leert u in deze training? 

ISO 27001 is de enige certificeerbare internationale standaard waarin de vereisten voor een informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS) zijn gedefinieerd. In deze 5-daagse training worden alle aspecten van het Information Security Management System (ISMS) behandeld en leert u deze in te zetten als ‘normaal’ bedrijfsproces. U krijgt een uitgebreid beeld van alle concepten, standaarden, methodes en technieken die nodig zijn om een ISMS effectief te managen. U leert alle aspecten van een managementsysteem voor informatiebeveiliging gebaseerd op ISO 27001 kennen, plannen, uitvoeren, managen en onderhouden. Tevens leert u de relatie tussen de verschillende onderdelen van de ISO 27000 serie kennen en toepassen in de diverse fasen van het ISMS.

De training is een combinatie van theorie en praktijk en wordt geïllustreerd met voorbeelden, gebaseerd op echte cases. Om ten volle te kunnen profiteren van de diverse praktische opdrachten, is het aantal cursisten per groep beperkt.

De training is gebaseerd op de 7 domeinen die onderdeel zijn van het ISO 27001 Lead Implementer examen van PECB, t.w.:

 • Domein I
  De fundamentele principes en concepten van informatiebeveiliging
 • Domein II
  Informatiebeveiliging controls best practices gebaseerd op ISO 27001
 • Domein III
  Plannen van een Information Security Management System (ISMS) gebaseerd op ISO 27001
 • Domein IV
  Implementeren van een ISMS gebaseerd op ISO 27001
 • Domein V
  Evalueren, monitoren en meetbaar maken van de prestaties van een ISMS gebaseerd op ISO 27001
 • Domein VI
  Continu verbeteren van een ISMS gebaseerd op ISO 27001
 • Domein VII
  Voorbereiding op een ISMS certificeringsaudit

Doelgroep

De ISO 27001 standaard is geschikt voor elke organisatie, groot en klein en ongeacht de sector. De standaard is met name geschikt voor sectoren waar beveiliging van gegevens van het grootste belang is, zoals de financiële sector, de gezondheidssector en de IT-sector. ISO 27001 is ook zeer nuttig voor organisaties die gegevens van derden beheren, zoals IT-outsourcingsbedrijven (datacenters).

De training ISO 27001 Lead Implementer Informatiebeveiliging is zowel van belang voor professionals die organisaties helpen bij de implementatie en/of het onderhoud van een ISMS als voor managers binnen een organisatie die alle processen begeleiden. Qua functionarissen denken wij o.a. aan information security managers, security officers, IT-managers, kwaliteitsmanagers, projectmanagers, consultants en auditors.

Over het ISO 27001 Lead Implementer examen

Op de laatste dag van de training kunt u het PECB ISO 27001 Lead Implementer examen afleggen. Het examen duurt 3 uur. Wanneer u slaagt, ontvangt u de internationaal erkende titel Certified ISO/IEC 27001 Lead Implementer van PECB. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen dan mag u, geheel kosteloos, het examen nog een keer afleggen. Bovendien mag u de training kosteloos nogmaals bijwonen! Dit aanbod geldt alleen tot max. één jaar na de training. 

Voorkennis

U heeft geen voorkennis nodig om deel te nemen aan de training en het ISO 27001 Lead Implementer examen. Het strekt wel tot aanbeveling dat u kennis heeft van ISO 27001. Mocht u deze kennis (nog) niet hebben, dan verwijzen wij u graag naar de 3-daagse ISO 27001 Foundation training.

ISO – International Organization for Standardization

ISO - de International Organization for Standardization - is een internationale organisatie die normen vaststelt met betrekking tot het waarborgen van o.m. informatiebeveiliging. ISO is een samenwerkingsverband van nationale standaardorganisaties in meer dan 150 landen. Op het gebied van informatiebeveiliging is de ISO 27000 serie uitgegroeid tot de standaardnorm.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)