Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Competence Factory
star 9,2 (31 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Hako
9
Webredactie en contentcreatie

"Zeer nuttige training. Online gedaan, waar ik normaal geen voorstander van ben, maar in dit geval had het zeker geen nadelen t.o.v. klassikaal. Prettig actief bezig geweest met nuttige feedback van medecursisten " - 24-03-2023 19:54

"Zeer nuttige training. Online gedaan, waar ik normaal geen voorstander van ben, maar in dit geval had het zeker geen nadelen t.o.v. klassika… alles lezen - 24-03-2023 19:54

starstarstarstarstar_border
Bas Boswinkel
Online Contentspecialist
8
Schrijven voor het web

"Ik vond de trainster erg fijn. Kon merken dat ze ervaring had als docent. Legt het verhaal helder uit, en vindt een goede balans tussen theorie, oefenen en pauze's. Ook erg prettig dat alle opdrachten en het bijbehorende materiaal online klaarstond, en na de training nog te gebruiken is.

De training zelf was erg breed. Het ging niet te diep in op elk onderwerp, maar wel voldoende om er concrete actiepunten uit te halen. Ook ben ik mij (weer) een stuk bewuster van de keuzes die ik onbewust maak(te).

Wat ik nog miste was ruimte voor een discussie. Er werd een aantal keer aangeven dat keuze A of B beide goed kunnen zijn, afhankelijk v.d. situatie/context. Het lijkt mij leerzaam om daar eens wat dieper in te duiken." - 23-03-2023 15:35

"Ik vond de trainster erg fijn. Kon merken dat ze ervaring had als docent. Legt het verhaal helder uit, en vindt een goede balans tussen theo… alles lezen - 23-03-2023 15:35

starstarstarstarstar
Gertjan Botterblom
10
Query's maken met SQL

"Henno nam ons in drie dagen stapsgewijs mee in de wereld van Basis training van SQL, Query's maken met SQL. Op tijd een tandje terug, ruimte voor oefening maar ook weer even opschakelen voor kennisoverdracht. Henno, Bedankt!" - 23-03-2023 07:51

"Henno nam ons in drie dagen stapsgewijs mee in de wereld van Basis training van SQL, Query's maken met SQL. Op tijd een tandje terug, ruimte… alles lezen - 23-03-2023 07:51