Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
?WeLoveTraffic.nl - SEO, Online Marketing & WordPress Cursussen, o.a. WooCommerce webshop, webdesign, zoekmachine optimalisatie en Mailchimp
?DWM Trainingen
?School of Data Science
4Competence Factory
star 9,5 (124 ervaringen)
5Skills4-IT
star 9,2 (44 ervaringen)
6Douro Media
star 9,2 (40 ervaringen)
7Learnit
star 9,0 (21 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Severine van Bun
Grafisch vormgever
10
Adobe Animate basis: HTML5 banners en web animaties

"Het was een goed verzorgde en zeer geslaagde cursus. Duidelijke opbouw en herhaling om de basis goed onder de knie te krijgen. Ik ga zeker de gevorderde cursus doen (hopelijk met stap-budget)." - 09-12-2022 15:47

"Het was een goed verzorgde en zeer geslaagde cursus. Duidelijke opbouw en herhaling om de basis goed onder de knie te krijgen. Ik ga zeker d… alles lezen - 09-12-2022 15:47

starstarstarstarstar
john piels
10
Adobe Premiere Pro training

"Fijne cursus in kleine setting met aandacht voor iedereen persoonlijk. Duidelijke uitleg, voorbeelden en oefeningen. Hierdoor krijg je ook gelijk een gevoel bij het behandelde onderwerp. Het maken van de eindopdracht zorgt dat alles bijelkaar komt.
Makkelijk bereikbaar." - 09-12-2022 08:04

"Fijne cursus in kleine setting met aandacht voor iedereen persoonlijk. Duidelijke uitleg, voorbeelden en oefeningen. Hierdoor krijg je ook g… alles lezen - 09-12-2022 08:04

starstarstarstarstar
Omid Otaredian
Business Controller
10
Python

"Goede inhoud van de cursus, fijne communicatie en open in het beantwoorden van vragen. Eten en drinken goed geregeld.
Locatie was prima en in de buurt van OV en parkeerplek voor auto's" - 07-12-2022 14:02

"Goede inhoud van de cursus, fijne communicatie en open in het beantwoorden van vragen. Eten en drinken goed geregeld. Locatie was prima en… alles lezen - 07-12-2022 14:02