Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Easy-123
star 9,4 (30 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Karin van Gool
10
Adobe InDesign

"Net 2 erg leuke en leerzame dagen Adobe Indesign training afgerond bij DWM-trainingen. Ik was al een beetje bekend met het programma maar kon nog geen nieuw document zelf in elkaar zetten, ik was gewend om bestaande documenten aan te passen... Dat zal nu echt anders worden want deze cursus heeft mij bijzonder veel geleerd. Waar zijn de vele knoppen voor en hoe pas je ze effectief toe zonder veel tijd te verliezen? Dat is mij nu echt duidelijk door de heldere en inzichtelijke uitleg van Rob. We hadden alle tijd om vragen te stellen als het kwartje niet meteen viel en konden ook zelf met vragen komen over andere mogelijkheden en toepassingen van het programma. Hierdoor zijn mij vele zaken duidelijk geworden die ik voorheen niet goed begreep.
Voor mij een perfecte cursus en de aanzet naar meer: ik ga nu ook de cursus Photoshop volgen!
Rob is een vriendelijke open man die goed aanvoelt waar de cursist over struikelt in het programma en hij biedt een heldere oplossing bij je vragen. Ik kan iedereen deze cursus aanbevelen!" - 10-04-2021 16:48

"Net 2 erg leuke en leerzame dagen Adobe Indesign training afgerond bij DWM-trainingen. Ik was al een beetje bekend met het programma maar ko… alles lezen - 10-04-2021 16:48

starstarstarstarstar
Stijn 't Hart
Casinomedewerker
10
Wordpress Cursus - Website binnen 1 dag!

"Ontzettend duidelijke en professionele cursus gehad. Er word echt de tijd voor je genomen en Erik is heel geduldig en behulpzaam. Ik zou Erik en Tim zeker aanraden en voor volgende cursussen zal ik dan zelf zeker ook bij ze aankloppen. " - 10-04-2021 10:40

"Ontzettend duidelijke en professionele cursus gehad. Er word echt de tijd voor je genomen en Erik is heel geduldig en behulpzaam. Ik zou Eri… alles lezen - 10-04-2021 10:40

Mandy Smeets
starstarstarstarstar
Mandy Smeets
10
Adobe Photoshop [NL of EN]

"Stefan is super enthousiast en en gedreven in wat hij doet Hij heeft heel veel inhoudelijke kennis over alle programma's en weet dit op een prettige manier over te brengen.
Stefan's enthousiasme werkt aanstekelijk en in combinatie met alle kennis die je opdoet in de lessen krijg je nog meer zin om zelf aan de slag te gaan!

De mogelijkheid om thuis les te krijgen is tevens erg prettig en zorgt des te meer voor een aangename en relaxte sfeer." - 09-04-2021 19:32

"Stefan is super enthousiast en en gedreven in wat hij doet Hij heeft heel veel inhoudelijke kennis over alle programma's en weet dit op een… alles lezen - 09-04-2021 19:32