Mediatorsfederatie Nederland

Op 1 januari 2014 is de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) van start gegaan. De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. De MfN vervult de rol van gesprekspartner voor de overheid, politiek en andere partijen. Daarnaast houdt zij zich bezig met het beleid voor de kwaliteit van het mediationberoep en met de inrichting van het kwaliteitstelsel: het MfN-register (voormalig NMI-register).

Opleidingen

Er zijn veel instituten die mediationopleidingen en –trainingen aanbieden. Je kunt echter alleen toetreden tot het MfN-register wanneer je een erkende basisopleidingen mediation hebt afgerond. Wanneer je een erkende opleiding voor de MfN-registermediator hebt gevolgd, dan kun je er vanuit gaan dat je op adequate wijze wordt voorbereid op de uitoefening van het beroep van mediator. Dat wil zeggen dat je wordt opgeleid tot een algemeen mediator en niet tot een gespecialiseerd mediator. In sommige basisopleidingen wordt in de casuïstiek/rollenspellen wel aandacht besteed aan specifieke onderwerpen.

Hoe vind en herken ik MfN erkende opleiders op Springest?

Klik op een logo op deze pagina om de trainingen, opleidingen en cursussen van die aanbieder te bekijken. Je kunt ook de zoekbalk, en de categorieën hiernaast gebruiken, die worden automatisch gefilterd op MfN erkende opleiders.

In alle zoekresultaten en op elke onderwerpspagina staan filters voor bijvoorbeeld regio, lesduur en prijs. Onder de optie "meer filters" staan vervolgens ook diverse keurmerken, waaronder Mediatorsfederatie Nederland.

Bij elke opleider en bij elke training die MfN erkend is, staat een MfN logo vernoemd aan de rechterkant. Opleiders kunnen zelf bij Springest aangeven dat ze een erkenning hebben, daarbij moeten zij bewijs overleggen (het certificaat, dat elke 2 jaar verlengd moet worden).

Mis je een opleider?

Mis je een bepaalde MfN erkende opleider, of zie je er een staan die niet erkend is? Laat het ons dan via de Helpdesk weten, dan zullen we dit controleren en eventueel aanpassen.! Alvast bedankt voor de moeite, namens ons hele team!