Stichting Techgrounds

Stichting Techgrounds

Adres:

Bijlmerdreef 95, Amsterdam
1102BP Amsterdam

8,6
Gemiddeld cijfer voor Stichting Techgrounds
Gebaseerd op 9 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstar_borderstar_border
Fletcher
Account manager
6
IT-oriëntatieprogramma Pathways Deep Dive

"Het oriëntatieprogramma is goed, maar aan het einde moet je een loopbaanplan invullen op basis van het onderzoek dat je hebt gedaan. Tijdens het afsluitende gesprek geeft de eigenaresse Joca advies tijdens een kort gesprek. Helaas is dit advies niet gericht op het loopbaanplan waar je zes weken aan hebt gewerkt, er worden zelfs vraagtekens gezet bij de externe opleiders die Pathways zelf aandraagt, maar op hun eigen opleiding Tech Support verdienmodel. Uit rondvraag blijkt dat dit bij meerdere mensen is gebeurd. Jouw onderzoek levert dus niets op en er wordt geen reactie gegeven op vragen die je daarna hebt. Je wordt genegeerd en hierdoor heb je zes weken verspild en gaat er € 1500,- van je beschikbare opleidingsbudget verloren. Ook vind ik het jammer dat er zo wordt aangedrongen op het afleggen van de Eelloo-test. Ik heb deze test eerder op mijn werk gedaan en goed gescoord, maar het zegt helaas niet alles over je capaciteiten, omdat je de test kunt oefenen en daardoor betere antwoorden kunt geven. Daardoor had mijn werkgever deze test afgeschaft. Er zijn beter opties. Omdat er wel medewerkers zijn die je wel verder willen helpen, geef ik drie sterren." - 30-04-2024 11:18

"Het oriëntatieprogramma is goed, maar aan het einde moet je een loopbaanplan invullen op basis van het onderzoek dat je hebt gedaan. Tijdens… alles lezen - 30-04-2024 11:18

Beschrijving

Techgrounds

Er is een groot tekort aan IT’ers. Tegelijkertijd is er een gebrek aan diversiteit: vrouwen en talent van diverse culturele achtergronden zijn ondervertegenwoordigd in IT-teams. Bij Techgrounds zijn we overtuigd dat en tekort aan IT’ers is helemaal niet nodig, als we anders kijken naar talent. 

Techgrounds is de ultieme IT-kweekvijver en biedt: 

 • Een gratis introductie in IT en de …

Lees de volledige beschrijving

Techgrounds

Er is een groot tekort aan IT’ers. Tegelijkertijd is er een gebrek aan diversiteit: vrouwen en talent van diverse culturele achtergronden zijn ondervertegenwoordigd in IT-teams. Bij Techgrounds zijn we overtuigd dat en tekort aan IT’ers is helemaal niet nodig, als we anders kijken naar talent. 

Techgrounds is de ultieme IT-kweekvijver en biedt: 

 • Een gratis introductie in IT en de bijbehorende domeinen en beroepen.
 • Oriëntatie trainingen om te ervaren welk beroep het best bij je talenten past en de opleider te vinden die het best bij je opleidingswensen past..
 • Praktische IT-opleidingen met job matching. 
 • Ondersteuning bij opleidingen van derden. 

We halen barrières weg, zodat iedereen in IT aan het werk kan en het leukste nieuws? Het is bijna altijd kosteloos voor de deelnemers!

Deelnemers worden geselecteerd op HBO werk- en denkniveau, motivatie en leervermogen. Vervolgens worden ze gematcht aan de juiste werkgevers, die de opleiding betaalt. Zo lossen we de mismatch op de IT-arbeidsmarkt op en dragen we bij aan diversiteit in IT-teams. 

Techgrounds Guide

De Guide is een uniek overzicht van de totale IT-arbeidsmarkt en daardoor hét startpunt in je kennismaking met IT. Na drie uurtjes zelfstudie begrijp je essentiële IT-termen, weet je wat de beroepen inhouden en besef je hoe waardevol jouw ervaring en skills zijn.

 • Lees de omschrijvingen van IT-richtingen en de bijbehorende banen.
 • Leer het noodzakelijke jargon.
 • Ontdek van welke baan je hart een sprongetje maakt.
 • Oriënteer je verder, zelfstandig of met een beetje hulp van Techgrounds.

De Guide is een cadeautje van Techgrounds en dus 100% gratis. Hoe lang je erover doet, is afhankelijk van hoeveel tijd je erin wil steken en je zelf verder googelt, maar reken op zo’n 3 uur.


Techgrounds Pathways (algemeen)

Pathways is de enige onafhankelijke IT-oriëntatietraining van Nederland. Na afloop van Pathways weet je of je IT leuk vindt, welke banen bij jouw talenten passen, bij welke opleider jij je wil inschrijven én hoe je IT-opleiding zonder zorgen bekostigd kan worden.

Er zijn vier verschillende Pathways-pakketten. Zo is het Basics pakket geschikt voor mensen die zich globaal willen oriënteren en wat IT-vaardigheden uitoefenen. Bijvoorbeeld tijdens een introductie in programmeren. Er zijn ook mensen die samen met mede-omscholers en met de hulp van een oriëntatiecoach een uitvoerbaar loopbaanplan willen vormgeven. Na het meest uitgebreide Coaching pakket kun je je direct na Pathways inschrijven bij de opleider die het best bij je past. Of misschien wil je wel het uitgebreide pakket, maar doe je het liever in je eigen tempo? Kan ook. Vergelijk de vier pakketten op onze website.

Wat je tijdens de verschillende Pathways Pakketten onder andere kunt verwachten:

🛠 Doe workshops programmeren (oa HTML, CSS, Javascript, en Python). 
🎓 Krijg lessen in de fundamenten voor IT-omscholing en leer te leren, van experts in Cybersecurity, Data Analyse, Cloud, UX-design, Online Marketing en nog veel meer. 
💼 Bedrijven en opleidingen komen langs en vertellen over de mogelijkheden. 
👩‍💻 Omscholers vertellen over hun carrière switch naar IT!
🧭Inclusief IT-studiegids met de IT-carrièrepaden
📈 Maak je eigen opleidings- en loopbaanplan.
🚀 Nu inclusief competentiescan en oriëntatie consult met oriëntatie coach!

Pathways is vanaf MBO3 denk- & werkniveau.  


Techgrounds Academy

Techgrounds Academy is lerend werken voor mensen die niet slechts een baan, maar een succesvolle IT-carrière met doorgroeimogelijkheden willen. 

In plaats van onze traditionele opleidingen, introduceren we leerwerkpaden. Verborgen IT-talent zonder enige vooropleiding of ervaring wordt in 6-8 weken tijd klaargestoomd voor een IT-startersbaan, om vervolgens betaald én werkend verder te leren en door te stromen naar meer gecompliceerde IT-functies. 

Een mix van gezellige online klassikale lessen, directe hands-on ervaring met casussen uit de praktijk en altijd beschikbare begeleiding, zorgt ervoor dat deelnemers hun nieuwe carrière in IT met een goed gefundeerde basis en vol vertrouwen tegemoet gaan. 

Techgrounds leidt niet alleen op naar een diploma en/of certificaten, maar direct naar een baan. Met onze leerwerkpaden school je om zonder relevante vooropleiding en wordt je opleiding betaald door je (toekomstige) werkgever of uitkeringsinstantie. Je vindt je werkgever met onze job matching. 

Meer dan 450 mensen hebben zich met Techgrounds Academy omgeschoold naar hun IT-carrière.

Het leerwerkpad ziet er als volgt uit:

 • 6 weken leren: Fulltime opleiding tot tech support medewerker. Tijdens deze fase volgen deelnemers het standaard tech support curriculum om een solide basis te leggen. Het doel is het behalen van het MS900 certificaat. Idealiter verzorgen we voor aanvang van de opleiding een match met de nieuwe werkgever, die de opleiding betaalt. Als het een veelbelovende deelnemer nog niet lukt om voor aanvang een match te vinden met een werkgever, kan de opleiding toch beginnen indien de gemeente of het UWV de opleiding betaalt. In dat geval helpen we de deelnemer met sollicitatievaardigheden en andere soft skills, om toch tot een succesvolle match met een werkgever te komen voor de rest van het traject.
 • 12 maanden werken: Fulltime aan de slag als tech support. Gedurende deze tijd blijven we je helpen met jobcoaching. Er zijn ook vaste maandelijkse check-ins met Techgrounds en worden er specifieke leerdoelen gesteld rondom soft skills zoals communicatie, professionaliteit en projectmanagement. Je leert ondertussen al werkende alle ins en outs van jouw bedrijf én werken in de IT-wereld. Door klanten/gebruikers te helpen met problemen die ze hebben, bouw je gefundeerde kennis en ervaring op.
 • 6 maanden werken én leren: 4 dagen werken als tech support, 1 dag theoretisch met je peers (die je hebt ontmoet tijdens de eerste 6 weken leren). Gedurende deze fase wordt er dieper gedoken in de gekozen upskill technologieën en doen deelnemers direct praktische ervaring op in hun professionele omgeving. De deelnemer heeft al een jaar ervaring met het bedrijf en het systeem en kan opgedane kennis direct toepassen in het werk als tech support.

Na 15 maanden en het behalen van de certificaten, gaat de deelnemer fulltime aan de slag in het upskill beroep. Daar stopt het upskillen natuurlijk niet en indien gewenst kan de deelnemer door blijven groeien. Uiteraard blijven we ook heel graag in contact met de deelnemer. Maar de zijwieltjes kunnen er hier vanaf. De deelnemer heeft een baan, een netwerk, heeft geleerd om zelfstandig door te leren en neemt de volledige regie van de verdere loopbaan weer in handen.

8,6
Gemiddeld cijfer voor Stichting Techgrounds
Gebaseerd op 9 ervaringen
starstarstarstar_borderstar_border
Fletcher
Account manager
6
IT-oriëntatieprogramma Pathways Deep Dive

"Het oriëntatieprogramma is goed, maar aan het einde moet je een loopbaanplan invullen op basis van het onderzoek dat je hebt gedaan. Tijdens het afsluitende gesprek geeft de eigenaresse Joca advies tijdens een kort gesprek. Helaas is dit advies niet gericht op het loopbaanplan waar je zes weken aan hebt gewerkt, er worden zelfs vraagtekens gezet bij de externe opleiders die Pathways zelf aandraagt, maar op hun eigen opleiding Tech Support verdienmodel. Uit rondvraag blijkt dat dit bij meerdere mensen is gebeurd. Jouw onderzoek levert dus niets op en er wordt geen reactie gegeven op vragen die je daarna hebt. Je wordt genegeerd en hierdoor heb je zes weken verspild en gaat er € 1500,- van je beschikbare opleidingsbudget verloren. Ook vind ik het jammer dat er zo wordt aangedrongen op het afleggen van de Eelloo-test. Ik heb deze test eerder op mijn werk gedaan en goed gescoord, maar het zegt helaas niet alles over je capaciteiten, omdat je de test kunt oefenen en daardoor betere antwoorden kunt geven. Daardoor had mijn werkgever deze test afgeschaft. Er zijn beter opties. Omdat er wel medewerkers zijn die je wel verder willen helpen, geef ik drie sterren." - 30-04-2024 11:18

"Het oriëntatieprogramma is goed, maar aan het einde moet je een loopbaanplan invullen op basis van het onderzoek dat je hebt gedaan. Tijdens… alles lezen - 30-04-2024 11:18

starstarstarstarstar_border
Daniëlle Vink
8
warning Pathways Zelfstudie is niet meer beschikbaar

"Pathways zelfstudie heeft mij op weg geholpen om verdere stappen te zetten met mijn omscholing. Ik zou aanraden als het kan om de begeleide variant te volgen, ik denk dat discussies/gesprekken met medestudenten nog meer kunnen helpen in het nemen van concrete vervolg stappen.
" - 18-10-2022 17:26

"Pathways zelfstudie heeft mij op weg geholpen om verdere stappen te zetten met mijn omscholing. Ik zou aanraden als het kan om de begeleide … alles lezen - 18-10-2022 17:26

Abdennajim Zarchid
starstarstarstarstar_border
Abdennajim Zarchid
8
warning TekkieWorden Trail is niet meer beschikbaar

"Mijn ervaring met de Trail was zeer leerzaam. Zelf had ik helemaal geen kennis of ervaring voor wat betreft de verschillende jobs binnen de ICT, dankzij het volgen van de Trail heb mijn kennis hieromtrent vergroot. Zeker een aanrader voor diegene die in de richting van ICT willen werken. Hierbij wil ik de begeleiders en de TechGrounds willen bedanken voor deze mogelijkheid en voor hun inzet. " - 19-11-2021 11:25

"Mijn ervaring met de Trail was zeer leerzaam. Zelf had ik helemaal geen kennis of ervaring voor wat betreft de verschillende jobs binnen de … alles lezen - 19-11-2021 11:25

Kadri Sonuk
starstarstarstarstar
Kadri Sonuk
10
warning TekkieWorden Trail is niet meer beschikbaar

"IT zit in elk deel van ons leven. In korte tijd zag ik een nieuwe weg naar mijn carrière, Iedereen die in zichzelf gelooft, moet het proberen . . .
" - 18-11-2021 15:23

"IT zit in elk deel van ons leven. In korte tijd zag ik een nieuwe weg naar mijn carrière, Iedereen die in zichzelf gelooft, moet het probere… alles lezen - 18-11-2021 15:23

Danny van Vugt
starstarstarstarstar_border
Danny van Vugt
Ervaren back-office medewerker levensverzekeringen
8
warning TekkieWorden Trail is niet meer beschikbaar

"Ik heb nu een beter inzicht welke mogelijkheden er zijn en welke kant ik op zou kunnen gaan binnen de ICT. Via de Tekkiewijzer had ik al een idee welke richting het beste bij mij zou passen. En dit is door de TekkieWorden Trail bevestigd." - 08-07-2021 13:19

"Ik heb nu een beter inzicht welke mogelijkheden er zijn en welke kant ik op zou kunnen gaan binnen de ICT. Via de Tekkiewijzer had ik al een… alles lezen - 08-07-2021 13:19

Charissa Ophof
starstarstarstarstar_half
Charissa Ophof
IT Student to be
9
warning TekkieWorden Trail is niet meer beschikbaar

"Brengt structuur aan in de vacature en functie jungle binnen de IT. Je gaat al een beetje werken en denken als een Tekkie en dat maakte mij enorm nieuwsgierig naar de rest! Laagdrempelig vragen beantwoorden na een info deel - niet voor punten, maar eigenlijk zelfreflectie. Leuk, inzichtelijk ! " - 06-07-2021 22:14

"Brengt structuur aan in de vacature en functie jungle binnen de IT. Je gaat al een beetje werken en denken als een Tekkie en dat maakte mij … alles lezen - 06-07-2021 22:14

starstarstarstarstar
Mona Reijneke
10
warning TekkieWorden Trail is niet meer beschikbaar

"Ik heb altijd al affiniteit met coderen gehad, maar bij TekkieWorden werd mij duidelijk hoe breed deze wereld is en waar precies in deze wereld mijn passie ligt. Helemaal top is dat je ook meteen gelinkt wordt aan een opleider. Daar doe je enkele testjes om te kijken of je wel geschikt bent en off you go! TekkieWorden heeft mij een enorme zet in de juiste richting gegeven. En niet onbelangrijk: waanzinnig enthousiaste mensen. Kan niet anders dan dat jezelf net zo enthousiast wordt." - 31-05-2021 20:25

"Ik heb altijd al affiniteit met coderen gehad, maar bij TekkieWorden werd mij duidelijk hoe breed deze wereld is en waar precies in deze wer… alles lezen - 31-05-2021 20:25

Roeland Baan
starstarstarstarstar_half
Roeland Baan
Student
9
warning Pathways Begeleid is niet meer beschikbaar

"Het is een leuke kennismaking met verschillende facetten van IT.
Je gaat proeven van :Java script, html, CSS, Cybersecurity, Web Design,eigenlijk alles wat met IT te maken heeft. Er gaan nieuwe deueren voor je open en gaat ontdekken wat het best past bij jou!" - 26-05-2021 09:37

"Het is een leuke kennismaking met verschillende facetten van IT. Je gaat proeven van :Java script, html, CSS, Cybersecurity, Web Design,eig… alles lezen - 26-05-2021 09:37

starstarstarstarstar_half
Cyriel van Erp
Operation Manager
9
warning Pathways is niet meer beschikbaar

"Echt goed om je te oriënteren op de IT markt.
Ik had al iets van kennis in het programmeren maar Pathways trekt IT veel breder dan dat.
Pathways is voor mij een eye opener geweest om mezelf te oriënteren en te verdiepen op dat stuk van de IT waar ik interesse in heb. Ik wist dat ik het leuk vond, maar ik vond het lastig en eng om de carrière switch echt te maken, dit is dé manier!" - 25-05-2021 20:32

"Echt goed om je te oriënteren op de IT markt. Ik had al iets van kennis in het programmeren maar Pathways trekt IT veel breder dan dat. … alles lezen - 25-05-2021 20:32

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Trainers

Extra kenmerken