Opleiding EnergieDeskundige

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Chantalle Weemaes

Opleiding EnergieDeskundige

TopState Trainingen
Logo van TopState Trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,5 TopState Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 33 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding EnergieDeskundige
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
John Bastiaans
Afdelingsmanager
9
Opleiding EnergieDeskundige

"Altijd doen! Verrijking voor jezelf, als ook om op wat voor momenten en op welke plek dan ook, vooruit te komen. Mooi om je zelf in balans te kunnen behouden en anderen daarbij te kunnen helpen. Een echte energiegever." - 17-03-2022 14:44

"Altijd doen! Verrijking voor jezelf, als ook om op wat voor momenten en op welke plek dan ook, vooruit te komen. Mooi om je zelf in balans t… alles lezen - 17-03-2022 14:44

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Leer hoe je als EnergieDeskundige het energieniveau van jezelf en medewerkers vergroot en energiemanagement binnen jouw organisatie gaat toepassen.

In het kort

De opleiding tot EnergieDeskundige geeft je de praktische en theoretische kennis van persoonlijk energiemanagement voor mens en organisatie. Doordat er in deze veranderende tijden extra veel gevraagd wordt van medewerkers is het meer dan ooit belangrijk om jouw mensen betrokken, vitaal en duurzaam inzetbaar te houden. Hoe je dat aanpakt leer je in de opleiding tot EnergieDeskundig die wordt verzorgd door verschillende experts op het vlak van energiemanagement, verandermanagement en duurzaam inzetbaarheid. Chantalle Weemaes, Philip…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Strategisch management, Management Algemeen, Zorgmanagement, Welzijn en Zorg en Welzijn.

Leer hoe je als EnergieDeskundige het energieniveau van jezelf en medewerkers vergroot en energiemanagement binnen jouw organisatie gaat toepassen.

In het kort

De opleiding tot EnergieDeskundige geeft je de praktische en theoretische kennis van persoonlijk energiemanagement voor mens en organisatie. Doordat er in deze veranderende tijden extra veel gevraagd wordt van medewerkers is het meer dan ooit belangrijk om jouw mensen betrokken, vitaal en duurzaam inzetbaar te houden. Hoe je dat aanpakt leer je in de opleiding tot EnergieDeskundig die wordt verzorgd door verschillende experts op het vlak van energiemanagement, verandermanagement en duurzaam inzetbaarheid. Chantalle Weemaes, Philip Lomans, Yvonne van de Berg en andere HR-toppers leren jou de juiste bouwstenen in te zetten om energiemanagement naar een hoger plan te tillen. Uiteraard ga je zelf ook ervaren hoe energiemanagement werkt met de Topstate methodiek. Na de opleiding weet je hoe je medewerkers zelf hun energie kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat vitaal leiderschap inhoudt en hoe je dit toepast.

Inhoud

Je doet veel kennis en inzichten op over de systemen die schuilgaan achter persoonlijke energie. Je leert hoe jij deze systemen kan beïnvloeden bij jezelf en hoe je medewerkers hierin kunt begeleiden. Daarnaast leer je welke mogelijkheden en tools jij hebt om de organisatie tot verandering aan te zetten en gaat hiermee aan de slag. 

Het studieprogramma bestaat onder meer uit:

» De werking en wetmatigheden achter persoonlijke energie gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

» Hoe de hoeveelheid energie gemeten kan worden binnen de organisatie.

» Hoe jij het brein- en de biochemieprocessen van medewerkers kunt aansturen.

» Inzichten en tools hoe je veranderprocessen op organisatieniveau kan faciliteren.

» Welke instrumenten ingezet kunnen worden binnen energiemanagement in de dagelijkse praktijk.

» Voorbeelden van HR-professionals, peercoaches en leidinggevenden die energiemanagement succesvol in de praktijk hebben gebracht.

» Praktische tools, zelf aan de slag, ervaringen delen met collega’s, oefeningen die direct in de organisatie bij medewerkers kunnen worden toegepast. 

» De opleiding wordt ondersteund met een online leeromgeving, een intake met psycho-fysiologische meting en online vragenlijsten.

Waarom deze opleiding?

Hoe kun je de hoeveelheid energie van je medewerkers vergroten? Hoe kun jij grip krijgen op de vitaliteit, mentale veerkracht en werkgeluk van je medewerkers en daarmee sturing geven aan werkdruk, talent-behoud en bedrijfsresultaten. Wil jij je ontwikkelen tot EnergieDeskundige en medewerkers inspireren en motiveren? Wanneer medewerkers onvoldoende energie tot hun beschikking hebben komen zaken als productiviteit, flexibiliteit en creativiteit onder druk te staan. Onderzoek toont aan dat energieke organisaties lagere verzuimcijfers hebben, een hogere kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid. In de rol van EnergieDeskundige houd je je bezig met het vergroten van de hoeveelheid persoonlijke energie binnen de organisatie.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding tot EnergieDeskundige richt zich op professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van energiemanagement. Zij willen hun expertise over persoonlijke energie vergroten en tools, systemen en interventies kunnen implementeren om de hoeveelheid energie meetbaar te vergroten bij zichzelf en hun medewerkers. Deze opleiding is in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied, (peer)coaches, managers en leidinggevenden.

Resultaat

Na de opleiding weet je hoe energiemanagement werkt bij jezelf en je medewerkers, hoe jij dit binnen de organisatie kan faciliteren zodat je succesvolle veranderingen op het vlak van energie teweeg kan brengen.

Energiemanagement met de TopState® methodiek

De opleiding tot EnergieDeskundige bestaat uit 13 dagdelen van 4 uur die om de week plaatsvinden en blended wordt gegeven. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

Deel 1 - In deze training leer je hoe ons biochemische systeem werkt, ken je de belangrijkste actiehormonen en kijk je anders naar stress. Daarnaast kijken we naar het systeem van een organisatie: hoe dit zich heeft ontwikkelt door de eeuwen heen en de invloed daarvan op de ontwikkelingen en uitdagingen van nu.

Deel 2 - Na deze training ken je de gevolgen van een ontregelde biochemie en kun je dit bij jezelf en je medewerkers gaan herkennen. De psycho-fysiologische meting die we bij je afgenomen hebben laat zien hoe meetbaar dit is. Ook op organisatieniveau gaan we kijken naar mogelijke energielekken en ontregelde systemen.

Deel 3 - Het neurogene netwerk, wat voor onze communicatie zorgt staat in deze training centraal. Je leert wat de gevolgen zijn van een matige overdracht en je ervaart hoe je dit communicatiesysteem zelf optimaal kan beïnvloeden. Aansluitend kijken we naar de communicatie(systemen) binnen organisatie, overdracht tussen afdelingen en hoe je communicatie anders kunt organiseren. 

Deel 4 - Overlevingssystemen spelen een grote rol bij de verdeling van je energie in je lichaam. In deze training leer je hoe dit mechanisme werkt en aan te sturen is. We onderzoeken vervolgens wat beloningssystemen en feedbackmechanismes doen met de hoeveelheid energie in de organisatie.

Deel 5 - Optimaal werkende biochemische processen zijn afgestemd op natuurlijke bioritmen. In deze training leer je hoe dag- en nachtritmes op elkaar afgesteld zijn en hoe je deze voor jezelf en je medewerkers positief kan beïnvloeden. Daarnaast kijken we naar talent(ontwikkeling) in organisaties, hoe je talent natuurlijk kunt organiseren en wat dit aan energie kan opleveren.

Deel 6 - In deze training maak je kennis met het autonome zenuwstelsel en ga je dit systeem zelf aan sturen. Je leert ook hoe je dit bij anderen kunt stimuleren voor meer energie. Vervolgens kijken we naar de link tussen het besturingsmodel (als autonome zenuwstelsel) en de cultuur van een organisatie in relatie tot  energie.

Deel 7 - In deze training ga je zien hoe het brein en de biochemie samenwerken. Je bestudeert hoe het brein de indrukken van buitenaf verwerkt en wat de invloed is op onze gedragingen en (biochemische) reacties. Je ontdekt aansluitend hoe organisatie overtuigingen en principes een belangrijke rol spelen op het gedrag en activiteit binnen organisaties.

Deel 8 - Aan de hand van het TopState® model kijk je naar de verbindingen in ons brein. Je leert de signalen vanuit het brein bij jezelf en je medewerkers herkennen zodat je op het juiste moment hierop kunt gaan inspelen. We kijken ook interne/externe verandering en het innovatief vermogen vanuit verbindingen in een organisatie + hoe ecosystemen hier een rol in kunnen spelen. 

Deel 9 - Na deze training ken je de drie talen van het brein en leer je deze talen waar te nemen. Hiermee heb je de code tot je beschikking om zelf nieuwe breinverbindingen te gaan maken. Verder leer je hoe je een organisatie in beweging kunt krijgen.

Deel 10 en 11 - In deze trainingen staat er naast het begrijpen van de werking van het brein ook het aanpassen ervan centraal. Je leert verschillende technieken waarmee je zelf nieuwe breinverbindingen kunt aanleggen. Je ondervindt welke invloed nieuwe breinverbindingen en organisatieontwikkelingen (pilots)  hebben op medewerkers en de organisatie wat betreft vitaliteit, veerkracht en communicatie. Welke stappen ga jij zetten en wat heb je daarbij nodig om in jouw organisatie succesvolle veranderingen teweeg te brengen op het vlak van energiemanagement?

Deel 12 - Je hebt het totale overzicht van de TopState® methodiek en bent er, voor jezelf en je organisatie, flink mee aan de slag gegaan. We gaan in op de tools die je tot je beschikking hebt om energiemanagement en nieuwe manieren van organiseren in jouw organisatie te implementeren.

Deel 13 - In deze afsluitende sessie doorloop je de TopState® stappen met verschillende voorbeeld casussen. Je kunt vanuit je rol als EnergieDeskundige deze zelf oplossen. Hoe jij je rol gaat pakken als EnergieDeskundige laat je zien in een korte presentatie.

9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding EnergieDeskundige
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstarstarstar_half
John Bastiaans
Afdelingsmanager
9
Opleiding EnergieDeskundige

"Altijd doen! Verrijking voor jezelf, als ook om op wat voor momenten en op welke plek dan ook, vooruit te komen. Mooi om je zelf in balans te kunnen behouden en anderen daarbij te kunnen helpen. Een echte energiegever." - 17-03-2022 14:44

"Altijd doen! Verrijking voor jezelf, als ook om op wat voor momenten en op welke plek dan ook, vooruit te komen. Mooi om je zelf in balans t… alles lezen - 17-03-2022 14:44

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)