NLP Kata Coach

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

NLP Kata Coach

Vrije Oogst
Logo van Vrije Oogst
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 Vrije Oogst heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 50 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor NLP Kata Coach
Gebaseerd op 2 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Evan Kampstra
10
NLP Kata Coach

"Goede trainer, leuke groep en heel leerzaam om met Kata Coaching aan de gang. Via een duidelijke uitleg, praktijkvoorbeelden en oefeningen krijg je een mooie set tools aangereikt om mee aan de slag te gaan!" - 18-10-2022 06:22

"Goede trainer, leuke groep en heel leerzaam om met Kata Coaching aan de gang. Via een duidelijke uitleg, praktijkvoorbeelden en oefeningen k… alles lezen - 18-10-2022 06:22

Startdata en plaatsen

placeVrije Oogst, Vorden
6 mei. 2024 tot 19 jun. 2024
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 6 mei 2024, 10:00-22:00, Vrije Oogst, Vorden, Dag 1
event 7 mei 2024, 09:30-17:00, Vrije Oogst, Vorden, Dag 2
event 19 juni 2024, 09:30-17:00, Vrije Oogst, Vorden, Dag 3 in overleg
placeVrije Oogst, Vorden
18 sep. 2024 tot 16 okt. 2024
Toon rooster
event 18 september 2024, 10:00-22:00, Vrije Oogst, Vorden, Dag 1
event 19 september 2024, 09:30-17:00, Vrije Oogst, Vorden, Dag 2
event 16 oktober 2024, 09:30-17:00, Vrije Oogst, Vorden, Dag 3

Beschrijving

Leren in vakantiesferen - NLP Retreats: meerdaagse verdieping op een landgoed - BTW vrij

Resultaatgericht kort-cyclisch coachen

Heb jij het idee dat de ontwikkeling van mensen meer aandacht verdient binnen jouw organisatie? Of zijn er wel doelstellingen voor persoonlijke ontwikkeling, maar komt het er in de dagelijkse drukte te weinig van? Zou je willen ontdekken hoe de ontwikkeling van mensen in lijn kan liggen met het vergroten van de winstgevendheid van je organisatie? Tijdens deze intensieve cursus krijg je een bewezen coachingsmethodiek en tools aangereikt om dat te realiseren, op basis van Toyota’s coaching kata en NLP.

 

Het fundament van resultaatgerichte ontwikkeling

Steeds meer bedrijven zien de ontwikkeling van medewerkers als strategisch essentieel. In de praktij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Toyota Kata: Improvement / Coaching, NLP Coach, Lean Six Sigma Black Belt, Lean en Lean Six Sigma Green Belt.

Leren in vakantiesferen - NLP Retreats: meerdaagse verdieping op een landgoed - BTW vrij

Resultaatgericht kort-cyclisch coachen

Heb jij het idee dat de ontwikkeling van mensen meer aandacht verdient binnen jouw organisatie? Of zijn er wel doelstellingen voor persoonlijke ontwikkeling, maar komt het er in de dagelijkse drukte te weinig van? Zou je willen ontdekken hoe de ontwikkeling van mensen in lijn kan liggen met het vergroten van de winstgevendheid van je organisatie? Tijdens deze intensieve cursus krijg je een bewezen coachingsmethodiek en tools aangereikt om dat te realiseren, op basis van Toyota’s coaching kata en NLP.

 

Het fundament van resultaatgerichte ontwikkeling

Steeds meer bedrijven zien de ontwikkeling van medewerkers als strategisch essentieel. In de praktijk is het niet makkelijk dat effectief in te vullen. Het gevolg is stilstand omdat ‘harde’ doelstellingen en de waan van de dag alle aandacht vragen. Soms zien we een lappendeken van training en coaching om toch iets van de ‘zachte’ en soms vage doelstellingen te halen. Hoe integreer je de harde en zachte kant binnen de alledaagse bedrijfsvoering? Een antwoord is: door ontwikkeling en resultaat op een lijn te brengen. Deze cursus leert hoe.

Ervaringsgericht leren door uit te gaan van wat werkt

Binnen onze trainingen maken we gebruik van fundamentele inzichten uit de moderne neuro-wetenschap (met name de hersenhelften), en best practices die daar al decennia gebruik van maken, zoals NLP, kata en oplossingsgericht werken.  

Best practice 1: Toyota’s coaching kata

De kern is de coaching kata van Toyota: een gestandaardiseerd patroon waarmee een andere manier van denken wordt ontwikkeld. Deze unieke benadering voorkomt dat mensen terugvallen op bekende oplossingen en in plaats daarvan doelgericht hun eigen kennisgrens verleggen en nieuwe oplossingen bedenken in de juiste richting. Individuele medewerkers leren hun eigen problemen oplossen en tegelijkertijd wordt er voortgang in de juiste richting geboekt. Het leerproces zelf wordt inzichtelijk gemaakt en is daardoor eenvoudiger te monitoren en begeleiden. En wanneer dit door meerdere mensen binnen dezelfde organisatie wordt toegepast, groeit het probleemoplossend vermogen van de organisatie als geheel.

Best practice 2: Mindset en flexibiliteit met NLP

Naast bekendheid met de coachingsroutine is er eigenlijk maar een ander aspect van cruciaal belang: de juiste mindset en flexibiliteit om de ander uit te nodigen zichzelf te ontwikkelen. Dit betekent het vermogen om aan te sluiten bij andermans model van de wereld en de verleiding weerstaan oplossingen aan te dragen of gedachten te lezen. Een basisopleiding NLP is in de regel voldoende om met de kata benadering effectief aan de slag te kunnen gaan.

Leren door oefenen en feedback krijgen

Het uitgangspunt tijdens de 2+1 daagse cursus is dat we steeds uitgaan van jouw huidige inzichten en ervaringen: hoe doe ik het nu en welke feedback en nieuwe ervaring is helpend voor een volgende stap? Een werkboek met praktische schema’s maakt het coachen makkelijk, zolang het nog geen tweede natuur is geworden. Voorafgaand aan de cursus doe je als voorbereiding met een of twee mensen alvast een eerste ervaring op. Tussen het eerste deel en de laatste dag zit een maand om te oefenen.

Enkele leerdoelen

  • Jezelf congruent als coach en volwassen helper verbinden met de ander (mindset).
  • De top-5 coachingsfouten herkennen.
  • Vage ontwikkeldoelstellingen eenvoudig vertalen in meetbare doelen, criteria en voortgang.
  • Toepassing van een (online) formulier om voortgang tijdens het coachen te visualiseren.
  • Vaardigheid in een universeel toepasbare vragenlijst ten behoeve van continue verbetering én persoonlijke ontwikkeling.
  • Het opzetten van een coachingstraject waarin je medewerkers kort-cyclisch helpt ontwikkelen en resultaten bereiken.

Wat levert het je op?

De basis is een universeel toepasbaar (meta-)kader waarmee je elke cliënt en vraag professioneel kunt adresseren. Daarnaast hanteer je concrete modellen om het kort-cyclische coachen te oefenen. Tenslotte krijg je verdiepende inzichten vanuit oa NLP en Lean om je overtuigingen te versterken rondom de vraag: Wat betekent het om iemand echt te helpen. De opbrengst is praktisch, handig en direct toepasbaar; of je nu HR-medewerker bent, manager, coach of op een andere manier mensen begeleidt in hun ontwikkeling. Na deze 3-daagse luister je met vertrouwen en ontspanning naar elke hulpvraag.

De trainer

De training is in handen van NLP Master Trainer en Lean-Kata trainer Paul Flier. Pauls jarenlange ervaring als ondernemer en als trainer/coach en consultant bij honderden bedrijven en als vader van drie staan garant voor een op waardecreatie en resultaat gerichte no-nonsense aanpak en diepgravende kennis. Vanuit zijn grote bewondering voor de benadering van Toyota, zijn onverminderde enthousiasme voor het NLP van de grondleggers, zijn interesse voor de werking van de natuur en ons zenuwstelsel en zijn voortdurende zoektocht naar methoden die aantoonbaar werken, ontwikkelde hij deze compacte coachingsopleiding.

Coach in drie dagen?
Vrije Oogst gaat ervan uit dat alles er al is en we beter mogen leren oogsten. Dat we alles in huis hebben om te slagen. Wie intrinsiek gemotiveerd is om anderen te helpen in hun ontwikkeling, heeft in het leven ongetwijfeld al een hoop ervaring als helper opgedaan. Om een goede coach te zijn hoef je geen nieuwe dingen te leren en je hoeft je ook geen zorgen te maken of je het wel goed doet. Kennis, weetjes, procedures en techniekjes vormen vaak alleen maar ballast om een goed en respectvol contact te maken. Dat ontstaat juist vanuit het niet-weten; vanuit de rechterhersenhelft.

Als je ervan uitgaat dat mensen zich van nature willen ontwikkelen, dan is het logisch dat het proces grotendeels vanzelf gaat. Dat betekent dat je er vooral voor wil waken dat natuurlijke proces te verstoren. En dat je samen nieuwsgierig kunt onderzoeken hoe je als coach tijdelijk iets kunt bijdragen aan de ontwikkeling van de ander.

Bij coachen gaat het primair om de kwaliteit van je aandacht en van het contact met de ander. En om een werkelijk helpend kader te creëren. Zodat je van daaruit de juiste vraag kunt stellen of metafoor kan vertellen. Het enige dat je extra nodig hebt, om van coachen naar resultaatgericht coachen te gaan, is ervaring en begrip van de kata-routine. En alles wat je nu al bij je hebt, kun je gebruiken als het van pas lijkt te komen.

 

Kwaliteit en certificaat
In de cursus staan de kwaliteit van het leerproces en van de relatie tussen trainer en deelnemer centraal op basis van heuristiek en het wetenschappelijk gevalideerde FIT-format. FIT (Feedback Informed Training) betekent hier dat we op meerdere momenten stilstaan bij de aansluiting tussen jouw verwachtingen ten aanzien van de training en de trainer en je daadwerkelijke ervaring.  

Deelnemers ontvangen na de opleiding een certificaat van deelname, of bij gebleken geschiktheid, het certificaat NLP-Kata Coach. De NLP-Kata Coach vormt een specialisatie binnen het vakgebied van coach en vergroot je duurzame inzetbaarheid.

De certificaten dragen het CoreNLP-zegel en het zegel van de ARPA Foundation als  bewijs voor je bijdrage aan de doelstelling van ‘Appropriate Resilience, Prosperity & Awareness’.

9,5
Gemiddeld cijfer voor NLP Kata Coach
Gebaseerd op 2 ervaringen
starstarstarstarstar
Evan Kampstra
10
NLP Kata Coach

"Goede trainer, leuke groep en heel leerzaam om met Kata Coaching aan de gang. Via een duidelijke uitleg, praktijkvoorbeelden en oefeningen krijg je een mooie set tools aangereikt om mee aan de slag te gaan!" - 18-10-2022 06:22

"Goede trainer, leuke groep en heel leerzaam om met Kata Coaching aan de gang. Via een duidelijke uitleg, praktijkvoorbeelden en oefeningen k… alles lezen - 18-10-2022 06:22

starstarstarstarstar_half
Judith van der Ven
Marketeer
9
NLP Kata Coach

"Vorige week de training Kata Coach afgerond bij Vrije Oogst. Voor A.O. Smith een belangrijk ingredient voor 'Respectvol Leiderschap' en 'Continuous Improvement'. Respectvol Leiderschap is wat mij betreft het interessantste deel van LEAN. Het is natuurlijk belangrijk dat we efficient werken, maar in een gezond bedrijf moet werken ook leuk blijven. Daarnaast heeft iedereen er recht op om trots te kunnen zijn op zijn werk.
Als Kata coach ondersteun je collega's om verbeteringen op de eigen werkplek door te voeren. Je neemt geen werk uit handen en je draagt zeker geen oplossingen aan (dat is namelijk niet zo respectvol :)).
Door deze methode vergroten we het probleemoplossend vermogen van onze organisatie en hebben we de weg naar 'continuous improvement' ingeslagen.
Interessante uitdaging voor ons Kata team. " - 12-10-2022 08:15

"Vorige week de training Kata Coach afgerond bij Vrije Oogst. Voor A.O. Smith een belangrijk ingredient voor 'Respectvol Leiderschap' en 'Con… alles lezen - 12-10-2022 08:15

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)