Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2024)
1Psychodidact
star 9,3 (41 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Ard Zwijnenburg
Trainer weerbaarheid
9
Traumasensitief werken voor trainers en coaches

"Prettige afwisseling van theorie, het ervaren van werkvormen en casuïstiek. Direct toe te passen in de praktijk. Kleinschalig en op maat, ruimte voor eigen inbreng. Goede communicatie en verzorging door Pons Academie." - 15-07-2024 14:40

"Prettige afwisseling van theorie, het ervaren van werkvormen en casuïstiek. Direct toe te passen in de praktijk. Kleinschalig en op maat, ru… alles lezen - 15-07-2024 14:40

Beste Ard, dank je wel voor je mooie aanbeveling! En: wat leuk dat je er was! Hartelijke groeten, Pons Academie

- 15-07-2024 14:40
starstarstarstarstar
Leonieke Kraan-van der Linden,
Medewerker toezicht
10
Psychologie op de werkvloer|Effectief samenwerken met verschillende persoonlijkheden

"Deze training heeft me veel geleerd over de verschillende persoonlijkheidstypen en hoe je deze het beste kunt benaderen. Mede door het persoonlijke PCM profiel dat voor deze training wordt opgesteld en de één op één coaching door Manon, ontwikkel je ook meer inzicht in je eigen persoonlijkheid en gedragspatronen. Manon Bongers is een zeer betrokken, enthousiaste en fijne trainer die zorgt voor een veilige omgeving en mooie praktijkoefeningen, beter hadden we het niet kunnen treffen. Het was een intensieve, op sommige momenten confronterende, leerzame training die tot waardevolle inzichten heeft geleid.


" - 15-07-2024 08:41

"Deze training heeft me veel geleerd over de verschillende persoonlijkheidstypen en hoe je deze het beste kunt benaderen. Mede door het perso… alles lezen - 15-07-2024 08:41

starstarstarstarstar_border
van Kempen
kraamverzorgster
8
Voorlichting: Tiltraining Fit blijven in de kraamzorg, verminderen fysieke belasting

"Het was een leerzame bijscholing met tips die we zeker in de praktijk toe kunnen passen. De trainer bracht het ook op een afwisselende wijze wat ook wel fijn was" - 30-06-2024 19:28

"Het was een leerzame bijscholing met tips die we zeker in de praktijk toe kunnen passen. De trainer bracht het ook op een afwisselende wijze… alles lezen - 30-06-2024 19:28