Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
?Psychodidact
?Sonnevelt Opleidingen
?NEN Trainingen

Recente ervaringen

Lara v. Druten
starstarstarstarstar
Lara v. Druten
10
Hechting 2

"Fijne verdiepende training die handig is in het vakgebied maar ook veel brengt ten aanzien van persoonlijke ontwikkeling. Margriet is een fijne, geduldige en zorgvuldige docent die bovenalles een gevoel van veiligheid en respect uitstraalt." - 29-11-2022 19:32

"Fijne verdiepende training die handig is in het vakgebied maar ook veel brengt ten aanzien van persoonlijke ontwikkeling. Margriet is een fi… alles lezen - 29-11-2022 19:32

starstarstarstarstar_half
Bianca Lavino
Acceptant schadeverzekeringen
9
Chakra Massage Cursus

"De chakra massage cursus van Anand Opleidingen is een hele fijne combinatie van energiewerk met houdgrepen uit diverse massagecursussen. De cursus in Zaandam was weer prima verzorgd door Raymond Besems." - 29-11-2022 07:37

"De chakra massage cursus van Anand Opleidingen is een hele fijne combinatie van energiewerk met houdgrepen uit diverse massagecursussen. De … alles lezen - 29-11-2022 07:37

starstarstarstarstar_half
A.A.C. Welten
Planner
9
Darmvitaal

"Zeer leerzaam, interessant en inspirerend. Een hoop dingen geleerd die ik in mn leven en eetpatroon kan toepassen. Geschikt voor iedereen die meer over de invloed van eten wil weten, zowel professioneel als voor jezelf." - 26-11-2022 20:05

"Zeer leerzaam, interessant en inspirerend. Een hoop dingen geleerd die ik in mn leven en eetpatroon kan toepassen. Geschikt voor iedereen di… alles lezen - 26-11-2022 20:05