Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
1Psychodidact
star 9,5 (79 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Niels Visser
10
Instructeursopleiding EHBO en Reanimatie

"Leuke leerzame dagen waar het draaide om de kandidaat.
Het was niet even mee doen en klaar. Je moest je zelf goed inzetten zodat je het examen aan het einde ging halen.
Ik ben daar zelf zeer over te spreken zo blijft de standaard hoog." - 26-06-2022 09:48

"Leuke leerzame dagen waar het draaide om de kandidaat. Het was niet even mee doen en klaar. Je moest je zelf goed inzetten zodat je het exa… alles lezen - 26-06-2022 09:48

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
NEN-EN-ISO 13485:2016: Kwaliteitsmanagement voor medische hulpmiddelen in de praktijk

"Was een kleine groep met veel interactie. Docent stuurde hier goed in. De stillere cursisten werden door de docent niet uit het oog verloren. Meer inzicht gekregen in de verschillen of iets moet of niet." - 15-06-2022 00:00

"Was een kleine groep met veel interactie. Docent stuurde hier goed in. De stillere cursisten werden door de docent niet uit het oog verloren… alles lezen - 15-06-2022 00:00

starstarstarstarstar
Lisette S
10
Hechting - module Kindertherapeut (voor zorg en welzijn)

"Duidelijke videocolleges. Hadden nog langer gemogen. Mooie en prettige opbouw. De afwisseling van theorie en oefeningen tijdens de klassikale lessen was prettig. Goed tempo en veel duidelijke voorbeelden. Super trainer. Erg rustig en behulpzaam. Fijn als ze er bij kwam tijdens de oefeningen, leerzaam!" - 22-06-2022 08:02

"Duidelijke videocolleges. Hadden nog langer gemogen. Mooie en prettige opbouw. De afwisseling van theorie en oefeningen tijdens de klassikal… alles lezen - 22-06-2022 08:02