Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

Tijdsduur

Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

Psycholoog Nederland
Logo van Psycholoog Nederland
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Psycholoog Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 10 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,8
Gemiddeld cijfer voor Assertiviteit: 8 bijeenkomsten
Gebaseerd op 9 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Sonia Ghouili
Ambulant Begeleider Leger des Heils
10
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"De Assertiviteitstraining gevolgd begin 2017 in Amsterdam bij trainer Luchie Klein Twennaar.

Op weg naar de 1ste bijeenkomst, merkte ik dat ik zo zenuwachtig was, en verkrampte in (oude) angst waardoor ik bijna niet meer wilde gaan, maar vanaf het aller eerste moment dat de trainer - Luchie de deur voor mij open deed gingen de zenuwen compleet weg, door zijn buitengewone vriendelijkheid stelt hij je vanaf de eerste seconde op je gemak - en dat heeft hij gedurende de hele cursus weten vast te houden, waardoor ik mezelf op een veilige manier beter heb leren kennen, en meer van mezelf heb durven laten zien.

De training heeft mij zoveel zelf inzicht gegeven in de manier op hoe ik communiceer op werkgebied en binnen de privé sfeer. Je gaat ook heel duidelijk zien hoe anderen mensen communiceren, en hoe jij daar op reageert, en hoe je daar assertiever op kan en mag reageren.

De uitleg en de oefeningen zijn zo leerzaam.

De training heeft mij laten groeien als persoon, ik voel me sterker en zelfverzekerder.

Binnen drie maanden na afloop van de training, had ik een andere baan binnen de functie waar ik voor had gestudeerd, doordat ik me sterk voelde om het gesprek met mijn toemalige manager aan te gaan, gingen de nodige ballen rollen, en nog steeds pluk ik elke dag de vruchten van deze training.

Het verandert je leven, in de meest goede richting! Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

Sonia
" - 17-06-2018 11:12

"De Assertiviteitstraining gevolgd begin 2017 in Amsterdam bij trainer Luchie Klein Twennaar. Op weg naar de 1ste bijeenkomst, merkte ik d… alles lezen - 17-06-2018 11:12

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Professionele assertiviteitstraining onder begeleiding van een psycholoog.

Het voordeel van een psycholoog als coach is dat de training nog iets dieper tot de kern komt. Met onze kennis en kunde worden obstakels oplossingsgericht uit de weg geruimd.

Wij bieden twee trainingen aan. Beiden zijn qua inhoud en opbouw hetzelfde.De avondtraining bestaat uit 8 bijeenkomsten en de dagtraining uit 4 dagdelen.

- Telefonische/Skype intake - Formuleren doelenplan

- Keuze uit: Vierdaagse training of de avondtraining verspreid over 3 maanden

- Een telefonisch coachkwartier tussen elke bijeenkomst

- Individueel mailcontact over voortgang en obstakels

- Eén telefonisch coachkwartier dat5 maanden na d…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Assertiviteit, Feedback geven, Omgaan met weerstand, Persoonlijke ontwikkeling en Zelfvertrouwen.

Professionele assertiviteitstraining onder begeleiding van een psycholoog.

Het voordeel van een psycholoog als coach is dat de training nog iets dieper tot de kern komt. Met onze kennis en kunde worden obstakels oplossingsgericht uit de weg geruimd.

Wij bieden twee trainingen aan. Beiden zijn qua inhoud en opbouw hetzelfde.De avondtraining bestaat uit 8 bijeenkomsten en de dagtraining uit 4 dagdelen.

- Telefonische/Skype intake - Formuleren doelenplan

- Keuze uit: Vierdaagse training of de avondtraining verspreid over 3 maanden

- Een telefonisch coachkwartier tussen elke bijeenkomst

- Individueel mailcontact over voortgang en obstakels

- Eén telefonisch coachkwartier dat5 maanden na de training plaatsvindt. (doelenplan gerealiseerd?)

- Optioneel: 3 individuele coachingsessies van een psycholoog

De assertiviteitstrainingen van Psycholoog Nederland zijn praktisch, persoonlijk en doelgericht. Gedurende 4 bijeenkomsten leert men verschillende assertieve vaardigheden zoals; gevoel uiten, kritiek geven en ontvangen, weigeren, leren onderhandelen, waardering geven en ontvangen, emoties uiten, de ruimte innemen, positiever zelfbeeld creeeren, mening geven, negatieve gedachten uitdagen en grenzen stellen. U bepaald zelf waar u de focus op wilt leggen. Werk of privé-gerelateerd. Of beiden!

Ieder heeft tijdens de training zijn of haar eigen doel. Psycholoog Nederland houdt hier juist rekening mee.

De training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die zich herkennen in één of meer van onderstaande punten.

Door de aanwezigheid van angst bemerk je een belemmering in je sociale gedrag. Je wilt experimenteren met andere vormen van gedrag. Je hebt moeite om op de juiste momenten je doelen te realiseren. Je wilt je zelfvertrouwen en persoonlijkheid vergroten. Je vindt het belang van een ander vaak belangrijker dan je eigen belang.

Elke bijeenkomst heeft een mix van theorie en rollenspellen. Men kan de rollenspellen zien als "zwemmen in het pierenbadje". De deelnemers krijgen de tools in handen om door de weeks "het diepe" in te gaan. Iedereen is anders, daarom weten de psychologen als geen ander dat elk persoon zijn eigen zwembad uitkiest en ook bepaald hoe diep hij of zij wilt gaan. De psychologen proberen de deelnemers uit te dagen om zijn of haar grenzen te verleggen en iets dieper te gaan. Door de individuele coaching tussen de bijeenkomsten door is dit goed mogelijk.

Na afloop ben je beter in staat om voor jezelf op te komen (en de ander in zijn waarde te laten). Je krijgt meer kleur voor je omgeving.

De locatie's waar de training plaatsvindt zijn allen goed bereikbaar met eigen of openbaar vervoer. De trainingslocatie's zijn met zorg uitgekozen zodat we ongestoord kunnen oefenen met rollenspellen.

Follow-up coaching sessie

De assertieve vaardigheden die u tijdens de training leert, moeten op den duur deel van uzelf gaan worden. Om ervoor te zorgen dat u zichelf ook na de training blijft uitdagen, bieden wij standaard 5 maanden na de training een follow-up coachingsessie aan. We onderzoeken dan of de individuele doelen behaald zijn en er wordt samen bekeken hoe de concrete vervolgstappen eruit komen te zien. Tevens is er voor aanvang van de training een intake zodat de psycholoog precies weet op welke wijze de deelnemers het beste uit zichzelf kunnen halen.

individueel coachkwartier

De gehele training wordt gegeven door een psycholoog die standaard tussen de bijeenkomsten door persoonlijk contact met de deelnemers onderhoudt. Dit gebeurt aan de hand van "het coachkwartier". Via een online reserveringssysteem ziet men verschillende data met blokken van 15 minuten. Men laat zijn of haar naam en telefoonnummer achter. De psycholoog belt dan op het gekozen tijdstip op.

Inhoud coachkwartier

TIjdens de coachingsessies worden mogelijke uitdagingen en obstakels besproken. Dat gebeurt aan de hand van oplossingsgerichte cognitieve coaching! De deelnemer kan dieper op individuele probleemstellingen en voorbeelden ingaan. Tevens kan de coachingsessie gaan over aanverwante zaken die met een assertieve houding beter zullen verlopen.

Extra optie: 3 individuele coachingsessies

Indien men graag nog meer individuele begeleiding wilt ontvangen, dan is er ook de mogelijkheid om 3 extra individuele coachingsessies van 45 minuten aan te vragen. Via een online reserveringssysteem kan men zelf de data en tijden uitkiezen voor de individuele coachingsessies.

  • Oplossingsgerichte therapie (solution focused therapy) neemt de situatie zoals de cliënt die zich wenst, als uitgangspunt en doel van de behandeling. Er wordt gezocht naar kleine, haalbare stappen die gemaakt kunnen worden om die situatie te bereiken. Daarbij wordt er van uit gegaan dat men in principe over voldoende kennis, kracht en vaardigheden beschikt om zijn gewenste situatie te bereiken, maar deze nog niet of niet voldoende toepast.
  • Cognitieve therapie: men onderzoekt welke gedachten ten grondslag liggen aan het gevoel. Deze gedachten worden vervolgens onder de loep genomen om te bekijken of ze logisch, waar en helpend zijn. Daar waar het relevant lijkt, wordt uitgezocht welke minder negatieve manier van denken beter past.

 Mogelijke onderwerpen tijdens een coaching sessie:

Effectief communiceren en (samen)werken
Persoonlijke kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen
Omgaan met werkdruk en stress
Tijd- en takenmanagement
Bevorderen van assertiviteit en zelfvertrouwen
Relatie en gezin, scheiding- en opvoedingsvraagstukken
Gezonde levensstijl, omgaan met ziekte en beperkingen
Work life balans
Leren ontspannen
Herkennen en veranderen van negatieve patronen
Zingeving, persoonlijke waarden en keuzes

De assertiviteitstrainingen is er voor iedereen die zijn grenzen beter aan wilt geven en de ruimte in wilt nemen

uw investering

  • Training uitgebreid:
  • Telefonische/Skype intake - Doelenplan.
  • Vier lesdagen (5 uur per dag).
  • Een telefonisch coachkwartier tussen elke bijeenkomst
  • Individueel mailcontact over voortgang en obstakels
  • Follow-up coachingsessie.

€ 780 euro. 

  • Training Top:
  • Het aanbod van training uitgebreid plus:- Drie extra individuele coachingsessies.€ 990 euro. excl BTW
9,8
Gemiddeld cijfer voor Assertiviteit: 8 bijeenkomsten
Gebaseerd op 9 ervaringen
starstarstarstarstar
Sonia Ghouili
Ambulant Begeleider Leger des Heils
10
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"De Assertiviteitstraining gevolgd begin 2017 in Amsterdam bij trainer Luchie Klein Twennaar.

Op weg naar de 1ste bijeenkomst, merkte ik dat ik zo zenuwachtig was, en verkrampte in (oude) angst waardoor ik bijna niet meer wilde gaan, maar vanaf het aller eerste moment dat de trainer - Luchie de deur voor mij open deed gingen de zenuwen compleet weg, door zijn buitengewone vriendelijkheid stelt hij je vanaf de eerste seconde op je gemak - en dat heeft hij gedurende de hele cursus weten vast te houden, waardoor ik mezelf op een veilige manier beter heb leren kennen, en meer van mezelf heb durven laten zien.

De training heeft mij zoveel zelf inzicht gegeven in de manier op hoe ik communiceer op werkgebied en binnen de privé sfeer. Je gaat ook heel duidelijk zien hoe anderen mensen communiceren, en hoe jij daar op reageert, en hoe je daar assertiever op kan en mag reageren.

De uitleg en de oefeningen zijn zo leerzaam.

De training heeft mij laten groeien als persoon, ik voel me sterker en zelfverzekerder.

Binnen drie maanden na afloop van de training, had ik een andere baan binnen de functie waar ik voor had gestudeerd, doordat ik me sterk voelde om het gesprek met mijn toemalige manager aan te gaan, gingen de nodige ballen rollen, en nog steeds pluk ik elke dag de vruchten van deze training.

Het verandert je leven, in de meest goede richting! Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

Sonia
" - 17-06-2018 11:12

"De Assertiviteitstraining gevolgd begin 2017 in Amsterdam bij trainer Luchie Klein Twennaar. Op weg naar de 1ste bijeenkomst, merkte ik d… alles lezen - 17-06-2018 11:12

starstarstarstarstar_half
gubbels
9
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"De 8 bijeenkomsten zaten heel goed in elkaar, ik zag er best tegenop maar ik heb enorm veel geleerd, handvatten gekregen om lastige gesprekken goed te laten verlopen en inzicht gekregen in wat je kan doen als iemand onverwacht of anders dan gedacht, reageert. Prettige afwisseling in theorie en praktijk, het was ook bijzonder leerzaam te horen van anderen waar zij tegenaan liepen met werk en privé. En ik vond Luchie Klein Twennaar een prettige en kritische coach. Ik zou het iedereen aanraden." - 04-07-2016 21:10

"De 8 bijeenkomsten zaten heel goed in elkaar, ik zag er best tegenop maar ik heb enorm veel geleerd, handvatten gekregen om lastige gesprekk… alles lezen - 04-07-2016 21:10

starstarstarstarstar
Melissa Hassain
Hopitality
10
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"Als je iets aan je zelf wilt doen dan dit echt de moeite waard. Je wordt aan het denken gezet en kom je achter dingen die je nooit aan zou denken maar eigenlijk heel simpel en logish is. Het heeft mij enorm geholpen en ik ben erg blij en dankbaar." - 29-11-2015 17:49

"Als je iets aan je zelf wilt doen dan dit echt de moeite waard. Je wordt aan het denken gezet en kom je achter dingen die je nooit aan zou d… alles lezen - 29-11-2015 17:49

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"Ik ben ontzettend blij dat ik deze training heb gevolgd en heb meer geleerd dan ik van tevoren had verwacht. Je wordt echt persoonlijk begeleid waardoor je ontzettend veel leert. Ik ga in het dagelijks makkelijker en beter met situaties om die hiervoor een enorme belemmering vormden. Bedankt!!" - 05-12-2014 17:21

"Ik ben ontzettend blij dat ik deze training heb gevolgd en heb meer geleerd dan ik van tevoren had verwacht. Je wordt echt persoonlijk begel… alles lezen - 05-12-2014 17:21

starstarstarstarstar_half
Bukman
9
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het ontwikkelen of beheersen van assertieve vaardigheden, maar ook aan het zelfbeeld. Door hier aan te werken kan ik op een andere manier naar mezelf kijken en gebeurtenissen niet gelijk op mezelf betrekken, wat ik hier voor wel deed." - 11-11-2014 05:55

"Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het ontwikkelen of beheersen van assertieve vaardigheden, maar ook aan het zelfbeeld. Door hier aa… alles lezen - 11-11-2014 05:55

starstarstarstarstar
Marije Lucas
10
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"De opzet van de training is duidelijk en helder. Fijn was het dat er toch ook flexibiliteit was om in te springen op behoeftes/ervaringenHet intakegesprek en de telefonische afspraken waren een fijne en welkome "stok achter de deur". Door het oefenen van rollenspellen ervaar je hoe je het ook anders kan doen en hoe je soms anders overkomt dan je zelf denkt. Die ervaring is belangrijk bij het beter leren vertrouwen van je eigen kracht! Een aanrader!" - 10-09-2014 11:17

"De opzet van de training is duidelijk en helder. Fijn was het dat er toch ook flexibiliteit was om in te springen op behoeftes/ervaringenHet… alles lezen - 10-09-2014 11:17

starstarstarstarstar
Bart Bruiken
10
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"Ontspannen en goed geïnformeerde cursus. De trainer geeft steeds boeiende theorie over assertiviteitvaardigheden en laat de deelnemers dan oefenen in praktijkcases. Erg prettig daarbij zijn de telefonische coachkwartier'tjes waarbij je de stof van die week kunt toepassen op concrete, persoonlijke situaties.
De trainer is betrokken, relaxed en een mooi voorbeeld van iemand die op een vriendelijke manier assertief is. Ik heb er veel van.geleerd, met name als het gaat om specifieke vaardigheden om in dagelijkse situaties assertief te kunnen zijn." - 02-09-2014 08:58

"Ontspannen en goed geïnformeerde cursus. De trainer geeft steeds boeiende theorie over assertiviteitvaardigheden en laat de deelnemers dan o… alles lezen - 02-09-2014 08:58

starstarstarstarstar
Martin Bijl
salesmanager
10
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"De sfeer bij de training was vanaf het eerste moment al erg prettig. Bij de trainingen was de hele groep erg open en eerlijk. Het oefenen door middel van rollenspellen heeft zeker meerwaarde voor mij gehad. Doordat je "real life" situaties mocht inbrengen was het erg realistisch. De psycholoog wist goed welke vragen hij aan je moest stellen om je te laten reflecteren op je rollenspel. Ook de feedback van groepsgenoten was erg nuttig. Door deze training is mijn zelfbeeld beter geworden en weet ik hoe ik assertief kan zijn op een manier die bij mij past." - 24-03-2014 19:00

"De sfeer bij de training was vanaf het eerste moment al erg prettig. Bij de trainingen was de hele groep erg open en eerlijk. Het oefenen do… alles lezen - 24-03-2014 19:00

starstarstarstarstar
Martin Bijl
salesmanager
10
Assertiviteit: 8 bijeenkomsten

"De sfeer bij de training was vanaf het eerste moment al erg prettig. Bij de trainingen was de hele groep erg open en eerlijk. Het oefenen door middel van rollenspellen heeft zeker meerwaarde voor mij gehad. Doordat je "real life" situaties mocht inbrengen was het erg realistisch. De psycholoog wist goed welke vragen hij aan je moest stellen om je te laten reflecteren op je rollenspel. Ook de feedback van groepsgenoten was erg nuttig. Door deze training is mijn zelfbeeld beter geworden en weet ik hoe ik assertief kan zijn op een manier die bij mij past." - 24-03-2014 18:58

"De sfeer bij de training was vanaf het eerste moment al erg prettig. Bij de trainingen was de hele groep erg open en eerlijk. Het oefenen do… alles lezen - 24-03-2014 18:58

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)