Complexe scheiding- en omgangsproblematiek

Niveau
Tijdsduur

Complexe scheiding- en omgangsproblematiek

Bender Academie
Logo van Bender Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Bender Academie biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Deventer, Eindhoven, Utrecht, Zwolle

Beschrijving

Alles wat je moet weten over complexe scheidingen en de veiligheid van kinderen in 2 dagen

Per jaar maken in Nederland zo’n zeventigduizend kinderen de (echt)scheiding van hun ouders mee. Uit onderzoek blijkt dat deze jeugdigen ongeveer tweemaal zo vaak problemen ervaren als jeugdigen uit intacte gezinnen. Het gaat dan bijvoorbeeld om emotionele -, sociale -, of gedragsproblemen en lagere schoolprestaties. Met ongeveer 2/3 van de kinderen die een scheiding meemaken gaat het na verloop van tijd weer redelijk tot goed. 1/3 van de jeugdigen ervaart de genoemde gevolgen in ernstige mate. Vaak omdat de kinderen blootgesteld worden aan langdurige en heftige conflicten tussen ouders. Wat met deze c…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Alles wat je moet weten over complexe scheidingen en de veiligheid van kinderen in 2 dagen

Per jaar maken in Nederland zo’n zeventigduizend kinderen de (echt)scheiding van hun ouders mee. Uit onderzoek blijkt dat deze jeugdigen ongeveer tweemaal zo vaak problemen ervaren als jeugdigen uit intacte gezinnen. Het gaat dan bijvoorbeeld om emotionele -, sociale -, of gedragsproblemen en lagere schoolprestaties. Met ongeveer 2/3 van de kinderen die een scheiding meemaken gaat het na verloop van tijd weer redelijk tot goed. 1/3 van de jeugdigen ervaart de genoemde gevolgen in ernstige mate. Vaak omdat de kinderen blootgesteld worden aan langdurige en heftige conflicten tussen ouders. Wat met deze conflicten samengaat is dat het contact met één van de ouders onder druk kom te staan.  Hierdoor komen de kinderen in een loyaliteitsconflict. Dit kan tot gevolg hebben dat het contact met één van de ouders volledig wordt verbroken. Dit gaat ten koste van een veilige ontwikkeling van deze kinderen.   Jeugd- & gezinsprofessionals in het maatschappelijk veld (buurthuizen, scholen, kinderopvang) en in het sociaal domein krijgen veel zorgvragen rondom deze complexe echtscheidings- en omgangsproblematiek. Uit onderzoek blijkt dat deze zorgvragen groeien en dat gemeenten worstelen om hier effectieve hulp op in te zetten. Hierdoor zijn de kosten hoog en wordt het uiteindelijke resultaat, namelijk een veilige en stabiele opvoedomgeving voor het kind, onvoldoende behaald.  Het is daarom van belang dat de professionals voldoende toegerust zijn met specialistische kennis en vaardigheden rondom deze problematiek zodat er tijdig gesignaleerd kan worden en de juiste hulp op de juiste manier kan worden ingezet.   In deze 2-daagse cursus gaan we in op het signaleren van problemen rondom complexe echtscheidings- en omgangsproblematiek en leer je hoe jij als jeugd- & gezinsprofessional hier effectief mee om kan gaan. Daarnaast wordt er specifiek aandacht besteed aan ouderverstoting, de rol van de hulpverlening hierin en de juridische consequenties die dit kan dit hebben voor de verstotende ouder.

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)