Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Recente ervaringen

Lisa Broos
starstarstarstarstar
Lisa Broos
Adviseur Circulaire Economie
10
Storytelling Powersessie - Verhalen vertellen vanuit persoonlijke kracht en een stevige basis

"Ik heb onwijs veel geleerd in de driedaagse cursus storytelling van Manon. I.v.m. de maatregelen vond de cursus online plaats, maar dat deed niet af aan de inspiratie en het leereffect. De groep cursisten was klein, we waren met 3 personen. Iedere cursusdag hebben we geoefend met het aan elkaar vertellen van onze verhalen. Door veel te oefenen en elkaar feedback te geven leerden we storytelling technieken zoals de juiste opbouw van een verhaal, een doelgroep selecteren, details toevoegen en een boodschap meegeven.

Wat we ook van elkaar leerden is dat je veel te streng voor jezelf kunt zijn ;) Na drie dagen hebben we niet alleen storytelling geleerd, maar hebben we ook ons zelf goed leren kennen en ben ik ieder geval een stuk zelfverzekerder geworden. De cursus Storytelling leert je lessen die toe te passen zijn in je dagelijkse werk en leven. Ik ben me bewuster van hoe ik mezelf presenteer en geef mezelf meer ruimte om waarde toe te voegen.

Ik kan de tools en technieken die we aangereikt hebben gekregen van Manon direct inzetten in mijn werk en ik weet dat ik veel profijt zal hebben van het doen van deze cursus. Ik raad het iedereen aan." - 05-03-2021 15:19

"Ik heb onwijs veel geleerd in de driedaagse cursus storytelling van Manon. I.v.m. de maatregelen vond de cursus online plaats, maar dat deed… alles lezen - 05-03-2021 15:19

starstarstarstarstar_half
Laurette de Heus
9
Online training Effectief Communiceren

"Prettig dat het geen vastomlijnde format betrof, waardoor tijdens de introductie/ kennismaking genoemde voorbeelden aandacht konden krijgen en op genoemde zaken ingesprongen kon worden.
Zeer praktische training, waarbij veel aandacht is voor koppeling tussen theorie en voorbeelden uit de dagelijkse werkpraktijk. " - 05-03-2021 13:26

"Prettig dat het geen vastomlijnde format betrof, waardoor tijdens de introductie/ kennismaking genoemde voorbeelden aandacht konden krijgen … alles lezen - 05-03-2021 13:26

starstarstarstarstar_border
Daryoush Shirzadi
Ambulant jongerenwerker
8
Feedback Learning Week

"Een goede trainingsopbouw wordt gekenmerkt door een geleidelijke opbouw van de intensiteit.
En ook betrokkenheid en interactief deelnemen aan de training vanaf begin tot eind was geweldig. Bedankt voor inzet en uitleg. " - 05-03-2021 13:11

"Een goede trainingsopbouw wordt gekenmerkt door een geleidelijke opbouw van de intensiteit. En ook betrokkenheid en interactief deelnemen… alles lezen - 05-03-2021 13:11