Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2024)
1Alfabeta Tekst en Training
star 9,6 (47 ervaringen)
2Coach+Result
star 9,4 (25 ervaringen)
3Grip trainingen
star 9,4 (59 ervaringen)
4Capgemini Academy
star 9,1 (53 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
van der Horst
10
Schrijftraining op maat - incompany

"De trainer heeft duidelijke uitleg gegeven. Je leert kritisch kijken naar je eigen teksten en anders schrijven. Er zijn goede tips meegegeven om je schrijfniveau te verbeteren. Er wordt goed ingespeeld op de organisatie en de doelgroep." - 28-05-2024 13:30

"De trainer heeft duidelijke uitleg gegeven. Je leert kritisch kijken naar je eigen teksten en anders schrijven. Er zijn goede tips meegegeve… alles lezen - 28-05-2024 13:30

starstarstarstarstar
Cornelis Blok
Teamleider
10
Grip op mail training. Grip op e-mail = grip op je werk = rust in je hoofd!

"Super training, wat het werk makkelijk en overzichtelijker maakt.
Ik kan iedereen deze training adviseren. Nooit meer een volle in-box. Van goed opslaan naar agenda beheer. Na de training ontvang je leuke mails als reminder." - 28-05-2024 13:07

"Super training, wat het werk makkelijk en overzichtelijker maakt. Ik kan iedereen deze training adviseren. Nooit meer een volle in-box. Va… alles lezen - 28-05-2024 13:07

starstarstarstarstar
Nicole Koolhaas
10
Adviesvaardigheden

"De training heeft meer als mijn verwachting waargemaakt! Om te beginnen is Anne een super fijn mens, de manier van communicatie en uitleggen is heel prettig. Ze kijkt onwijs goed naar mij als persoon en geeft ook handvaten die passen bij mijn persoonlijkheid. Hiervoor moet je een goede trainer zijn met heel veel mensenkennis. De training heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en meer vertrouwen in mijzelf als professional." - 27-05-2024 12:52

"De training heeft meer als mijn verwachting waargemaakt! Om te beginnen is Anne een super fijn mens, de manier van communicatie en uitleggen… alles lezen - 27-05-2024 12:52