Professionele ruggespraak

Professionele ruggespraak

GASSHO | developing people
Logo van GASSHO | developing people

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

Beschrijving

developing people because people matter 

"Hi Thomas, lang geleden dat ik je gesproken heb. Zou graag eens met je bijpraten, ook omdat ik inmiddels een functie heb die veeleisend is en soms het uiterste van mijn kunnen vraagt. Daarom ben ik op zoek naar een klankbord waar ik op gezette tijden mee kan sparren en dacht aan jou. Hoor graag van je wat jouw ideeën hierbij zijn."


Je werkt hard, dat weet je maar al te goed

De inspanning die je levert, hoort er gewoon bij. Focus op resultaten, snel zien waar het probleem zit en daar een oplossing voor bedenken, wordt bovenmatig gewaardeerd. Op het gevaar af dat je niet meer overziet wat er werkelijk toe doet. Als je dat niet in woorden kan vatten, kan je er ook niet meer over nadenken…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Assertiviteit, Feedback geven, Omgaan met weerstand, Persoonlijke ontwikkeling en Zelfvertrouwen.

developing people because people matter 

"Hi Thomas, lang geleden dat ik je gesproken heb. Zou graag eens met je bijpraten, ook omdat ik inmiddels een functie heb die veeleisend is en soms het uiterste van mijn kunnen vraagt. Daarom ben ik op zoek naar een klankbord waar ik op gezette tijden mee kan sparren en dacht aan jou. Hoor graag van je wat jouw ideeën hierbij zijn."


Je werkt hard, dat weet je maar al te goed

De inspanning die je levert, hoort er gewoon bij. Focus op resultaten, snel zien waar het probleem zit en daar een oplossing voor bedenken, wordt bovenmatig gewaardeerd. Op het gevaar af dat je niet meer overziet wat er werkelijk toe doet. Als je dat niet in woorden kan vatten, kan je er ook niet meer over nadenken. En wat niet overdacht wordt, gaat een eigen leven leiden. Je eigen verhaal, waar het je om te doen is, verdwijnt naar de achtergrond


Kan het ook anders?

Je hoeft niet eerst averij op te lopen of door schade en schande wijs te worden. Met enige regelmaat met een buitenstaander rond de tafel voor ruggespraak over ‘de stand van jezelf’ vind ik net zo gewoon als een auto die je naar de garage brengt voor periodiek onderhoud. 

Professionele ruggespraak gaat voorbij aan ‘opschieten en oplossen.’ Het gangbare denken wordt ingeruild voor reflectief denken, denken op de plaats rust. Waar ben je druk mee, wat was ook alweer je bedoeling? Antwoorden zijn niet het hoofddoel maar een welkom bijkomend effect.

"Zonder belerend of zweverig te zijn zal Thomas de spiegel voorhouden, om vervolgens de diepte in te gaan. Heerlijk, een échte (organisatie) coach." 


Jezelf 'de maat nemen' 

Naarmate je verder komt in je loopbaan gaan andere factoren een rol spelen. Wat je doet, is minder vanzelfsprekend geworden dan het lange tijd was. Je gedraagt je zoals andere mensen denken dat je bent of je graag zien. Zonder erg in te hebben raak je afgesloten van jezelf.

Niet enkel professioneel maar ook sociaal en emotioneel wil je jezelf begrijpen en begrepen worden. Met jezelf overweg kunnen – schaduwkanten, onzekerheid, twijfel -  staat aan de basis van je ontwikkeling als professional.  

Vooruitkomen door stil te staan brengt je verder dan je vooraf kan bedenken. Jezelf ‘de maat nemen’ maakt duidelijk wat je te doen staat, waar het je in essentie om te doen is. Noem het inzicht, focus, inspiratie. Eerlijk zijn over wie je bent, begrijpen wat er om je heen gebeurt, responsief zijn voor ideeën van anderen en anders.


Herken je dit?

  • Zit het even tegen? Je loopt er niet voor weg! Je weet ook wanneer iets je bovenmatige inspanning kost, meer dan nodig. 
  • Je bent vraagbaak voor mensen om je heen. Met eigen vragen, twijfels, nieuwe ideeën is het moeilijk voor de dag komen of gehoor te vinden.
  • Je denkt jezelf vast en komt steeds weer op hetzelfde punt uit. Je vraagt je af hoe deze vicieuze cirkel te doorbreken.
  • Je zoekt een klankbord buiten je eigen organisatie. Om je eigen verhaal scherp te houden.
  • Je wilt uitgedaagd worden. Buiten je comfortzone in een veilige omgeving. Zonder afkeuring of afrekening.
  • Je hebt de kriebels, je wilt graag meer. Nieuwe ontwikkelingen, vage ideeën. Erg opschieten doet het niet.

Een duurzame versie van jezelf worden?

Een ‘ruggespraakgesprek’ richt zich op professionals met meerjarige ervaring. De focus ligt op de inspanning zelf, het onderweg zijn. Nagaan waar het evenwicht ligt tussen doen en laten, ruimte maken en grenzen stellen, bij de ander zijn en jezelf blijven, daadkracht en geduld. Het resultaat reikt verder dan zich vooraf laat bedenken. 

Thomas weet de juiste snaar te raken en weet wanneer hij tegengas moet geven om je persoonlijk te laten groeien. Professionele ruggespraak noemen we dat. Ik ben erg dankbaar dat wij op deze manier mogen werken aan mijn persoonlijke en professionele groei. Groeien vanuit kracht, niet vanuit armoede is het devies waarmee je even een pas op de plaats maakt en jezelf ruimte geeft. Thomas bedankt.”

Doe jezelf goed, maak werk van ruggespraak!

Voor aanvang vindt een kennismakingsgesprek plaats. Afspraken over de uitvoering worden vastgelegd in een Overeenkomst van opdracht.

Een traject Professionele ruggespraak omvat 6 gesprekken met een doorlooptijd van 4 tot 6 maanden. Nadien kan naar wens ruggespraak plaatsvinden op ad-hoc basis. De tijdsduur van een ruggespraakgesprek is 2 uur en vindt plaats op 5 min. loopafstand van Utrecht CS. 

Kosten 

De kostprijs voor de uitvoering van één ruggespraakgesprek bedraagt € 290,00 exclusief reiskosten (indien van toepassing: € 0,21 per kilometer) en 21% BTW. Met het kennismakingsgesprek zijn geen kosten gemoeid. Facturering vindt plaats na afloop op basis van het aantal gevoerde ruggespraakgesprekken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)