Basiscursus Bouwregelgeving

Niveau
Tijdsduur

Basiscursus Bouwregelgeving

Geoplan cursussen en congressen
Logo van Geoplan cursussen en congressen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,0 Geoplan cursussen en congressen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,0 (uit 41 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

In twee dagen inzicht in de omgevingsvergunning voor het bouwen

Deze basiscursus geeft inzicht in de vergunningverlening en regelgeving rond bouwen onder de Omgevingswet. Je krijgt tijdens deze cursus een samenhangend beeld van het vergunning­verleningstraject, van aanvraag tot handhaving. We gaan in op de gehele procedure van de omgevingsvergunning en hoe dit onder de Omgevingswet uit gaat zien. De cursus geeft antwoord op vragen als: Waar heb je een omgevingsvergunning om te bouwen voor nodig? Welke procedure doorloopt een aanvraag en waar wordt die aan getoetst? Wanneer is bouwen vergunningvrij? Hoe handhaaf je bouwregels? En wat moet je doen als het bouwplan strijdig is met het bestemmi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Omgevingswet, Fiscaal recht, Financieel recht, Grondbeleid en Vastgoedrecht en Appartementsrecht.

In twee dagen inzicht in de omgevingsvergunning voor het bouwen

Deze basiscursus geeft inzicht in de vergunningverlening en regelgeving rond bouwen onder de Omgevingswet. Je krijgt tijdens deze cursus een samenhangend beeld van het vergunning­verleningstraject, van aanvraag tot handhaving. We gaan in op de gehele procedure van de omgevingsvergunning en hoe dit onder de Omgevingswet uit gaat zien. De cursus geeft antwoord op vragen als: Waar heb je een omgevingsvergunning om te bouwen voor nodig? Welke procedure doorloopt een aanvraag en waar wordt die aan getoetst? Wanneer is bouwen vergunningvrij? Hoe handhaaf je bouwregels? En wat moet je doen als het bouwplan strijdig is met het bestemmings of omgevingsplan?

Onder de Wabo zijn de verschillende vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu samengevoegd tot één vergunning: de omgevingsvergunning. Ook onder de Omgevingswet blijft de omgevingsvergunning behouden, zij het met de nodige wijzigingen. Zo wordt bijvoorbeeld de afwegingsruimte voor het lokale bestuur vergroot. Daarnaast wordt onder de Omgevingswet alle beleid en regelgeving voor de leefomgeving in het omgevingsplan geconcentreerd.
Niet voor alle bouwactiviteiten is een omgevingsvergunning nodig. In sommige gevallen mag vergunningvrij gebouwd worden. Maar ‘vergunningvrij’ is niet hetzelfde als ‘regelvrij’. Ook vergunningvrije bouwwerken moeten aan de wet- en regelgeving voldoen. Deze basiscursus geeft inzicht in de vergunningverlening en regelgeving rond bouwen onder de Omgevingswet.

Deze cursus is bestemd voor medewerkers die aanvragen voor omgevingsvergunningen om te bouwen toetsen en medewerkers die werken op de front-office en bij bouw- en woningtoezicht. De cursus is ook geschikt voor advocaten en projectontwikkelaars.

Na het volgen van de Basiscursus Bouwregelgeving ken je de hoofdlijnen van de regelgeving en rechtspraak rondom de omgevingsvergunning om te bouwen en ben je in staat een bouwaanvraag te beoordelen. Door het interactieve karakter van de cursus heb je ook volop ruimte gehad je eigen praktijk te bespreken met mededeelnemers en docenten.

Dag 1
- Systeem van bouwen onder de Wabo
- Kwalificatie van bouwwerken
- Omgevingsvergunning voor het bouwen: de procedure
- Waar wordt omgevingsvergunning voor het bouwen aan getoetst?
- Vergunningvrij bouwen


Dag 2
- Bouwen en afwijken van het bestemmingsplan
- Kruimelgevalllen
- Tijdelijk afwijken
- Rechtsbescherming
- Bor en Mor: specifieke aspecten voor bouwen
- Handhaving
- Workshop

2 dagen van 09:30 tot 16:30u.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)