Overleg binnen de onderneming
Beschrijving
Je bekijkt nu de cursus 'Overleg binnen de onderneming' van Hobp. Als je deze cursus boekt, dan krijg je ook 6 maanden toegang tot ons leerplatform voor duurzame inzetbaarheid met aanvullende cursussen! Wie is Hobp? Hobp is een NRTO gecertificeerde opleider en partner van TNO. Wij zijn gespecialiseerd in het thema duurzame inzetbaarheid. In totaal bieden wij ruim 600+ leeritems aan gericht op duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van medewerkers. Naast het uitgebreide leeraanbod biedt Hobp ook een unieke Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX van TNO) aan én een meetinstrument (de KoBaDi) om de financiële impact van duurzame inzetbaarheid te berekenen. Wil je hie…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Overal waar mensen samenwerken, is overleg nodig. Elke organisatie ontwikkelt een eigen stijl van overleg voeren. Het kan vaak erg handig zijn die overlegstijl van tijd tot tijd eens kritisch door te lichten. Dat kan bijvoorbeeld door jezelf af te vragen of die stijl nog wel past bij de fase van ontwikkeling waarin de onderneming zich bevindt. Als je gemerkt hebt dat er binnen het bedrijf bepaalde wrijvingen zijn, kan dat natuurlijk aan bepaalde personen liggen. Vaker zit de oorzaak in de manier waarop je met elkaar communiceert. Deze online cursus helpt je op weg om voor jouw bedrijf de beste benadering te kiezen.
Deze cursus vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld.De cursus leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en/of efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt de cursus zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben.
Doel van de cursus
De online cursus 'Overleg binnen de onderneming' helpt je om binnen jouw onderneming effectiever te communiceren via de beste overlegvorm.
Wat kan of ken je na de cursus
- Onderscheiden van vergadering en werkoverleg
- Kennis van diverse soorten overleg
- Kennis van de structuur en het verloop van een vergadering (zoals de BOB-structuur)
- Kennis van besluitvorming en besluitmethoden
- Kennis van overlegverstoringen
- Kennis van aspecten van medezeggenschap, ondernemingsraad, centrale ondernemingsraad
- Kritisch bekijken van huidige overlegvormen binnen jouw onderneming
- Kiezen van beste overlegvorm voor jouw onderneming (op dit moment)
Duur en studiebelasting
De e-learning 'Overleg binnen de onderneming' duurt ongeveer 9 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 12 uur.
Doelgroep en vooropleiding
Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij overlegsituaties in de werksituatie. Advies vooropleiding: MBO2.
Vaardigheden
Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Samenwerken en overleggen, Plannen en organiseren, Omgaan met verandering en aanpassen.
Lesmaterialen
De cursus 'Overleg binnen de onderneming' bestaat uit: VideoCollege, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Praktijkopdrachten, Checklist instemmingsrecht, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Boerencommunicatie eitje'.
Opbouw van de cursus
Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets.
Aantal modules
Deze cursus bestaat uit 2 modules.
Toetsing
De online cursus 'Overleg binnen de onderneming' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.
Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!
Hobp is dé opleider die medewerkers helpt om gezond,
gelukkig en bekwaam aan het werk te blijven en bedrijven
ondersteunt met een oplossing voor duurzame inzetbaarheid.
Wij zijn gespecialiseerd in online cursussen en
leermiddelen gericht op duurzame inzetbaarheid. Dat wil zeggen:
vitaliteit en gezondheid, werkplezier, werk-privé balans,
persoonlijk leiderschap en vakbekwaamheid.
Met ons brede aanbod helpen we medewerkers om gelukkiger, gezonder
en bekwamer aan het werk te zijn en te blijven. Zo maken we een
positieve impact op de werkvloer én de groei van organisaties. Denk
aan verhoogde productiviteit, kostenbesparingen, meer werkplezier
en motivatie, minder verzuim, minder werkstress en sterkere
personeelsretentie.
Hobp is NRTO en CRKBO gecertificeerd en officieel
ontwikkelingspartner van TNO, NPDI en MVO Nederland.
______________________
Voor bedrijven bieden wij speciale
mogelijkheden:
Bedrijven staan voor grote uitdagingen: het aantal burn-outs stijgt, ziekteverzuim is hoog en het vinden en behouden van goed personeel wordt steeds lastiger. Dit brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Wat kun je als werkgever en HR doen om deze uitdagingen te overwinnen én voorkomen?
Het begint met zorg en aandacht voor je mensen. Zij vormen het hart en de veerkracht van jouw organisatie. Door ervoor te zorgen dat je medewerkers gezond, gemotiveerd en productief blijven, maak je ze ‘duurzaam inzetbaar’ en kun je samen groeien naar de toekomst.
Hobp biedt bedrijven daarom een succesvolle aanpak voor het meetbaar verbeteren van de inzetbaarheid van medewerkers, gecombineerd in 1 online platform.
- Inzicht en bewustwording: Met de DIX-scan krijgen medewerkers inzicht in hun eigen inzetbaarheid, wat de bewustwording binnen je organisatie vergroot.
- Persoonlijk groeiplan: Na de scan ontvangen medewerkers individuele online leerinterventies, waarmee ze hun inzetbaarheid kunnen verbeteren.
- Realtime inzicht en bedrijfsrapportage: Via het dashboard heb je 24/7 inzicht in de voortgang en activiteiten op het platform. De scanresultaten van de medewerkers worden omgezet in een heldere rapportage en blauwdruk van je organisatie.
- Kosten-batenanalyse van TNO: De financiële impact van de huidige en verbeterde duurzame inzetbaarheid wordt berekend, inclusief benchmarks, zodat je inzicht krijgt in de menselijke én zakelijke voordelen.
Wil je onze aanpak of tools op een andere manier gebruiken,
zoals apart of geïntegreerd in je huidige (leer)platform, LMS, of
LXP? We bespreken graag hoe we aan jouw specifieke behoeften kunnen
voldoen!
Neem contact met ons op of neem kijkje op onze website om de
mogelijkheden te bespreken.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.