4.528 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1PER4MANCE
star 9,4 (27 ervaringen)
2Coach+Result
star 9,3 (23 ervaringen)
3Picabia Opleidingen
star 8,7 (26 ervaringen)
4SGS Search Ingenieursbureau BV
star 7,9 (27 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstar_borderstar_border
Frank Lam
Consultant IV
6
Online VCA VOL, met examen

"De online lessen waren erg compleet, maar de vragen waren vaak afwijkend van de examenvragen. De organisatie van het examen was slecht, samen met 8 anderen kregen we een verkeerde starttijd door, we moesten 1 1/2 uur wachten! De examen coördinator was een goede en sympathieke man." - 25-06-2021 07:05

"De online lessen waren erg compleet, maar de vragen waren vaak afwijkend van de examenvragen. De organisatie van het examen was slecht, same… alles lezen - 25-06-2021 07:05

starstarstarstarstar_border
Harry van der Heijden
Uitvoerder
8
VCA VOL e-learning incl. examen

"Deskundige en vriendelijke trainer heeft kunnen regelen dat ondanks miscommunicatie in mail - om toch dag klassikaal mee te kunnen doen om testvragen te oefenen en daarna examen positief af te ronden - TOP !!!!!" - 25-06-2021 06:53

"Deskundige en vriendelijke trainer heeft kunnen regelen dat ondanks miscommunicatie in mail - om toch dag klassikaal mee te kunnen doen om t… alles lezen - 25-06-2021 06:53

starstar_halfstar_borderstar_borderstar_border
dhr. Edgar van Waardenburg
3
SAFe Product Owner / Product Manager inclusief examen voucher

"Ik heb hele goede ervaringen met trainingen van de CAP Academy, waar jullie zeker trots op mogen zijn. Specifiek voor deze training vind ik het moeilijk om dat te benoemen, omdat deze wel erg ver af staat van wat ik van jullie gewend ben.
Hoe waardeer je de trainingsmaterialen? 4
In hoeverre heb je geleerd wat je wilde leren? 2
In hoeverre zou je deze training aanbevelen? 2
In hoeverre is het geleerde toepasbaar? 2
Hoe waardeer je Trainer? 6" - 19-06-2021 00:00

"Ik heb hele goede ervaringen met trainingen van de CAP Academy, waar jullie zeker trots op mogen zijn. Specifiek voor deze training vind ik … alles lezen - 19-06-2021 00:00