4.325 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2020)
1PER4MANCE
star 9,6 (57 ervaringen)
2YEARTH Academy
star 9,0 (20 ervaringen)
3Capgemini Academy
star 8,8 (28 ervaringen)
4Picabia Opleidingen
star 8,7 (72 ervaringen)
5Schouten & Nelissen
star 8,4 (132 ervaringen)
6IVM (Instituut voor Veiligheid & Milieu)
star 7,9 (24 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Anoniem
Research Technician Molecular Biology
10
Herkennen van en inspelen op gedrag van anderen met DISC

"De DISC training was ontzettend leerzaam en leuk. Vooraf kregen we uitgebreide informatie zodat we ons al goed konden inlezen in het onderwerp. De training zelf werd heel interactief gegeven door Ingrid. Ze heeft heel veel kennis en ervaring en is ontzettend flexibel; op basis van de groep past ze makkelijk de training aan indien dit nuttig is. De inhoud en het niveau zijn van erg goed en uitdagend. Ik zou deze training zeker aanraden aan iedereen die met collega’s samen werkt. Je leert veel over jezelf en zult daarnaast gedrag van andere beter begrijpen na het volgen van de training. " - 24-11-2020 12:57

"De DISC training was ontzettend leerzaam en leuk. Vooraf kregen we uitgebreide informatie zodat we ons al goed konden inlezen in het onderwe… alles lezen - 24-11-2020 12:57

starstarstarstar_borderstar_border
Hans Slag
Adviseur
6
Online VCA VOL

"De gebruikersinterface van de examensoftware was niet intuïtief.
Verbeterpunten:
-gebruik term 'informatiekaarten' ipv 'oefenkaarten' lijkt logischer
-zet oefenkaarten links, en examenvragen rechts, dit is de logische volgorde en je leest immers ook van links naar rechts
-maak een optie (checkbox bovenin) om standaard alle oefenkaarten met (+) / uitgebreide informatie te openen, dit scheelt heel veel klikken (= RSI)
-zorg dat navigatie door de kaarten m.b.v. toetsenbord mogelijk is (pijltje links, pijltje rechts, spatie om uitgebreide info te zien, etc.)
-bij de layout op een tablet / telefoon vallen knopjes uit beeld, ook vallen de witte pijltestoetsen soms over de text heen. --> testen, voor zowel horizonrtaal als verticale stand
-
" - 24-11-2020 07:57

"De gebruikersinterface van de examensoftware was niet intuïtief. Verbeterpunten: -gebruik term 'informatiekaarten' ipv 'oefenkaarten' lijk… alles lezen - 24-11-2020 07:57

Beste Hans, dank voor de uitgebreide feedback. Ik geef al je punten door aan onze e-learning specialisten. Hartelijke groet, Judith van IVM

- 24-11-2020 07:57
starstarstarstarstar_border
Linda Wever
Wijkteam consulent schulddienst Gemeente
8
Begeleiden van Ondernemers met schulden

"Merkbaar passie voor het vak maakt enthousiast en boeiend. Veel vertellen ipv alleen van powerpoint houdt aandacht beter vast. Zelf oefeningen laten doen met cursisten. Veel aandacht voor cursisten, zorgt voor goede onderlinge sfeer. Enige puntje is dat ik iets strakker op de stof wilde ingaan en minder over bijzaken omdat het maar 2 dagen is. " - 24-11-2020 07:56

"Merkbaar passie voor het vak maakt enthousiast en boeiend. Veel vertellen ipv alleen van powerpoint houdt aandacht beter vast. Zelf oefening… alles lezen - 24-11-2020 07:56