De kracht van Feedback

Type product
Tijdsduur

De kracht van Feedback

Spotlight Training & Ontwikkeling
Logo van Spotlight Training & Ontwikkeling
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,4 Spotlight Training & Ontwikkeling heeft een gemiddelde beoordeling van 9,4 (uit 160 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Feedback als geschenk. 

Kun je goed luisteren naar kritiek of ga je meteen in de aanval of verdediging? Durf jij het rechtstreeks te zeggen als je iets dwarszit of ben je bang de ander te kwetsen of ruzie te krijgen? Vraag je weleens om feedback of vermijd je feedback zo veel mogelijk?

Op een respectvolle manier omgaan met feedback is belangrijk maar niet gemakkelijk. Het kan heel spannend zijn om tegen iemand te zeggen wat je op je hart hebt. We zijn bang de relatie met de ander kapot te maken. Vaak vermijden we daardoor het geven van feedback, terwijl dit averechts werkt. Door het op te kroppen, krijgt het steeds meer lading en op een gegeven moment barst de bom. Ook feedback ontvangen k…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Feedback als geschenk. 

Kun je goed luisteren naar kritiek of ga je meteen in de aanval of verdediging? Durf jij het rechtstreeks te zeggen als je iets dwarszit of ben je bang de ander te kwetsen of ruzie te krijgen? Vraag je weleens om feedback of vermijd je feedback zo veel mogelijk?

Op een respectvolle manier omgaan met feedback is belangrijk maar niet gemakkelijk. Het kan heel spannend zijn om tegen iemand te zeggen wat je op je hart hebt. We zijn bang de relatie met de ander kapot te maken. Vaak vermijden we daardoor het geven van feedback, terwijl dit averechts werkt. Door het op te kroppen, krijgt het steeds meer lading en op een gegeven moment barst de bom. Ook feedback ontvangen kan moeilijk zijn, we voelen ons snel boos of afgewezen.

Toch is feedback heel waardevol en onmisbaar voor ons functioneren en voor ons zelfbeeld. We hebben het nodig om onszelf te ontwikkelen en ons gedrag bij te kunnen sturen. Feedback geven is ook onmisbaar in een goede samenwerking. Je leert van elkaar en verbetert de samenwerking.

Tijdens de training ‘De kracht van feedback’ leer je wat jouw valkuilen zijn bij het geven en ontvangen van feedback. Je leert wat je nodig hebt om beter om te gaan met feedback. Het geven of krijgen van feedback wordt zo leuker en leuker en je merkt steeds meer wat het geschenk ervan is.

Resultaat: Je weet hoe je respectvol feedback kunt geven en ontvangen

Na de training ‘De kracht van feedback’ kun je de regels voor het geven en ontvangen feedback toepassen. Je hebt een duidelijk beeld over hoe je op anderen overkomt en je bent je meer bewust van je valkuilen. Je kunt beter samenwerken en praat niet meer óver maar mét elkaar. Als je ergens last van hebt dan blijf je er niet langer mee zitten, maar spreek je de ander aan. Ook zal je meer openstaan voor het krijgen van feedback, waardoor je jezelf sneller ontwikkelt. Er is meer vertrouwen ontstaan en je bent opener in de omgang met collega’s.

Voor wie is deze training geschikt?

De training ‘De kracht van feedback’ is voor iedereen die wil leren om opener te praten over elkaars gedrag en de effecten hiervan. Voor iedereen die beter voor zichzelf wil opkomen en op zoek is naar een effectieve en prettige samenwerking.

Inhoud Training de Kracht van Feedback

 • Kennismaking en doelen benoemen  
 • Feedback op inhoud, vorm of ervaring 
  •  Zakelijke feedback
  • Persoonlijke feedback
 • Effecten van wel of niet feedback geven
 • Regels en Valkuilen
  • De reactie op de feedback
  • De onderliggende processen
 • Grip op je gedachten
  • Blokkerende gedachten en overtuigingen
 • Groepsfeedback
  • Blokkerende gedachten en overtuigingen
  • Waarderings-en-verbeterpunten benoemen
  • Kwaliteitenspel
 • Rollenspel
  • Lastige praktijksituaties naspelen
 • Je eigen stappenplan maken 

Praktische Informatie

Deze training is alleen mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. Je ontvangt na de training een certificaat. De maximale groepsgrootte is 10 deelnemers.

Voorbereiding van de training

Vooraf aan de training is er een intake. Daarna ontvangen de deelnemers een samenvatting van de theorie en een voorbereidende opdracht.

Tijdens de training

Tijdens de trainingsdag zelf is veel ruimte en aandacht voor het oefenen van de persoonlijke situaties. De werkvormen zijn zeer afwisselend: theorie, praktijk- en groepsopdrachten en discussies. Je leert vooral door te doen en van de persoonlijke feedback tijdens de verschillende oefeningen en opdrachten. Door het gedrag zelf te ervaren, herken je het beter en pas je je nieuwe gedrag sneller toe.

Begeleiding na de training

In overleg wordt er gekeken of er een terugkomsessie of coaching on the job gewenst is.

Haal het beste uit jezelf en uit je werk!

Bij Spotlight Training & Ontwikkeling krijg je kwalitatief goede trainingen met uitgebreide service. Gedurende minimaal 6 maanden begeleiden we je bij het werken aan jouw leerdoelen. 

Spotlight Training en Ontwikkeling richt zich op mensen die veel energie in hun werk stoppen en meer resultaat willen behalen. Mensen die succesvoller willen zijn, maar die niet goed weten waar of hoe te beginnen. Onze trainingen helpen je bij het verbeteren van jouw Persoonlijke Effectiviteit. Je weet nooit wat je kunt, tot je het geprobeerd hebt!

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.