Peter de Roode
Peter de Roode

Peter de Roode

Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij organiseert seminars over actuele managementthema's.

Zijn managementfilosofie is 'zachte factoren en harde resultaten'. Dat doet hij door het verbinden van de onderstroom en de bovenstroom. Maar ook door de verbinding aan te brengen van het persoonlijke verhaal van de individuele medewerker aan die van de strategie van de organisatie. 

Peter ondersteunt als onderwijskundige profit en non profitorganisaties bij de vele veranderingen die op ze af komen door het vergroten van hun eigen lerend vermogen. Door hen te leren hoe ze zelf een diagnose moeten stellen, door hen zelf keuzes te laten maken over interventies en door hen zelf vast te laten stellen wat de beste evaluatiemethode is.

Verder is hij verbonden aan enkele hogescholen, waaronder Business School Nederland, waar hij als docent diverse vakgebieden binnen de MBA-opleidingen verzorgt, zoals: Strategisch HRM, Personeelsmanagement, Verandermanagement, Persoonlijk Leiderschap en Cultuur en Organisatie. Door zijn docentschap met adviseurswerk te combineren, geeft dat voor De Roode een mooie verbinding tussen theorie en praktijk.

Hij is o.a. auteur van het boek Werkvormen voor managers’ en heeft vele malen plaats genomen in de jury van de managementboekverkiezing van het jaar.

LinkedIn-profiel: https://www.linkedin.com/in/peter-de-roode-5165643/

Iets geleerd van Peter de Roode?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Peter de Roode? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.