Training Rapporteren

Type product
Tijdsduur

Training Rapporteren

Bekensteyn Training & Coaching
Logo van Bekensteyn Training & Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Bekensteyn Training & Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De training effectief Rapporteren is gericht op objectief, transparant en gestructureerd rapporteren, uitgaande van het versterken en ondersteunen van eigen, aanwezige schrijfvaardigheden.

Schriftelijk rapporteren is misschien niet je favoriete bezigheid. Het is vaak een sluitstuk van dagelijkse werkzaamheden en de tijd die je ervoor krijgt of neemt, is vaak krap. Daar komt nog bij dat het niet bij iedereen als vanzelf gaat; sommigen vinden het knap lastig om goed op papier te krijgen wat je precies wilt of moet zeggen. Vaak gaat het echter om teksten die deel uitmaken van je werkproces en in die zin het werk vooruit helpen. Het schrijven van een rapportage is in veel gevallen niet alleen n…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De training effectief Rapporteren is gericht op objectief, transparant en gestructureerd rapporteren, uitgaande van het versterken en ondersteunen van eigen, aanwezige schrijfvaardigheden.

Schriftelijk rapporteren is misschien niet je favoriete bezigheid. Het is vaak een sluitstuk van dagelijkse werkzaamheden en de tijd die je ervoor krijgt of neemt, is vaak krap. Daar komt nog bij dat het niet bij iedereen als vanzelf gaat; sommigen vinden het knap lastig om goed op papier te krijgen wat je precies wilt of moet zeggen. Vaak gaat het echter om teksten die deel uitmaken van je werkproces en in die zin het werk vooruit helpen. Het schrijven van een rapportage is in veel gevallen niet alleen noodzakelijk, maar ook verplicht.

Omdat je binnen het uitoefenen van je functie niet aan het schrijven van rapportages of evaluaties ontkomt, is het goed je te realiseren dat schrijven een vaardigheid is die je kunt leren. Effectief rapporteren, kort, zakelijk, objectief en transparant, is niet alleen van groot belang voor het garanderen van kwaliteit; uit onderzoek blijkt, dat het één van de belangrijkste motivaties voor klanten of opdrachtgevers is om met een partij in zee te gaan waarvan de verslaglegging en rapportages helder zijn en systematisch opgebouwd. Schriftelijke communicatie is één van de factoren, zo niet de belangrijkste, waaruit representativiteit blijkt.

Doel van de Training Rapporteren

De training versterkt en ondersteunt eigen vaardigheden op het gebied van schrijven en rapporteren, waardoor schrijfstijl en de wijze van rapporteren verbetert.

Voor wie is de Training Rapporteren

Deze training schriftelijk Rapporteren is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar werkzaamheden schriftelijke verantwoording aflegt. Daarbij kun je denken aan rapportages in het kader van procesbewaking, adviesrapporten, voortgangrapportages of [tussentijdse] evaluaties. Er wordt bij voorkeur gewerkt in groepen van minimaal 8 tot maximaal 12 personen.

Programma

Tijdens de training Rapporteren zal onder andere aandacht worden geschonken aan de volgende onderwerpen:

 • Miscommunicatie;
 • Het gevaar van aannames
 • Model van de Wereld
 • Schrijfproces
 • Schrijverstypen – welk type past het best bij jou?
 • Snel en doelmatig schrijven
 • Schriftelijk Rapporteren
 • Kies een geschikt bouwplan
 • Schrijf kort en bondig
 • Taalgebruik
 • De juiste toon
 • Doelen stellen – SMART [additioneel].

Bekensteyn Training & Coaching ziet de mens als een uniek individu, dat recht heeft op zijn eigen wijze van mens zijn en mens worden. Daardoor beschouwt Bekensteyn iedere deelnemer als bijzonder, met zijn of haar individuele kwaliteiten, ontwikkelpunten, kansen en belemmeringen. In de visie van Bekensteyn zijn training en coaching instrumenten om persoonlijke effectiviteit te vergroten en individuele prestaties te verbeteren.

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Rapporteren.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.