Certified Data Management Professional (CDMP)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Certified Data Management Professional (CDMP)

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 43 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCentraal in het land
13 jun. 2022 tot 21 jun. 2022
Toon rooster
event 13 juni 2022, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 14 juni 2022, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 20 juni 2022, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 21 juni 2022, 09:30-17:00, Centraal in het land
placeCentraal in het land
8 nov. 2022
Toon rooster
event 8 november 2022, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 9 november 2022, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 15 november 2022, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 16 november 2022, 09:30-17:00, Centraal in het land

Beschrijving

CDMP – de gouden standaard in data management

In deze 4-daagse data management professional training (met examen) wordt u (mede) opgeleid voor het wereldwijd erkende, onafhankelijke CDMP (Certified Data Management Professional) examen van DAMA International. Het programma en de certificering zijn ontwikkeld door DAMA International. DAMA International levert de examens en houdt de status bij van gecertificeerde professionals. Het Certified Data Management Professional (CDMP) examen is online beschikbaar en internationaal getoetst op de laatste versie van de Data Management Body of Knowledge (DAMA-DMBOK2). DAMA-DMBOK is een framework van processen, technieken en methodes om data management in…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Data management, Databases, Business intelligence, Data warehouse en Big Data.

CDMP – de gouden standaard in data management

In deze 4-daagse data management professional training (met examen) wordt u (mede) opgeleid voor het wereldwijd erkende, onafhankelijke CDMP (Certified Data Management Professional) examen van DAMA International. Het programma en de certificering zijn ontwikkeld door DAMA International. DAMA International levert de examens en houdt de status bij van gecertificeerde professionals. Het Certified Data Management Professional (CDMP) examen is online beschikbaar en internationaal getoetst op de laatste versie van de Data Management Body of Knowledge (DAMA-DMBOK2). DAMA-DMBOK is een framework van processen, technieken en methodes om data management in te richten, van strategisch tot operationeel niveau.

Over DAMA International

DAMA (Data Management Association) International is een wereldwijd bekende en erkende non-profit organisatie van data management professionals. DAMA International heeft wereldwijd tal van chapters, waaronder Nederland (DAMA NL, www.dama-nl.org).

Voor wie is deze data management training plus CDMP certificering van belang?

Data management bestaat uit het brede veld van technieken en methodes om de juiste hoeveelheden complexe data op een veilige, betrouwbare en efficiënte wijze te beheren en beschikbaar te stellen voor analyse, strategische besluitvorming en sturing. De Certified Data Management Professional (CDMP) training is dan ook van belang voor alle professionals die betrokken zijn bij data management binnen de organisatie.

Qua functionarissen denken wij o.a. aan: Chief Data Officers (CDO's), CIO's, CAO's, informatiemanagers, data architecten, data stewards, data governance managers, data quality managers, data owners, IT managers, data-analisten, Data Warehouse (DWH) managers, Business Intelligence (BI) professionals, data security managers, database administrators, data-integratie specialisten, data scientists, Data Protection Officers (DPO's), Privacy Officers (PO's), informatie-, applicatie- en solutions architecten, business analisten, project/programma managers en vele andere (data) professionals.

Wat is het doel van deze CDMP (Certified Data Management Professional) training?

Het doel van deze CDMP training is dat u opgeleid wordt tot data management professional op het gebied van o.m. data architectuur, data kwaliteit en data governance. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u optimaal bent voorbereid op het Certified Data Management Professional (CDMP) examen van DAMA International. De docenten geven u een actueel, conceptueel en praktisch inzicht in de opzet en inhoud van DAMA-DMBOK2 en gaan in op de nieuwe rol van 'data as an asset', de moderne data-architectuur en de vérgaande personalisering van data en analytics waardoor u veel meer grip op data nodig heeft. De training is voorzien van tal van praktijkvoorbeelden, use cases, demo's en workshops.

Over het Certified Data Management Professional (CDMP) examen

Het CDMP examen bestaat uit 14 onderdelen. Onderstaand treft u deze onderdelen aan inclusief het percentage dat de betreffende onderdelen van het examen uitmaken. Tijdens de training wordt rekening gehouden met deze verdeling.


1.   Data management process - 2%
2.   Big data - 2%
3.   Data architecture - 6%
4.   Document and content management - 6%
5.   Data ethics - 2%
6.   Data governance - 11%
7 .  Data integration and interoperability - 6%
8.   Master and reference data management - 10%
9.   Data modelling and design - 11%
10. Data quality - 11%
11. Data security - 6%
12. Data storage and operations - 6%
13. Data Warehousing (DWH) and Business Intelligence (BI) - 10%
14. Metadata management - 11%

Het examen bestaat uit 100 vragen en u dient het examen binnen 90 minuten af te leggen. Wanneer Engels niet uw moedertaal is, dan krijgt u 20 minuten extra tijd. Het CDMP examen is een online open boek examen en de minimale score om te slagen is 60%. Wanneer u de eerste keer niet slaagt voor het examen, dan kunt u het examen direct opnieuw afleggen. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden.

CDMP hercertificering

Uw CDMP certificering is 3 jaar geldig. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)