JavaScript Development Core

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

JavaScript Development Core

Info Support
Logo van Info Support
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,3 Info Support heeft een gemiddelde beoordeling van 7,3 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
28 okt. 2024 tot 30 okt. 2024

Beschrijving

Meer weten over de onderwerpen die aan bod komen en de vereiste voorkennis? Vraag de gratis brochure aan.

JavaScript is vandaag de dag één van de meest populaire talen om in te programmeren. Wat ooit begon als "wat interactiviteit toevoegen aan de browser", is inmiddels uitgegroeid tot een taal die zowel voor frontend, met webapplicaties en apps, als backend wordt ingezet. Toch is JavaScript nog een enigszins onbeminde, onbekende, onbegrepen en onderschatte taal. Qua uiterlijk lijkt het veel op Java, maar schijn bedriegt. JavaScript kent slechts een simpel, dynamisch en flexibel typesysteem. Het heeft niet de classes, inheritance of encapsulatie zoals we dat in traditionele OO-talen gewend zijn. Gecombineerd met invloeden van functionele programmeertalen, vreemde scoping-regels en operatoren die…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: JavaScript, (X)HTML & CSS, NodeJS, Angular en Front-end web development.

Meer weten over de onderwerpen die aan bod komen en de vereiste voorkennis? Vraag de gratis brochure aan.

JavaScript is vandaag de dag één van de meest populaire talen om in te programmeren. Wat ooit begon als "wat interactiviteit toevoegen aan de browser", is inmiddels uitgegroeid tot een taal die zowel voor frontend, met webapplicaties en apps, als backend wordt ingezet. Toch is JavaScript nog een enigszins onbeminde, onbekende, onbegrepen en onderschatte taal. Qua uiterlijk lijkt het veel op Java, maar schijn bedriegt. JavaScript kent slechts een simpel, dynamisch en flexibel typesysteem. Het heeft niet de classes, inheritance of encapsulatie zoals we dat in traditionele OO-talen gewend zijn. Gecombineerd met invloeden van functionele programmeertalen, vreemde scoping-regels en operatoren die verraderlijk anders werken dan in Java/C#, leidt dit tot een heel andere wereld dan de traditionele objectgeoriënteerde wereld van Java/C#/C++. Lange tijd was het genoeg om JavaScript net voldoende te kennen om kleine functies te schrijven en een event in de browser af te vangen. Maar met de komst van de moderne 'rich clients' is dat veranderd. Gedegen, professionele kennis van de taal is nodig om de kracht ervan te gebruiken en de valkuilen te ontwijken. Je leert het typesysteem van JavaScript kennen en leert welke rol de operatoren daarbij spelen. Je ziet welke operatoren en control structures anders werken dan in Java/C#/C++. Je gaat oefenen met lexical scoping en gebruikt de overeenkomsten (en verschillen) tussen functies, arrays en objecten. Verder zullen veelgebruikte technieken/constructies als destructuren, classes en modules doorgrond worden. Wist je dat in JavaScript: * geldt dat: 1 == true ++x niet altijd dezelfde waarde oplevert als x+1 Er geen public en private access modifiers bestaan, maar wel syntax voor getters en setters Objecten, functies en arrays veel op elkaar lijken De reflection API min of meer in de taal zit Semicolon insertion meestal handig is, maar niet altijd Vanaf ECMAScript 2015 zijn veel bestaande design patterns als taalelementen opgenomen. We besteden in deze training daarom ook uitgebreid aandacht aan de nieuwe versies van ECMAScript. Hierbij leert u de nieuwe syntax, patterns en mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn de block bindings, destructuring, arrow functions, classes en modules Deze training richt zich op ontwikkelaars met goede kennis van C#, Java, of C++, die JavaScript gaan gebruiken in een professionele omgeving.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: JavaScript.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)